10 populairste IT-certificeringen voor 2023

10 populairste IT-certificeringen voor 20234. Projectmanagementprofessional (PMP)

De Project Management Professional (PMP)-certificering, aangeboden door het Project Management Institute, is bedoeld voor gevorderde projectmanagementprofessionals. De certificering valideert dat u over de vaardigheden en kennis beschikt als projectmanager, met een focus op de vijf hoofdfasen van de levenscyclus van een project: initiëren, plannen, uitvoeren, bewaken en controleren en afsluiten van een project. Om in aanmerking te komen voor het examen, moet u een vierjarige opleiding hebben gevolgd en drie jaar ervaring hebben in projectmanagement, waarvan 4.500 uur in het leiden en leiden van projecten en 35 uur projectmanagementopleiding. Voor degenen met een secundair diploma heb je vijf jaar ervaring, 7.500 uur leidinggeven aan en leidinggeven aan projecten en 35 uur projectmanagementopleiding nodig. Volgens Dice geeft 13% van de IT-professionals aan in het bezit te zijn van een PMP-certificering, wat een stijging van 2% is ten opzichte van 2021. Zie voor meer informatie “PMP-certificering: hoe u slaagt voor het Project Management Professional-examen”.

5. IT-infrastructuurbibliotheek (ITIL)

De IT Infrastructure Library (ITIL)-certificering aangeboden door Axelos is een populaire certificering voor IT-servicemanagement, vooral voor iedereen die werkt bij een organisatie die de ITIL-methodologie onderschrijft. De certificering is het meest geschikt voor IT-managers, omdat deze sterk gericht is op het implementeren van effectieve managementstrategieën om de teamefficiëntie en organisatorische processen te verbeteren. U kunt zich op verschillende expertiseniveaus laten certificeren, waarmee u uw competentie in ITIL best practices aantoont. Volgens Dice geeft 11% van de IT-professionals aan een ITIL-certificering te hebben, wat een daling van 1% is ten opzichte van 2021.

Lees ook:  PepsiCo transformeert voor het digitale tijdperk

6. Gecertificeerde ScrumMaster

De Certified ScrumMaster-certificering, aangeboden door de Scrum Alliance, valideert uw kennis van het Scrum-raamwerk en uw expertise en vermogen om het op de werkplek toe te passen. De certificering is bedoeld voor projectmanagers, technische projectmanagers, Scrummasters, programmamanagers, projectleiders en productontwikkelaars. Na het behalen van de certificering ontvangt u een tweejarig lidmaatschap van de Scrum Alliance, waarmee u toegang krijgt tot lokale en online netwerkevenementen met anderen in de branche. Volgens Dice geeft 11% van de IT-professionals aan een Certified ScrumMaster-certificering te hebben, wat een daling van 1% is ten opzichte van 2021.

7. Cisco-gecertificeerde netwerkmedewerker (CCNA)

De Cisco Certified Network Associate (CCNA)-certificering is het meest geschikt voor netwerktechnici op instapniveau, helpdesktechnici, netwerkbeheerders en netwerkondersteuningstechnici. De certificering omvat verschillende specialisatiegebieden, waaronder beveiliging, draadloos, routing en switching, industrieel, IoT, datacenter, cyberoperaties, samenwerking en cloud. Om voor het examen in aanmerking te komen, hebt u minimaal een jaar ervaring met het werken met Cisco-producten en -services, basiskennis van IP-adressering en een goed begrip van de basisprincipes van netwerken nodig. Volgens Dice geeft 9% van de IT-professionals aan een CCNA-certificering te hebben behaald, een daling van 2% ten opzichte van 2021.

Lees ook:  Pay It Forward: maximaliseer de waarde van uw legacy IT-domein

8. AWS gecertificeerde oplossingsarchitect

De AWS Certified Solutions Architect aangeboden door Amazon is een populaire cloud computing-certificering voor iedereen die van plan is om in een cloudgerelateerde IT-baan te werken. AWS is een veelgebruikt platform bij zowel grote als kleine bedrijven, waardoor het een slimme keuze is voor je cv. De certificering dekt uw kennis van en het vermogen om schaalbare systemen op AWS te ontwerpen en te implementeren, met de nadruk op kosteneffectief blijven zonder in te boeten op veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Volgens Dice geeft 8% van de IT-professionals aan deze certificering te hebben, wat een stijging van 1% is ten opzichte van 2021.

9. Gecertificeerde beveiligingsprofessional voor informatiesystemen

De Certified Information Systems Security Professional (CISSP)-certificering aangeboden door de ISC toont uw kennis en vaardigheden op het gebied van IT-beveiliging en informatieborging. Beveiliging is tegenwoordig een van de topprioriteiten voor bedrijven en de CISSP-certificering laat zien dat u begrijpt hoe u een bedrijf kunt helpen ervoor te zorgen dat hun informatiesystemen geen risico lopen. Het examen behandelt onderwerpen als organisatiestructuur, budgettering, risicobeheer, monitoring en toewijzing van deliverables, communicatie met externe teams en leidinggevenden, en het managen van complexe grootschalige projecten. Volgens Dice geeft 6% van de IT-professionals aan een CISSP-certificering te hebben, wat een daling van 1% is ten opzichte van 2021.

Lees ook:  Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT

Meer informatie over ?

10 populairste IT-certificeringen voor 2023
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

10 populairste IT-certificeringen voor 2023

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    10 populairste IT-certificeringen voor 2023

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?