10 populairste IT-banen voor salarisgroei in 2023

10 populairste IT-banen voor salarisgroei in 20235. IT-beheer

In het afgelopen decennium is de IT-afdeling uitgegroeid tot een belangrijke afdeling in elke organisatie, waardoor de behoefte aan IT-managementprofessionals, zoals CTO, CIO en vice-president IT, is toegenomen. Het gemiddelde salaris voor IT-managementprofessionals is sinds 2021 met iets meer dan 8% gestegen. Bedrijven hebben gekwalificeerde CTO’s, CIO’s, vice-presidenten en directeuren nodig die zich richten op het ontwikkelen en overzien van de algemene technologiestrategie en -doelen van het bedrijf. Vaardigheden en verantwoordelijkheden variëren afhankelijk van de functie, maar iedereen in een IT-managementrol, vooral op uitvoerend niveau, moet een goed begrip hebben van leiderschapsvaardigheden – zoals transformationeel leiderschap – om succesvolle IT-teams en -strategieën goed te leiden.

Gemiddeld salaris: $ 164.814

Stijging sinds 2021: 8,4%

6. Cybersecurity-ingenieur/architect

Cyberbeveiliging staat voorop in elk modern bedrijf en zorgt ervoor dat bedrijfs- en klantgegevens privé en veilig blijven. Cyberbeveiligingsingenieurs en -architecten staan ​​aan het roer van IT-beveiliging en hebben de taak om beschermende cyberbeveiligingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren om systemen, gegevens en netwerken te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Bedrijven vertrouwen steeds meer op technologie voor elk aspect van de dagelijkse bedrijfsvoering, en naarmate de vraag is toegenomen, zijn de salarissen voor cyberbeveiligingsingenieurs en -architecten sinds 2021 ook met bijna 8% gestegen, aldus Dice. Relevante vaardigheden zijn onder meer het ontwerp van beveiligingsarchitectuur, modellering van bedreigingen, naleving en regelgeving, beveiligingsoperaties, risicobeoordeling en -beheer, en implementatie van beveiligingsinfrastructuur.

Gemiddeld salaris: $ 145.512

Stijging sinds 2021: 7,7%

7. Systeemingenieur

Voor organisaties die complexe hardware-, software- en netwerksystemen gebruiken, is de rol van een systeemingenieur een essentieel onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Systeemingenieurs hebben de taak om projecten te ontwerpen, samen te werken met de belangrijkste belanghebbenden om de noodzakelijke vereisten en mogelijke beperkingen te identificeren en ervoor te zorgen dat de IT-systemen van het bedrijf effectief functioneren. Deze rol helpt toezicht te houden op de ontwikkeling van nieuwe systemen, werkt samen met softwareontwikkelaars en hardware-ingenieurs met het oog op kwaliteitscontrolemaatregelen en handhaaft een gestaag tempo in de richting van vastgestelde mijlpaaldoelen. Deze IT-professionals helpen ook bij het testen van systemen, om ervoor te zorgen dat het eindproduct aan de verwachtingen voldoet, en analyseren testresultaten om problemen of discrepanties te identificeren. Het is een essentiële technische rol voor organisaties in het digitale tijdperk, waarbij het gemiddelde salaris voor systeemingenieurs sinds 2021 met bijna 8% is gestegen, aldus Dice.

Gemiddeld salaris: $ 120.800

Stijging sinds 2021: 7,5%

8. Helpdeskmedewerker

Helpdesktechnici zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van eindgebruikers en helpen hen bij het oplossen van software- en hardwaregerelateerde problemen. Deze IT-professionals bieden technische ondersteuning, met een sterke kennis van hardware- en softwareonderhoud, of het nu gaat om updates, bugfixes, het configureren van computersystemen of het beheren van hardware- en software-installaties. Volgens Dice is er meer vraag naar deze centrale klantenservicefunctie en is het gemiddelde salaris sinds 2021 met 7% gestegen. Hoewel helpdesktechnici sterke technische vaardigheden nodig hebben om eindgebruikers te helpen bij het oplossen van problemen, is het een rol die ook veel communicatie- en samenwerkingsvaardigheden vereist. Als belangrijkste en vaak eerste aanspreekpunt voor eindgebruikers hebben helpdesktechnici de juiste vaardigheden nodig om met klanten en klanten te communiceren.

Gemiddeld salaris: $ 55.872

Stijging sinds 2021: 6,9%

9. Applicatie-ondersteuningstechnicus

Er komt veel kijken bij het onderhouden van de software-applicaties van een organisatie en ervoor zorgen dat ze stabiel en beschikbaar blijven voor eindgebruikers, en dat is waar applicatie-ondersteuningstechnici van pas komen. Het is een cruciale rol voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze de juiste IT-professionals hebben om problemen op te lossen, incident- en risicobeheer, onderhoud en monitoring van applicaties en het onderhouden van de juiste documentatie van problemen. Het is een rol die regelmatige samenwerking vereist met ontwikkelaars, leveranciers, infrastructuurteams, QA-teams en andere belangrijke belanghebbenden om problemen naar het juiste contactpunt te escaleren en tegelijkertijd mogelijke oplossingen en verbeteringen voor de gebruikerservaring voor te stellen. De rol helpt ervoor te zorgen dat eindgebruikers een positieve gebruikerservaring hebben, of het nu gaat om interne gebruikers of externe klanten, en het gemiddelde salaris voor applicatie-ondersteuningsingenieurs is volgens Dice sinds 2021 met iets meer dan 6% gestegen.

Gemiddeld salaris: $ 96.961

Stijging sinds 2021: 6,3%

10. Netwerktechnicus

Ervoor zorgen dat de IT- en netwerkinfrastructuur van een organisatie betrouwbaar, efficiënt en veilig is, valt op de schouders van netwerkingenieurs. Het is een rol die een breed scala aan technische vaardigheden vereist, waaronder kennis van netwerkontwerp, implementatie, onderhoud, beveiliging, documentatie en monitoring. Netwerkingenieurs werken nauw samen met systeembeheerders, ontwikkelaars en beveiligingsanalisten om ervoor te zorgen dat alle netwerkinfrastructuur naadloos functioneert en opgaat in de IT-systemen en applicaties van de organisatie. De rol is in populariteit gegroeid, met salarissen voor netwerkingenieurs die sinds 2021 met iets meer dan 6% zijn gestegen, aldus Dice.

Gemiddeld salaris: $ 99.103

Stijging sinds 2021: 6,1%

Meer informatie over ?

10 populairste IT-banen voor salarisgroei in 2023
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

10 populairste IT-banen voor salarisgroei in 2023

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    10 populairste IT-banen voor salarisgroei in 2023

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?