CEO-richtlijnen: Top 5 initiatieven voor IT-leiders

CEO-richtlijnen: Top 5 initiatieven voor IT-leiders


Cyberbeveiliging werd dit jaar een groter probleem voor Josh Hamit, senior VP en CIO bij Altra Federal Credit Union, deels als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne, die aanleiding gaf tot waarschuwingen over mogelijke door Rusland gesteunde hackers die cyberaanvallen op Amerikaanse doelen opvoeren. Als gevolg hiervan heeft Hamit extra aandacht besteed aan samenwerking met Altra’s CISO om de basisprincipes van beveiliging, cyberhygiëne en best practices, en gelaagde verdediging te perfectioneren.

Ook IT-leiders maken zich steeds meer zorgen over cyberscenario’s die waarschijnlijker zijn. Zo verwachten drie op de vier wereldwijde bedrijven dat een aanval via e-mail het komende jaar ernstige gevolgen zal hebben voor hun organisatie, volgens het State of Email Security-rapport van CSO Online. Hybride werk heeft geleid tot meer e-mail (82% van de bedrijven rapporteert een hoger e-mailvolume in 2022) en dat heeft bedreigingsactoren ertoe aangezet om gegevens te stelen door een wildgroei aan social engineering-aanvallen, waardoor hun focus is verlegd van het aanvallen op het bedrijfsnetwerk zelf naar het kapitaliseren op het kwetsbare gedrag van individuele werknemers. Dit vereist een sterkere verdediging en responsmogelijkheden van e-mail- en samenwerkingstools, maar ook het beveiligen van de gegevens die ze zoeken.

Lees ook:  Flexential – Ondernemingen voorzien van de onderling verbonden datacenter- en hybride cloudoplossingen die ze nodig hebben

De klantervaring verbeteren

Klant- en werknemerservaring zijn centrale principes geworden voor succesvolle digitale transformatie, en volgens de State of the CIO-enquête blijft ongeveer een kwart van de CEO’s investeren in technologieën en processen die het klanttraject verbeteren.

Het belangrijkste initiatief van JP Saini bij Sunbelt Rentals is ‘de obsessie met onze klanten’, zegt hij. Voor Saini, CIO en Chief Digital and Technology Officer, betekent dit dat de zakelijke en technologische aspecten van het werk van elke werknemer menselijker worden gemaakt en dat elke persona wordt bediend – of dat nu de kantoormedewerkers, verkopers, specialisten in de verhuur van apparatuur in de winkels, technici of zelfs chauffeurs zijn, hij zegt. Vervolgens ontleedt hij elke persona-gebaseerde reis om te begrijpen wat ze doormaken bij het uitvoeren van hun dagelijkse werk. Op die manier “ontwerp je een [technology or digital process] op basis van wat ze nodig hebben”, om meer efficiëntie te creëren, zegt hij.

JP Saini, chief digital en technology officer, Sunbelt Rentals

Sunbelt-verhuur

Lees ook:  6 manieren om uw IT-leiderschapscarrière opnieuw uit te vinden

Leiden van zakelijke en digitale transformaties

Bijna een kwart van de CEO’s plaatst zakelijke en digitale transformaties als een top drie prioriteit voor hun CIO’s.

Het digitale mandaat van CIO Max Chan bij de distributeur van elektronische componenten Avnet zorgt voor verbetering in de toeleveringsketen en de ontwerpketen. Als distributeur die tussen zijn leverancierspartners en downstream-klanten zit, “hebben we alle vraag- en aanbodsignalen die we kunnen helpen navigeren, en dan kunnen we die toepassen om deze supply chain-uitdagingen op te lossen waar iedereen mee te maken heeft”, zegt hij.

Meer informatie over ?

CEO-richtlijnen: Top 5 initiatieven voor IT-leiders
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

De hybride wereld omarmen in 2022

Door Milan Shetti, CEO Rocket Software Het afgelopen jaar heeft bedrijfsleiders belangrijke lessen geleerd over het managen van teams en het aanpassen aan onzekerheid. In

CEO-richtlijnen: Top 5 initiatieven voor IT-leiders

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?