5 C-suite bruggen die elke IT-leider moet bouwen

5 C-suite bruggen die elke IT-leider moet bouwenEn, zegt hij, ondanks de noodzaak om de kosten te beperken in deze tijden van hoge rente, willen CFO’s innovatie niet in de kiem smoren. “Ik wil dat CIO’s weten dat het niet alleen om de bottom line gaat”, zegt hij. “CFO’s geven ook veel om de omzet.”

Hoofdpersoneelsfunctionaris

Met marketingleiders is de grootste uitdaging misschien wel het beheer van het steeds groeiende aantal nieuwe tools dat gebruikers willen of al hebben verkregen, zegt Chambers. “Omgekeerd, met mijn HR-leider, ga ik actiever naar haar toe en zeg ik: ‘Hé, er zijn dingen waarvan ik denk dat we ze voor je kunnen doen.'”

HR-managers zijn over het algemeen voorzichtiger dan andere functionele leiders als het gaat om het uitproberen van nieuwe technologieën, en om goede redenen. Ten eerste hebben ze te maken met gevoelige persoonlijke gegevens van werknemers die absoluut zorgvuldig moeten worden beschermd. En ten tweede werken ze met systemen die hoe dan ook niet uit mogen vallen. Gebruikers kunnen erg geïrriteerd raken als bijvoorbeeld een belangrijke aankoop niet doorgaat. Maar dat is niets vergeleken met hoe ze zullen reageren als hun salaris niet op tijd binnenkomt.

Daragh Mahon, CIO bij logistiek bedrijf Werner Enterprises, was zich zeer bewust van beide kwesties toen hij ongeveer drie jaar geleden bij het bedrijf kwam. Een van zijn eerste projecten was het uitvoeren van een geplande migratie van een mainframe-gebaseerd systeem naar Workday. “Ik denk dat er in elke organisatie een bepaald niveau van gevoeligheid is met betrekking tot gegevens in het algemeen, maar dat wordt nog groter als het gaat om HR-gegevens”, zegt hij.

Het tweede verschil tussen HR en andere gebieden is dat er meer empathie is voor werknemers, zegt hij. Natuurlijk is het in het algemeen de taak van IT om “het leven van werknemers gemakkelijker te maken, zodat ze zich kunnen concentreren op hun werk in plaats van zich te concentreren op de technologie”, zegt hij. “Maar als je met een HR-leider werkt, is er een mate van empathie voor de medewerker die in andere rollen misschien niet bestaat. Ik denk dat een HR-leider dat automatisch ter tafel brengt. Het is dus echt nadenken over de werknemerservaring, wat een enorme invloed kan hebben op de werknemerstevredenheid.”

Algemeen directeur

Hoewel een COO vaak gewoon de nummer 2 executive is na de CEO, kan hij of zij ook toezicht houden op de activiteiten van een bedrijf. En de operationele technologie (OT) is de afgelopen jaren behoorlijk geëvolueerd. Operationele apparaten waren ooit volledig losgekoppeld van de rest van de systemen van het bedrijf – en soms gescheiden door een “luchtspleet”. Ze waren vaak ook verouderd.

Maar OT is aanzienlijk veranderd en vermengt zich vrij vaak met IT. “Die scheiding bestond omdat toen we operationele technologie kochten, hoewel het informatie genereerde, het daar op zichzelf stond”, zegt Tyler. “Nu apparatuur is vervangen door steeds slimmere dingen, hebben mensen opeens ontdekt dat de data die een apparaat produceert ons een andere bron van inzicht kunnen geven. En dus raakt de CIO steeds meer betrokken bij dat soort zaken.”

Bij internetinfrastructuurbedrijf Segra, “zorgt Operations niet alleen voor onze dienstverlening en bevoorrading van onze klanten, maar ook voor al onze proactieve monitoring van het netwerk en het reageren op probleemtickets”, zegt Chambers. “Ze zijn een van mijn grootste klanten en ze beheren de hartslag van het bedrijf.”

Waar verkoop en marketing graag de nieuwste technologie willen uitproberen, kunnen operationele teams wat sceptischer zijn wanneer ze nieuwe tools krijgen aangeboden, voegt ze eraan toe. “De veranderingscurve is voor hen behoorlijk steil en de scenario’s waarmee ze te maken krijgen zijn vrij complex. Ze zijn dus wat voorzichtiger als het gaat om veranderingen.” Maar als ze eenmaal besluiten een nieuwe technologie te adopteren, zegt ze, zullen ze de moeite doen die verandering vereist. “Ze zijn bereid om die veranderingsreis met jou te doorlopen, omdat we meestal iets oplossen dat voor hen een pijnpunt is.”

Op het moment van schrijven staan ​​Chambers en haar team op het punt een ServiceNow-implementatie te lanceren ter vervanging van Segra’s probleemticketing- en workflowplatforms. Zowel de software als de integrator die zullen helpen bij de implementatie, werden geselecteerd in een gezamenlijk proces waarbij zowel operations als IT betrokken waren. Zo’n 20 gebruikers van verschillende functies binnen operaties waren uitgenodigd om de demo’s te bekijken en hun input te geven, zegt Chambers. Bij de demo’s moesten leveranciers verschillende specifieke processen simuleren die Segra-medewerkers daadwerkelijk moeten doorlopen als onderdeel van hun werk.

“Het feit dat we iedereen vroegen om dezelfde blauwdruk te volgen, hielp hen echt door het lawaai heen te kijken en naar het platform te kijken”, zegt ze.

Het zorgde ook voor veel buy-in. “De gebruikers waren nog nooit bij zo’n proces betrokken”, zegt ze. “Dat werd heel goed ontvangen en heeft bijgedragen aan het versterken van die samenwerking.”

Operations-gebruikers hebben veel druk en verantwoordelijkheden, voegt ze eraan toe, en het overstappen naar een nieuw systeem zal die werklast onvermijdelijk vergroten, althans in het begin. Maar omdat ze meededen aan het selectieproces, lijken de meesten er enthousiast over te zijn. “Volgende week gaan we officieel van start met de integrator, en er is veel geroezemoes en opwinding”, zegt ze.

Chief Risk Officer, Chief Information Security Officer, General Counsel

Afhankelijk van uw organisatie kan het toezicht op cyberbeveiliging, compliance en risico’s bij een andere functionele leider vallen. Maar wie het ook is, het is altijd fijn om een ​​bondgenoot te hebben als het gaat om het beveiligen van gegevens en het beschermen van uw netwerk tegen indringers. Dat is vooral belangrijk in deze dagen van cloud-first systemen en software, waarin afdelingen buiten IT vaak cloudgebaseerde producten rechtstreeks van leveranciers kopen en niet altijd de beveiligingsproblemen begrijpen die hierdoor kunnen ontstaan.

Soms zijn ze zich er niet eens van bewust dat ze technologie kopen, zegt Bryan Lewis, CIO van de McIntire School of Commerce aan de Universiteit van Virginia. “Als ik een technologiesysteem koop, weet ik dat ik de juiste cyberbeveiligingsinformatie moet invullen”, zegt hij. “Als ik diensten van een consultant koop, wordt het veel troebeler omdat er bij inkoop geen echt zicht is op wat er onder de dekens zit.”

Dat kan gevaarlijk zijn omdat externe adviseurs toegang kunnen krijgen tot de gegevens van de universiteit over haar 21.000 studenten. “De data-overeenkomsten zijn echt heel troebel”, zegt Lewis. “Dus als ze gegevens over potentiële studenten of huidige studenten analyseren of verzamelen, maakt het niet uit of ze de gegevens verzamelen. Daar zijn wij nog steeds aansprakelijk voor, want het zijn onze gegevens.”

Het navigeren door deze problemen vereist finesse. “Ik heb het zien gebeuren waarbij we in feite zes maanden lang geen contracten kunnen ondertekenen omdat er zo veel wordt gecontroleerd wat waar gaat gebeuren, en het hele proces vertraagt, en er wordt geen werk gedaan”, zegt Lewis. “Aan de andere kant heb ik gezien dat afdelingen het doorlichtingsproces in wezen volledig omzeilen. En dan is er nog de stilzwijgende erkenning dat er geen overeenkomst is met leverancier X, en dat ze studentgegevens verwerken, en daar moet op een gegeven moment iemand mee te maken krijgen.”

Gelukkig voor hem, zegt hij, heeft Lewis geen hand in het vaststellen van cyberbeveiligingsbeleid. Dat doet de CISO voor de universiteit als geheel, die rapporteert aan de CIO van de universiteit. Lewis werkt echter nauw samen met de CISO, zowel vanwege zijn rol als CIO van McIntire, als omdat hij ook een faculteitslid is dat cyberbeveiliging doceert. “Ik spreek vrijwel wekelijks met de CISO, veel over praktische zaken of klaszaken”, zegt hij. “Maar elke maand coördineert hij ons allemaal op de universiteit om te praten over beleid en eventuele nieuwe federale en staatsvereisten die we gaan implementeren.”

Als het gaat om het versterken van de beveiliging, “is het erg belangrijk voor iemand zoals ik om te proberen een dialoog te voeren over het grotere geheel”, zegt hij. Wat hem echter ‘s nachts wakker houdt, is dat zonder sterke relaties die gesprekken misschien nooit zullen plaatsvinden.

“We verzamelen gegevens over de levenscyclus van onze studenten vanaf het moment dat ze op de middelbare school zitten tot wanneer ze een 90-jarige aluin zijn”, zegt hij. “Dat doorkruist eigenlijk vijf, zes, zeven verschillende afdelingen. En dus is het nodig om de dialoog op een hoger niveau te houden, om ervoor te zorgen dat we niet alleen de boom zien, maar het bos van hoe we deze gegevens gebruiken.”

Meer informatie over ?

5 C-suite bruggen die elke IT-leider moet bouwen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

7 beroemde analyses en AI-rampen

In 2017 verklaarde The Economist dat data, in plaats van olie, de meest waardevolle hulpbron ter wereld was geworden. Het refrein is sindsdien herhaald. Organisaties

5 C-suite bruggen die elke IT-leider moet bouwen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    5 C-suite bruggen die elke IT-leider moet bouwen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?