7 veelvoorkomende IT-trainingsfouten die u moet vermijden

7 veelvoorkomende IT-trainingsfouten die u moet vermijden5. Instructie-irrelevantie

IT-leiders zijn geneigd te geloven dat de meeste medewerkers het belang van training begrijpen en hoe het zich verhoudt tot hun werk, zegt Orla Daly, CIO bij het onderwijstechnologiebedrijf Skillsoft. Toch klopt dat vaak niet.

IT-professionals willen relevantie voor trainingen, zegt Daly. Als teamleden niet begrijpen waarom een ​​specifiek trainingsprogramma of een specifieke sessie nodig is, zullen ze de waarde ervan waarschijnlijk niet inzien. Focussen op onderwerpen die relevant zijn voor hun werk en die mogelijk kunnen leiden tot loopbaanontwikkeling, motiveert medewerkers en maakt hen leergierig.

Bij gebrek aan context over de waarde van training, zullen teamleden training waarschijnlijk afdoen als een onnodig karwei. “Ze maken er ofwel geen tijd voor of gaan door de moties zonder een van de belangrijkste boodschappen of inzichten te verwerken of vast te houden”, legt Daly uit. “Dit verslaat niet alleen het doel van de beoogde training, maar kan ook leiden tot frustratie en onthechting tussen teams.” IT-professionals hunkeren naar groei en professionele ontwikkeling. “Als ze de waarde van hun huidige trainingsprogramma’s niet inzien, kunnen ze hun motivatie verliezen of zelfs overwegen om van baan te veranderen.”

Lees ook:  Digitaal bankieren in Afrika | CIO

Om de relevantie van trainingen op te bouwen, moeten IT-leiders trainingsbarrières herkennen en wegnemen, zoals cursussessies die in strijd zijn met de hectische werkschema’s van teamleden of inbreuk maken op hun persoonlijke tijd. “Het betekent ook dat training wordt gekoppeld aan professionele ontwikkeling en loopbaangroei”, zegt Daly.

Leiderschapsontwikkeling en krachtvaardigheidstraining zijn vaak ongelukkige bijzaken, stelt Daly. “Door werknemers te laten zien hoe training hen kan helpen hun eigen carrièredoelen te bereiken – naast het ondersteunen van de behoeften van het bedrijf – zullen IT-leiders een grotere productiviteit en betrokkenheid van hun teamleden zien.”

6. Hoeken afsnijden

Teameducatie mag nooit als een bijzaak worden beschouwd, dus trainingsprogramma’s moeten de juiste middelen krijgen toegewezen in termen van geld, tijd en trainers, zegt Randall Trzeciak, directeur van het Masters of Science Information Security Policy and Management-programma aan de Carnegie Mellon University.

“Sta niet toe dat de beschikbare middelen een opleiding weigeren aan alle relevante IT-medewerkers, inclusief secundair ondersteunend personeel”, adviseert hij.

Lees ook:  Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-provider

In tegenstelling tot goede wijnen of spijkerbroeken verouderen trainingsprogramma’s niet goed. “Zorg ervoor dat IT-vaardigheden gelijke tred houden met veranderingen”, raadt Trzeciak aan. “Zorg ervoor dat de effectiviteit van de training tijdens en na afloop van het trainingsprogramma kan worden gemeten.”

7. Training behandelen als een afzonderlijke entiteit

Misschien is de beste en meest effectieve trainingsaanpak het opleiden van teamleden zonder dat ze het beseffen, zegt Ryan van BARR Advisory. Naast het aanbieden van conventionele formele training, maken een groeiend aantal organisaties training een integraal onderdeel van het dagelijkse werk van elk teamlid.

Ryan noemt als voorbeeld beveiligingstrainingen. “Dit betekent het sturen van periodieke herinneringen naar werknemers, het uitvoeren van regelmatige bewustmakings- en rapportageoefeningen voor phishing, en het stimuleren van werknemers om te verbeteren door de leerervaring te gamificeren.”

Meer informatie over ?

7 veelvoorkomende IT-trainingsfouten die u moet vermijden
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

De klassieke blunder van de technoloog | CIO

Engineering-types zoals softwareontwikkelaars worden geïnspireerd door een gevoel voor de mogelijkheden die inherent zijn aan het bouwen van dingen. Deze inspiratie leidt hen voor altijd

7 veelvoorkomende IT-trainingsfouten die u moet vermijden

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    7 veelvoorkomende IT-trainingsfouten die u moet vermijden

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?