CIO’s treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen


Met een carrièrepad dat zich slingerde door R&D, productontwikkeling, geavanceerde toeleveringsketen en technologie, is Praveen Jonnala goed gepositioneerd om leiding te geven aan een wereldwijde IT-organisatie en om de leiding te nemen over de bedrijfsvoering en andere kernfuncties van het bedrijf.

Jonnala stapte twee jaar geleden over als CIO bij netwerkinfrastructuurprovider CommScope, nadat hij meer dan een dozijn jaar bij het bedrijf had gewerkt in verschillende rollen die leiding gaven aan zakelijke en technologische transformatie. Tegenwoordig heeft Jonnala ook de leiding over een groot deel van de traditionele COO-portfolio – een uitgebreide reeks verantwoordelijkheden die werken gezien zijn staat van dienst in het begrijpen van zakelijke behoeften en deze vertalen in krachtige digitale oplossingen.

Praveen Jonnala, SVP en CIO, CommScope

CommScope

“Of je nu een officiële titel hebt of niet, we bevinden ons nu in een tijdperk waarin technologieleiders niet zomaar allerlei technologische dingen kunnen doen”, zegt Jonnala, Senior Vice President en CIO van CommScope. “Er is meer waardering van bedrijfsleiders dat technologie de drijvende kracht achter efficiëntie is, producten verstoort en nieuwe verdienmodellen ondersteunt. Er is een natuurlijke aantrekkingskracht om nu niet alleen naar CIO’s te kijken voor het runnen van datacenters en applicaties, maar ook om een ​​transformerende katalysator voor het bedrijf te zijn.”

Hoewel het gebruikelijk is dat anderen in de C-suite zogenaamde plus-rollen op zich nemen, heeft de CIO van oudsher meerdere hoeden gedragen zonder het voordeel of de glorie van een formele titel die hun uitgebreide terrein markeert. De succesvolle verschuiving naar werken op afstand en de versnelde digitale transformatie tijdens de pandemiejaren hebben de status van CIO’s verhoogd en vertrouwen en erkenning gewonnen van bedrijfsleiders die in het verleden afwezig waren. Nu technologie een alomtegenwoordige facilitator is van alle aspecten van het bedrijf, hebben CIO’s de end-to-end zichtbaarheid en cross-functionele inzichten die andere leidinggevenden missen, om nog maar te zwijgen van het toezicht op belangrijke bedrijfsmiddelen zoals gegevens en analyses.

“We hebben bedrijfsleiders altijd andere rollen laten vervullen, maar de CIO kwam niet in aanmerking voor een van die pluspunten – ze werden altijd opgerold onder een andere leidinggevende”, zegt John Hill, senior vice president en chief digital information officer bij MSC Industrial Supply, waar hij leiding geeft aan digitale strategie, e-commerce, marketing, vendingoplossingen, metaalbewerkingsinnovatie en geavanceerde analyses. “Gezien het belang van technologie in alle operaties, zien we meer een push om iemand met een technisch perspectief andere verantwoordelijkheden te laten oppakken.”

Het groeiende takenpakket van CIO’s

Hill werd speciaal bij MSC aangeworven voor de nieuw gecreëerde rol, die de verschillende bedrijfsfuncties samenvoegde tot een digitale organisatie die beter is toegerust om te werken en te schalen in het tempo van het moderne bedrijfsleven. Hill’s cross-over ervaring in zowel technische als niet-technische rollen, in combinatie met CIO-functies bij kleding- en verzekeringsmaatschappijen, gaven hem een ​​brede leiderschapskwaliteiten op het gebied van supply chain en strategische planning.

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

John Hill, SVP en Chief Digital Information Officer, MSC Industrial Supply

MSC industriële toelevering

“Het was die brede reeks ervaringen die aantrekkelijk was voor MSC”, zegt hij. “Ik was niet zomaar iemand die functioneel leider was en toevallig ook technologische ervaring had. Ik leidde IT en ik leidde zakelijke functies, dus ik begrijp wat ervoor nodig is en hoe alles vanuit een technologisch perspectief in elkaar past.”

Jonnala van CommScope noemt ook het vermogen om bedrijfsresultaten te stimuleren de sleutel tot zijn groeiende takenpakket. Beginnend met de chaos in de toeleveringsketen die begon tijdens de pandemie, presenteerde Jonnala’s IT-organisatie proactief scenario’s en oplossingen aan bedrijfsleiders om de verstoringen aan te pakken, wat vertrouwen wekte, legt hij uit.

In de toekomst maakte de groep van Jonnala gebruik van datagestuurde inzichten om de inkoop van onderdelen af ​​te stemmen op de vraag naar verbeterd voorraadbeheer en om de productie op gang te houden. Ze speelden ook een belangrijke rol bij het ontwikkelen van modellen die vrachtkosten en logistieke routes optimaliseerden – allemaal kritieke pijnpunten tijdens en na de pandemie. “Omdat distributie en logistiek voor wereldwijde bedrijven erg complex zijn, is het een natuurlijke ontwikkeling en voegt het meer waarde toe voor het bedrijf om de verantwoordelijkheid van de CIO te combineren met de toeleveringsketen en operaties”, betoogt Jonnala.

Het samenvoegen van toezicht op productontwerp, gebruikerservaring en gegevens is ook natuurlijk CIO-plus-territorium, vooral voor een digital-native bedrijf als Ally, waar alle financiële diensten en processen rond technologie zijn gecentreerd, volgens Sathish Muthukrishnan, die werd ingeschakeld om te dienen als chief information, data en digital officer. Muthukrishnan bekleedde een soortgelijke functie bij Honeywell Aerospace, maar hij verdiende de meeste van zijn digitale transformatie-karbonades bij American Express, waar hij de API-basis legde voor de succesvolle digitale samenwerkingsprogramma’s van het bedrijf.

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

Sathish Muthukrishnan, chief information, data en digital officer, Ally Financial

Bondgenoot Financieel

Muthukrishnan zegt dat veel CIO’s die digitale transformatie orkestreren niet ook de bedrijfstransformatie leiden, en dat is waar hij en andere CIO-plus-kandidaten zich onderscheiden van de rest. In zijn rol bij Ally, een bedrijf voor digitale financiële dienstverlening, leidt Muthukrishnan één enkele organisatie die verantwoordelijk is voor productdefinitie, het ontwerpen van de gebruikerservaring, het bouwen van het product, het verzamelen en beveiligen van relevante gegevens en het end-to-end beheren en uitvoeren van de oplossingen. .

“Hoe we digitaal werken is anders en zou anders moeten zijn”, legt hij uit. “Je leidt niet met technologie. Je moet begrijpen welke unieke klantervaring je probeert te creëren, hoe die zich vertaalt in zakelijke waarde en hoe je deze tot leven kunt brengen met behulp van geavanceerde technologie.”

Angela Yochem, executive vice president en chief transformation en digital officer bij Novant Health, heeft een lange geschiedenis van CIO-functies bij zowel grote als middelgrote bedrijven, maar haar missie is altijd geweest om meer te doen, voornamelijk gericht op transformatiewerk.

Yochem werkte haar CIO-leiderschap bij enkele van de grootste bedrijven waar ze de gebruikelijke revisie van het technologiebezit uitvoerde, maar ze stapte al snel over naar een reeks middelgrote organisaties om vaardigheden te ontwikkelen die ze voorheen niet had, waaronder het maken van digitale producten met branche, werken met internationale pers en investeerders, zelfs samenwerken met eigenaren bij de verkoop van een bedrijf.

“Stel je voor dat een CIO van een Fortune 10-bedrijf praat met investeringsanalisten – dat zouden ze wel moeten doen, maar dat doen ze niet”, legt ze uit. “Ik was in staat om alle lessen en spieren die ik had opgebouwd toe te passen op problemen die niet gemakkelijk in iemands specifieke domein kunnen worden ondergebracht. Ik ben erg goed geworden in het vinden van schone en snelle paden door complexiteit om de beste resultaten te krijgen voor de omgevingen die ik heb bediend.”

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

Angela Yochem, EVP en chief transformation and digital officer, Novant Health

Nieuwe gezondheid

Bij Novant Health is Yochem uitgegroeid tot P&L-verantwoordelijkheden als algemeen manager van Novant Health Enterprises. De nieuwe, onafhankelijke bedrijfsdivisie dient als broedplaats voor oplossingen en partnerschappen die Novant zullen helpen nieuwe klinische en groeimogelijkheden voor het gezondheidszorgsysteem te ontsluiten. Yochem is van mening dat haar ervaringen als technisch leider haar goed positioneren vanuit een contextueel bewustzijnsperspectief naar identiteit waar er kansen zijn voor bedrijfsuitbreiding. Vanuit een persoonlijk perspectief vergroot de rol van Novant Health CIO-plus haar vermogen om impact te hebben op de toekomst van de gezondheidszorg.

“Voor mij gaat het erom mijn vaardigheden buiten de CIO-rol toe te passen op de grootste, meest urgente uitdagingen van vandaag”, legt ze uit. “Ik moedig elke technologieleider aan om hun superkracht van röntgenzicht te gebruiken om de rest van het bedrijf te helpen identificeren waar er uitbreidingsmogelijkheden zijn die misschien niet voor de hand liggen voor andere leiders.”

De plusrol waarmaken

Met de komst van de cloud en beheerde services is de primaire verantwoordelijkheid van de CIO-rol geëvolueerd van het beheer van datacenterinfrastructuur, beveiliging en e-mails naar digitale en zakelijke transformatie en het in handen nemen van het genereren van inkomsten voor verschillende segmenten van het bedrijf. CIO’s die klaar zijn voor deze plus-functies moeten goed thuis zijn in niet-traditionele en niet-technologie-georiënteerde vaardigheden, waaronder communiceren in de zakelijke taal van de bestuurskamer, een neiging hebben om financiële en zakelijke plannen te interpreteren, en een zakelijk boek laten groeien, zegt Andrew Brock, president van digitale en technologische diensten en CIO van Associa, een vastgoedbeheerbedrijf.

Met een achtergrond in zowel IT als bedrijfsvoering, kwam Brock aan boord van Associa als stafchef van de CIO. Hij nam uiteindelijk de rol van CIO over, vestigde geloofwaardigheid bij het runnen van IT, richtte een shared services-organisatie op en was een goede rentmeester voor het genereren van inkomsten en het beheren van fondsen. Die overwinningen hielpen hem een ​​plusrol te scoren als president en CEO van HOAM Ventures, een onafhankelijk opererende dochteronderneming van Associa die gespecialiseerd is in vastgoed- en vastgoedtechnologie.

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

Andrew Brock, voorzitter en CEO, HOAM Ventures

HOAM-ondernemingen

Voordat een CIO wordt overwogen om leiding te geven aan een P&L-divisie zoals HOAM of een grotere rol te vervullen, moet hij de basis IT-blokkering en -aanpak onder de knie hebben, waardoor een organisatie ontstaat die ijzersterk en stabiel is. “Als iedereen boos is over de vreselijke kwaliteit van de helpdesk of als er geen uptime van 99,99% is, kijkt niemand naar de CIO om meer aan te nemen”, zegt hij. “Die basisfuncties moeten zoemend zijn om CIO’s de mogelijkheid te geven om over andere dingen na te denken en de geloofwaardigheid te hebben om het te doen.”

Hoewel het opbouwen van vertrouwen en competentie belangrijk is, moeten CIO’s die hongerig zijn naar de uitdaging van de plusrol niet wachten tot ze de sleutels van een andere functie overhandigd krijgen. Ze moeten proactief om de rol vragen en beargumenteren waarom het slim zakendoen is.

Dat is wat Scott Strickland deed in zijn huidige rol als CIO en Executive Vice President bij Wyndham Hotels & Resorts, evenals in eerdere CIO-plus-opdrachten. Toen Strickland in 2017 bij Wyndham kwam werken, was hij een traditionele CIO, maar al snel breidde hij zijn portfolio uit met vendor management, waarbij hij het argument verkocht dat, omdat IT het grootste deel van de uitgaven uitmaakte, het logisch was om te centraliseren onder één organisatie en management.

Met die toegevoegde rol onder zijn riem, werd Strickland al snel afgetapt voor andere plusrollen, samen met een directe rapportagestructuur aan de CEO. Hij staat nu aan het hoofd van de wereldwijde contactcenterstrategie en -activiteiten, ook voor werknemers, gasten en franchises – de laatste is een verticaal bedrijf dat inkomsten genereert. Strickland is ook verantwoordelijk voor Wyndham’s Distribution Services, die het Central Reservation Services-platform overziet en bestuurt.

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

Scott Strickland, CIO en EVP, Wyndham Hotels & Resorts

Wyndham Hotels & Resorts

“Als je geïnteresseerd bent om iets te runnen, vraag het dan,” betoogt hij. “Leg de businesscase uit waarom dat logisch zou zijn, bouw allianties met uw collega’s en zoek naar iets dat als een pijnpunt zou worden beschouwd.”

Onderschat niet het belang van het verbinden van de punten tussen de mogelijkheden van technologie en de realiteit van wat een bepaalde mogelijkheid voor het bedrijf kan betekenen. Elke CIO die op zoek is naar een plusfunctie, moet goed thuis zijn in de statistieken en modellen die bepalend zijn voor bedrijfsresultaten.

“Als je denkt dat kwantum de op één na beste technologie is en je ermee experimenteert en $ 50 miljoen uitgeeft voordat je de use case hebt uitgezocht, dan heb je daar geen baat bij bij belanghebbenden, klanten, investeerders en werknemers”, zegt Ally’s Muthukrishnan.

Uiteindelijk zullen de gebruikelijke aanbevelingen – het smeden van een echt partnerschap met het bedrijf, de rol van marketingtechnologie bij het mogelijk maken van bedrijfsresultaten en succes, en het bestendigen van een maniakale focus op de klant – CIO’s in staat stellen nieuwe uitvoerende rollen en verantwoordelijkheden te bekleden.

“Door de manier waarop bedrijven en de wereld transformeren, is het onvermijdelijk dat technologieleiders ook bedrijfsleiders worden”, zegt Muthukrishnan. “Ze zullen extra verantwoordelijkheid op zich nemen, zodat bedrijven vol vertrouwen in technologie kunnen investeren en aandeelhouders en klanten waarde inzien in die investering. Het wordt de norm.”

Meer informatie over ?

CIO’s treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    CIO's treden op om leiderschapsrollen van grote omvang te vervullen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?