5 moeilijke vragen die elke IT-leider moet beantwoorden

5 moeilijke vragen die elke IT-leider moet beantwoordenLeiderschap is niet iets dat zomaar gebeurt. Leiderschap moet worden gemeten, beheerd en geïnvesteerd. De manier waarop IT-leiders worden geselecteerd, getraind, geëvalueerd en gecompenseerd, heeft immers een wezenlijke invloed op de toekomstige prestaties van de onderneming.

Nogmaals, wanneer had u voor het laatst een inhoudelijk gesprek over leiderschap met uw ondergeschikten? Hoe vaak kijkt u kritisch of uw IT/digitale organisatie goed geleid wordt? Welke meetinstrumenten gebruikt uw organisatie om IT/digitale leiders te evalueren?

De IT-industrie maakt een vertrouwenscrisis door. Dit is niet in de laatste plaats te wijten aan de onjuiste veronderstelling dat IT en digitale organisaties hun leiderschapsspel op orde hebben. Kwaliteitsleiderschap is niet iets dat vanzelfsprekend is. Het is tijd om een ​​analytische blik te werpen op de staat van leiderschap in onze branche. Hier volgen vijf belangrijke vragen die IT-leiders zichzelf moeten stellen om echt te weten of ze succesvol IT leiden.

Is je focus op punt?

Daniel Barchi, afgestudeerd aan de Naval Academy en bekroonde CIO bij CommonSpirit Health, legde me uit dat er drie gebieden zijn waar IT-leiders hun tijd aan kunnen besteden: mensen, processen en technologie. Barchi suggereert dat de optimale toewijzing voor IT-leiders 80% mensen, 15% processen en 5% technologie is. Helaas keren veel IT-leiders, vooral die van het type ordernemer, dat driemanschap om en leggen ze het leeuwendeel van hun focus op technologie.

Lees ook:  5 stappen naar geoptimaliseerd waardestroombeheer voor agile- en ontwikkelingsleiders

Besteden u en uw directe ondergeschikten voldoende tijd aan leidende mensen?

Zijn uw mensen klaar voor succes?

In Goed naar geweldigJim Collins suggereert dat beslissingen over mensen — wie er in de bus zit — vooraf moeten gaan aan beslissingen over doelstellingen — dat wil zeggen, waar de bus heen gaat. Verschillende CIO’s hebben me de anekdote verteld over hoe Apple-ontwerpicoon Jonathan Ives gewoonlijk reageert op de vraag: “Wat is het geheim van uw ontwerpsucces?” Ives antwoordde naar verluidt: “We ontslaan de A-mensen.” Het punt is dat een groep van gepassioneerd high performers is wat nodig is om de gewenste eindtoestand te bereiken.

Meer informatie over ?

5 moeilijke vragen die elke IT-leider moet beantwoorden
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Optimaal profiteren van MLOps

Wanneer bedrijven voor het eerst kunstmatige intelligentie gaan inzetten en machine learning-projecten bouwen, ligt de nadruk meestal op de theorie. Is er een model dat

Banken hebben bijna geen tijd meer

Door David Andrzejek, hoofd financiële diensten, DataStax Er is een belangrijke en groeiende trend in de bedrijfsprocessen en -praktijken van financiële diensten die de manier

5 moeilijke vragen die elke IT-leider moet beantwoorden

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?