3 krachtige lessen over het gebruik van data governance-frameworks

3 krachtige lessen over het gebruik van data governance-frameworksNaast de gegevens die het verzamelt en genereert uit openbare bronnen, koopt of licentieert het DOC ook gegevens van de particuliere sector en gebruikt deze voor zaken als economische analyse. “De uitdaging is dat wanneer je gegevens uit externe bronnen haalt, je de gegevens moet normaliseren om ze te begrijpen”, zegt Wise.

Het structureren van de data en het traceren van de bron zijn slechts twee van de vele belangrijke aspecten van data governance waar het DOC zorgvuldig over nadenkt. De Data Governance Board, voorgezeten door Wise, houdt zich bezig met gegevensbeheer en gegevensbeleidskwesties voor het brede scala aan bureaus waaruit de afdeling bestaat.

“We hebben verschillende raamwerken voor gegevensbeheer voor verschillende behoeften”, zegt hij. “In alle gevallen moet de definitie van een van de kaders een collectieve inspanning zijn, zodat alle belanghebbenden het gevoel hebben dat ze worden gehoord. Als je dat doet, is iedereen meer gemotiveerd om het framework te gebruiken, wat zorgt voor consistentie in datamanagement.”

Lees ook:  8 bedrijfsconcepten die IT-leiders moeten beheersen

Wat is het doel van data governance?

Hanna Hennig, CIO van Siemens, zegt dat ze heeft gezien dat bedrijfseenheden gegevens begonnen te verzamelen zonder te weten wat ze moesten verzamelen en waarom. “Het was altijd weggegooid geld”, zegt ze. “Als je niet weet welk probleem je wilt oplossen, kun je je datastrategie niet definiëren.”

Om erachter te komen welke gegevens u nodig heeft, begint u met een duidelijke definitie van wat u als het gewenste zakelijke resultaat beschouwt. Of het nu van invloed is op de omzet, het resultaat of beide, het gewenste bedrijfsresultaat bepaalt de beslissingen over welke gegevens u verzamelt. Zodra u de gegevens hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen met het definiëren van uw raamwerk voor gegevensbeheer.

Het raamwerk moet vragen beantwoorden, zoals wie de eigenaar is van elk gegevensitem, de rol van de eigenaar en hoe u ervoor zorgt dat de gegevens worden beheerd en gekwalificeerd voor gebruik door de technologie in het hele bedrijf. Als de gegevens correct zijn samengesteld en geformatteerd, kunnen ze worden gebruikt door data-analyse en, in het bijzonder, AI om aanbevelingen te doen die een organisatie helpen beslissingen te nemen voordat de markt er is.

Lees ook:  Geheimen van toekomstbestendige techleiders

Meer informatie over ?

3 krachtige lessen over het gebruik van data governance-frameworks
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

3 krachtige lessen over het gebruik van data governance-frameworks

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?