Bevat de toekomst van werk Network as a Service (NaaS)?

Bevat de toekomst van werk Network as a Service (NaaS)?Door: Cathy Won, Consultant bij eTeam, HPE Aruba Contributor.

The Future of Work and the Workplace is een onderzoeksrapport van Leesman uit 2023, mede geschreven door HPE Aruba. Het rapport onderzoekt de kritische vragen die bedrijfsleiders bezig houden bij het uitkomen van de pandemie van vandaag. Wat is de toekomst van werk en de werkplek? Hoe moeten organisaties zich aanpassen?

Het is niet verwonderlijk dat uit het rapport bleek dat 94% van de ondervraagde bedrijfsleiders in onroerend goed aangaf veranderingen aan te brengen, waarbij 55% aangaf dat dit kleine fysieke veranderingen op de werkplek betekent en 39% aangaf dat dit een grote verandering op de werkplek betekende.

Veel van de fysieke veranderingen op de werkplek vragen om een ​​herindeling van de kantoorruimte, aangezien hybride werken de nieuwe norm wordt. Met een verkleining van de vastgoedvoetafdruk zullen de kantoren van vandaag veranderen van permanente kantoorruimte voor individuen naar gedeelde ruimtes voor individuen. Nieuwe eisen voor de configuratie van kantoren en vergaderruimtes maken deel uit van een steeds veranderend landschap in de toekomst van werk en werkplekken. Veel organisaties kunnen profiteren van deze veranderingen om hun technologieën en infrastructuur te moderniseren. Organisaties krijgen nu de kans om hun netwerkinfrastructuur opnieuw te evalueren nu de verschuiving plaatsvindt om een ​​nieuw werkparadigma aan te pakken.

De grote verschuiving naar hybride werk was voor velen een onmiddellijke verandering aan het begin van de pandemie, gedicteerd door nieuwe regels die waren ingevoerd om de veiligheid van werknemers aan te pakken. Nu hybride werk zo’n grote impact heeft op de toekomst van werk, is het geen verrassing dat veranderingen in de netwerkinfrastructuur onvermijdelijk zijn voor de nieuwe realiteit van vandaag. De verschuiving naar hybride werk zorgde voor een grote verschuiving in het waarborgen van dezelfde soort toegankelijkheid voor werknemers, of ze nu op kantoor waren of thuis werkten. De verschillende factoren van toegang op afstand spelen een rol, waarbij het uiteindelijk de bedoeling was om een ​​gelijkwaardig serviceniveau van toegankelijkheid, connectiviteit en beveiliging te garanderen om de meest efficiënte manieren voor werknemers mogelijk te maken om hun werk te doen, ongeacht hun locatie .

De technologische vooruitgang op het gebied van netwerken vindt tegenwoordig ook sneller plaats dan ooit tevoren, waardoor organisaties soms met een beperkt kapitaal achterblijven om zich aan te passen aan het snel veranderende landschap. Herontwerpen voor de toekomstige werkplek is dus de perfecte aanleiding om uw huidige netwerkinfrastructuur opnieuw te evalueren. In combinatie met de huidige bedrijfsdynamiek vinden de meeste organisaties deze tijd het meest optimaal om hun netwerk te moderniseren om aan de groeiende en evoluerende behoeften te voldoen. Een steeds meer levensvatbare aanpak om de netwerkinfrastructuur op de werkplek op één lijn te houden met de versnelling van de veranderende vereisten op de werkplek, is Network as a Service (NaaS).

Waarom NaaS?

NaaS stelt bedrijven in staat een netwerkinfrastructuur te implementeren die in de loop van de tijd zal evolueren, en biedt de flexibiliteit om zich aan te passen aan de zakelijke behoeften naarmate de tijd verstrijkt. Met NaaS kunnen bedrijven zich richten op bedrijfsresultaten en serviceniveaudoelstellingen voor hun netwerk en de vereiste toegankelijkheid voor hun gemeenschap van werknemers, partners en klanten. NaaS zorgt ervoor dat organisaties zich geen zorgen hoeven te maken over het bijhouden van het tempo van technologische veranderingen door te vertrouwen op de kracht en expertise van hun implementatiepartner. NaaS elimineert grote investeringen vooraf die vaak worden besteed aan het ontwerp, de planning en implementatie van nieuwe netwerkinfrastructuur met een maandelijks abonnementsgebaseerd of flexibel verbruiksmodel, waardoor de financiële impact op het herbouwen van een nieuwe werkplekomgeving wordt verlicht. NaaS maakt meer flexibiliteit mogelijk door de organisatie niet te binden aan specifieke hardware of kapitaalinvesteringen die uiteindelijk overbodig kunnen worden.

Bovendien maakt NaaS het mogelijk om de vereisten te verlagen als de strategieën voor vastgoedruimte veranderen. Als de services volledig worden uitbesteed, kunnen organisaties zichzelf bevrijden van het bijhouden van technologie en trainingsbronnen om toekomstige veranderingen te ondersteunen.

Gezien de vele onzekerheden en lessen die uit de pandemie zijn getrokken, is verandering het enige dat onvermijdelijk is. Een oplossing die bijna synoniem is met verandering in netwerkinfrastructuur is Network as a Service (NaaS), waarmee organisaties hun netwerkinfrastructuur kunnen onderhouden en radicaal kunnen veranderen om hun gewenste serviceniveau voor onbepaalde tijd te ondersteunen zonder grote kapitaalinvesteringen.

Voor meer datagestuurde inzichten van 75.000 werknemers over wat de toekomst van de werkplek in petto heeft, lees het eBook, Powering Hybrid Work 2023, en het volledige Aruba/Leesman-rapport zoals hierboven vermeld, The Future of Work and the Workplace.

Meer informatie over ?

Bevat de toekomst van werk Network as a Service (NaaS)?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Bevat de toekomst van werk Network as a Service (NaaS)?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Bevat de toekomst van werk Network as a Service (NaaS)?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?