4 belangrijke stappen voor het optimaliseren van uw IT-serviceportfolio

4 belangrijke stappen voor het optimaliseren van uw IT-serviceportfolioVanuit het perspectief van de CEO maximaliseert een geoptimaliseerd IT-serviceportfolio de kostenefficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid. Het stelt de organisatie in staat zich te concentreren op haar kernactiviteiten, terwijl ze risico’s beheert en de time-to-market voor nieuwe producten en diensten versnelt.

Vanuit het perspectief van de CIO zorgt een geoptimaliseerd IT-dienstenportfolio voor een strategische afstemming op de bedrijfsdoelen, waardoor de organisatie middelen strategisch kan toewijzen met een focus op projecten die direct bijdragen aan die doelen, omdat CIO’s toegang hebben tot expertise en gespecialiseerde vaardigheden die niet direct beschikbaar zijn in eigen huis .

Sterk geoptimaliseerde portfolio’s maken gebruik van outsourcing om ervoor te zorgen dat op grondstoffen gebaseerde sourcing wordt overgedragen aan outsourcers, waardoor interne teams zich kunnen concentreren op strategische projecten die waarde toevoegen en de kosten effectief beheren.

De uitdaging voor de meeste organisaties is echter te weten hoe ze kunnen beoordelen of hun IT-dienstenportfolio goed is geoptimaliseerd. De volgende stappen zullen IT-leiders in staat stellen het huidige optimalisatieniveau in hun IT-serviceportfolio’s te beoordelen en inzicht te krijgen in de impact die de toekomstige vraag zal hebben op het behouden of verbeteren van de algehele servicesportfolio.

1. Analyseer uw verdeling van uitgaven over servicetypen

De vraag naar IT-diensten van derden blijft stijgen ondanks aanhoudende economische uitdagingen. Bedrijven blijven buiten de organisatie zoeken om cruciale functies en grote projecten te bemannen met IT-servicetalent van derden.

Door de balans op te maken van de verdeling van diensten over verschillende soorten diensten, worden onevenwichtigheden binnen de dienstengebieden blootgelegd en zijn er mogelijkheden om de kracht van de toewijzing van uitgaven aan uw leveranciersbestand te beoordelen. Gewapend met meerdere weergaven van uw IT-servicesuitgaven per leverancier, servicetype (consulting, advies, systeemimplementatie, applicatieondersteuning of infrastructuurondersteuning) en geografie biedt u een totaaloverzicht van de uitgaven vanuit verschillende perspectieven.

Lees ook:  Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft Cloud

Meer informatie over ?

4 belangrijke stappen voor het optimaliseren van uw IT-serviceportfolio
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

4 belangrijke stappen voor het optimaliseren van uw IT-serviceportfolio

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    4 belangrijke stappen voor het optimaliseren van uw IT-serviceportfolio

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?