10 IT-certificeringen die vandaag de hoogste premies betalen

10 IT-certificeringen die vandaag de hoogste premies betalenIT-certificeringen kunnen uw carrière een boost geven, maar het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke certificeringen de meeste waarde hebben voor uw cv. Bovendien fluctueert de beloning in verband met een bepaald certificaat op basis van zakelijke interesse en het aanbod van IT-professionals die het hebben. Om de certificeringswaarden te helpen meten, houdt Foote Partners de premies bij die zijn betaald voor populaire IT-certificeringen in het rapport IT Skills and Certifications Pay Index 2022.

De contante waarde van IT-certificeringen is minder volatiel dan die van niet-gecertificeerde IT-vaardigheden, volgens David Foote, medeoprichter, hoofdanalist en hoofdonderzoeksfunctionaris bij Foote Partners. Maar certificeringen hebben de neiging om in waarde te stijgen nadat ze zijn gelanceerd en vlakken af ​​naarmate meer mensen gecertificeerd worden.

Foote Partners heeft de volgende 10 certificeringen geïdentificeerd die de meeste loonpremies en marktwaarde opleveren, op basis van compensatiegegevens die zijn verstrekt door meer dan 4.057 werkgevers in de particuliere en publieke sector in de VS en Canada. De beloningswaarde van de certificeringspremie is gebaseerd op het percentage van het basissalaris dat gemiddeld wordt verantwoord door een enkele certificering.

Deze certificeringen zijn gerangschikt op basis van hun bovengemiddelde loonpremies en winsten in contante marktwaarde in de zes maanden voorafgaand aan oktober 2022.

Of je nu al een van deze certificeringen hebt of van plan bent er een te behalen, er is geen beter moment om een ​​van deze 10 IT-certificeringen op je cv te hebben staan.

1. Gecertificeerde Professional Scrum Product Owner (PSPO I)

De Certified Professional Scrum Product Owner-certificering valideert uw kennis van het Scrum-framework en het vermogen om de communicatie tussen de bedrijfsstrategie en agile productbeheer te helpen overbruggen om kwaliteitsproducten te creëren met behulp van Scrum. Certificeringskandidaten worden aangemoedigd, maar zijn niet verplicht, om deel te nemen aan de cursus Professional Scrum Product Owner die wordt aangeboden door Scrum.org. De cursus richt zich op drie hoofdgebieden van Scrum, waaronder het begrijpen en toepassen van het scrum-raamwerk, het ontwikkelen van mensen en teams en het flexibel beheren van producten. Het curriculum omvat een mix van praktische activiteiten die studenten helpen een beter begrip te krijgen van hoe Product Owners werken aan Scrum Teams. Om de certificering te behalen, moet u slagen voor een examen van 60 minuten met 80 vragen die een combinatie zijn van meerkeuzevragen, meervoudige antwoorden en waar of niet waar.

Lees ook:  XaaS is niet alles — en het is niet bruikbaar

Premie betalen (van basissalarisequivalent): 13%

Marktwaarde groei: 18%

Examengeld: $ 200

2. PMI Programmabeheer Professional (PgMP)

De PMI Program Management Professional (PgMP)-certificering is ontworpen voor programmamanagers om hun vaardigheden en vaardigheden te valideren bij het beheren van ontwikkelingsprocessen. Het examen behandelt onderwerpen als strategisch programmabeheer, programmalevenscyclus, batenbeheer, stakeholdermanagement en governance. Om in aanmerking te komen voor het examen, heb je minimaal een secundair diploma, 48 maanden projectmanagementervaring of een PMP-certificering en 84 maanden programmamanagementervaring in de afgelopen 15 jaar nodig. U kunt ook in aanmerking komen voor het examen met een vierjarige opleiding, 48 maanden projectmanagementervaring of een PMP-certificering en 48 maanden programmamanagementervaring in de afgelopen 15 jaar.

Premie betalen: 12%

Marktwaarde groei: 20%

Examengeld: $ 800 voor leden; $ 1.000 voor niet-leden

3. GIAC gecertificeerd forensisch analist (GCFA)

De GIAC Certified Forensics Analyst (GCFA)-certificering is bedoeld voor leden van incidentresponsteams, bedreigingsjagers, SOC-analisten, ervaren digitale forensische analisten, informatiebeveiligingsprofessionals, federale agenten en wetshandhavingsprofessionals en penetratietesters. Het examen behandelt onderwerpen als geavanceerde incidentierespons en digitaal forensisch onderzoek, geheugenforensisch onderzoek, tijdlijnanalyse, anti-forensische detectie, dreigingsjacht en APT-intrusion incident response.

Premie betalen: 12%

Marktwaarde groei: 9%

Examengeld: $ 949

4. Informatiesysteem Security Engineering Professional (ISSEP/CISSP)

De Information System Security Engineering Professional-certificering wordt aangeboden door het International Information Security Certification Consortium (ISC) als een concentratiecertificering onder het CISSP-certificeringsschema. Het is ontwikkeld door de ISC samen met de Amerikaanse National Security Agency om “degenen te erkennen die gespecialiseerd zijn in de praktische toepassing van systeemtechnische principes en processen om veilige systemen te bouwen.” Het is ontworpen als een begeleidende certificering voor CISSP-houders om hun kennis te valideren die van toepassing is op engineering. De certificering is bedoeld voor senior systeemingenieurs, informatieborgingssysteemingenieurs, informatieborgingsbureaus, informatieborgingsanalisten en senior beveiligingsanalisten.

Premie betalen: 12%

Marktwaarde groei: 9%

Examengeld: $ 599

5. Okta-gecertificeerde ontwikkelaar

De Okta Certified Developer-certificering is bedoeld voor ontwikkelaars die werken met API’s en verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van webapplicaties. De certificering valideert uw vermogen om veilige, naadloze gebruikerservaringen op te bouwen met behulp van Okta API’s en SKD’s. Kandidaten voor het examen moeten een goed begrip hebben van authenticatie- en autorisatiestandaarden, waaronder OpenID Connect (OIDC) en OAuth. Ook heb je ervaring met onder andere het configureren van autorisatie met API Access Management en het implementeren van Single Sign-On (SSO) met OIDC. Het online examen bestaat uit twee delen: deel één is een examen van 60 minuten met 45 discrete meerkeuzemogelijkheden (DOMC) en deel twee is een examen van 90 minuten dat bestaat uit vier op prestaties gebaseerde hands-on use cases.

Lees ook:  Zero Trust: hype of hoop?

Premie betalen: 12%

Marktwaarde groei: 9%

Examengeld: $ 250

6. Okta-gecertificeerde professional

De Okta Certified Professional-certificering is het eerste niveau van een driedelig certificeringsschema dat wordt aangeboden door Okta. De certificering valideert uw vaardigheden en kennis met identiteits- en toegangsbeheer met behulp van Okta-services. Het level-one professional examen test de algemene bekendheid met Okta-technologie en -processen, waarbij onderwerpen aan bod komen als eenvoudige directory-integratie, single-sign-on federatie en applicatieprovisioning. Er zijn geen vereisten, maar het wordt aanbevolen dat u praktische ervaring heeft met “het voltooien van de dagelijkse operationele taken om gebruikers van de Okta-service te ondersteunen.”

Premie betalen: 11%

Marktwaarde groei: 57%

Examengeld: $ 250

7. Gecertificeerd in het bestuur van Enterprise IT (CGEIT)

De certificering Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) wordt aangeboden door de ISACA om uw vermogen om “het bestuur van een hele organisatie” aan te pakken te valideren en kan u ook helpen bij de voorbereiding op de overstap naar een C-suite-rol als u dat niet bent al een uitvoerende leidinggevende functie. Het examen behandelt algemene kennis van het bestuur van enterprise-IT, IT-middelen, realisatie van voordelen en risico-optimalisatie. Om in aanmerking te komen voor het examen, moet u ten minste vijf jaar ervaring hebben in een adviserende of toezichthoudende rol ter ondersteuning van het beheer van IT in de onderneming.

Premie betalen: 11%

Marktwaarde groei: 38%

Examengeld: $ 575 voor leden; $ 760 voor niet-leden

Lees ook:  Wat is er nieuw in TOGAF 10?

8. AWS-gecertificeerde beveiliging – specialiteit

De AWS Certified Security-certificering is een speciale certificering van Amazon die uw expertise en bekwaamheid valideert met het beveiligen van gegevens en werklasten in de AWS-cloud. Het examen is bedoeld voor degenen die werkzaam zijn in beveiligingsfuncties met ten minste twee jaar praktische ervaring met het beveiligen van AWS-workloads. Het wordt aanbevolen dat kandidaten voor het examen ten minste vijf jaar IT-beveiligingservaring hebben met het ontwerpen en implementeren van beveiligingsoplossingen. U hebt ook een sterke praktische kennis nodig van AWS-beveiligingsservices en -functies, een gedeeld verantwoordelijkheidsmodel, beveiligingscontroles, cloudbeveiligingsdreigingsmodellen, patchbeheer en beveiligingsautomatisering, controles voor noodherstel, methoden voor gegevenscodering en meer. Om de certificering te behalen, moet u slagen voor het AWS Certified Security Specialty-examen, dat bestaat uit meerkeuzevragen en meervoudige antwoordvragen.

Premie betalen: 11%

Marktwaarde groei: 22%

Examengeld: $ 300

9. Certificaat van kennis van cloudbeveiliging (CCSK)

Het Certificate of Cloud Security Knowledge aangeboden door de Cloud Security Alliance (CSA) is een leveranciersonafhankelijke certificering die uw vaardigheden en kennis van cloudbeveiliging valideert. Het is ontworpen voor cyberbeveiliging en beveiligingsanalisten, beveiligings- en systeemingenieurs, beveiligings- en enterprise-architecten, CISO’s, beveiligingsadviseurs, compliancemanagers en beveiligingsbeheerders. De certificering omvat alles wat u moet weten over het ontwikkelen van cloudbeveiligingsprogramma’s die voldoen aan best practices en wereldwijde standaarden. Om uw CSSK-certificering te behalen, moet u slagen voor een examen van 90 minuten dat bestaat uit 60 meerkeuzevragen.

Premie betalen: 11%

Marktwaarde groei: 10%

Examengeld: $ 395

10. SAFe-certificering

De SAFe-certificering is bedoeld voor mensen die werken met lean en agile omgevingen die gebruikmaken van het Scaled Agile Framework (SAFe). SAFe-gecertificeerde professionals kunnen organisaties helpen bij het toepassen en schalen van lean en agile principes op de werkplek, waarbij het SAFe-framework wordt geïntegreerd in de dagelijkse workflow van het bedrijf. Deze certificering valideert uw vermogen om de succesvolle lean en agile transformatie van een organisatie te ondersteunen en beoordeelt uw algehele kennis van het SAFe-framework. Om uw SAFe-certificering te behalen, moet u een cursus volgen en verschillende verplichte oefeningen uitvoeren voordat u slaagt voor het cursusexamen.

Premie betalen: 11%

Marktwaarde groei: 10%

Examengeld: $50

Meer informatie over ?

10 IT-certificeringen die vandaag de hoogste premies betalen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

No-Code is geen grap voor zakelijke apps

Low-code en no-code oplossingen blijven groeien in populariteit, en terecht. Binnenkort kan iedereen een applicatie bouwen. Het sleutelconcept achter no-code is dat individuen applicaties of

10 IT-certificeringen die vandaag de hoogste premies betalen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    10 IT-certificeringen die vandaag de hoogste premies betalen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?