5 regels die de resultaten van outsourcing transformeren

5 regels die de resultaten van outsourcing transformeren5. Kies een bestuursstructuur met inzicht (versus toezicht).

Het Vested-model verschuift van een cultuur van toezicht naar een cultuur van inzicht. Simpel gezegd richt de inkooporganisatie haar aandacht op het managen van de business met de dienstverlener, niet alleen op het managen van de dienstverlener. Waarom? Als je goed werk hebt verricht door de juiste partner te selecteren en hun belangen op elkaar af te stemmen door regels één tot en met vier toe te passen, dan zal de dienstverlener er echt belang bij hebben om te presteren, omdat zijn succes afhangt van het behalen van succes voor de kopende organisatie.

Hoewel veel outsourcingovereenkomsten afhankelijk zijn van bestuursmechanismen, doen de meeste dit informeel. Een belangrijk onderdeel van het maken van een Vested-overeenkomst is erkennen dat u een formeel relationeel contract maakt. Dit betekent dat u de relatie centraal moet stellen en formele relatiebeheer- en bestuursconstructies moet verankeren in de eigenlijke overeenkomst.

Het contractueel verplichten van uitbestedende partijen tot deugdelijke bestuursmechanismen verplicht de partijen om deugdelijk bestuur serieus te nemen. UT-onderzoekers pleiten voor het opnemen van een bestuursschema in het daadwerkelijke contract dat in gewone taal is geschreven, in tegenstelling tot juridisch gemak.

Lees ook:  Top Afrikaanse technische conferenties en evenementen voor 2022

David Frydlinger, managing partner bij het in Stockholm gevestigde Cirio Law Firm, legt de grondgedachte uit: “Door formeel een bestuursschema in gewone taal op te stellen, kunnen de partijen het schema meer als een ‘draaiboek’ gebruiken. Teamleden kunnen het schema bekijken en duidelijk zien hoe ze hun partnerschap moeten besturen.

Van onderzoek naar relevantie

Vandaag de dag hebben meer dan 100 organisaties de Vested-methodologie toegepast bij outsourcingovereenkomsten die uiteenlopen van faciliteitenbeheer, omgekeerde logistiek, logistiek door derden, milieudiensten, beheer van glasvezelnetwerken en arbeidsdiensten. Het onderzoek van de UT omvat nu zeven boeken, 22 whitepapers en 20 openbare casestudy’s die de succesverhalen documenteren van organisaties zoals Intel (logistiek door derden), Dell (omgekeerde logistiek), Vancouver Coastal Health (milieudiensten) en Island Health (arbeidsdiensten/vakbondscontract met artsen) en BP (vastgoed- en facilitair beheer).

De Vested-beweging is een model geworden voor best practices op het gebied van outsourcing wereldwijd, maar moet nog grip krijgen op IT-outsourcing. In een vervolgartikel zullen we onderzoeken waarom IT-outsourcing zo traag is om Vested te adopteren en hoe Vested een game changer kan zijn voor IT-outsourcing.

Lees ook:  We willen onze legacy-cultuur overslaan

Voor degenen die nu een diepere duik willen, bezoek de speciale website en onderzoeksbibliotheek van de University of Tennessee op www.vestedway.com.

Meer informatie over ?

5 regels die de resultaten van outsourcing transformeren
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

5 regels die de resultaten van outsourcing transformeren

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    5 regels die de resultaten van outsourcing transformeren

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?