CIO’s zoeken naar efficiëntie terwijl de onzekere economie opdoemt

CIO's zoeken naar efficiëntie terwijl de onzekere economie opdoemtNovanta is van plan om 25% van zijn IT-activiteiten in een verkleind datacenter te houden, waarvoor Betadam experimenteert met het verhogen van de temperatuur tot boven de 64 graden om de airconditioningkosten te verlagen.

“Het besparen van stroom en het verbeteren van de duurzaamheid is een belangrijk doel voor ons”, zegt ze, waarbij ze opmerkt dat Google Research heeft aangetoond dat de IT-infrastructuur veilig kan werken op 80 graden. Betadam voegt eraan toe dat de drang om de cloudkosten te verlagen geen ongebruikelijke drang is om te bezuinigen, uniek voor 2023, maar deel uitmaakt van het voortdurende streven van het bedrijf naar efficiëntie.

‘Shift left’ en een beroep op automatisering

Kevin Gray, CIO van Burbank, Californië, heeft te maken met verschillende krachten. Gray nam nota van het feit dat de nabijgelegen werkgever Disney ontslagen van 4.000 werknemers aankondigde.

“We zijn niet getroffen door een recessie, maar bedrijven verminderen hun personeelsbestand. Als de belastinginkomsten dalen, kunnen we vaste financiering verliezen’, zegt Gray. “We hebben het gesprek gehad met de gemeentesecretaris. We proberen die storm voor te zijn door meer efficiëntie en automatisering te stimuleren, niet alleen in de IT, maar in de hele stad.”

Lees ook:  Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer

Daartoe implementeert de gemeente van 108.000 een aantal ‘slimme stad’-initiatieven die zijn gebaseerd op het internet der dingen (IoT) en AI, waaronder intelligent verkeersbeheer en een intelligent transportsysteem.

Hoewel hij geen formeel FinOps-initiatief implementeert, leidt de CIO de implementatie van Scaled Agile Framework (SAFe) voor de overheid, een blauwdruk voor het implementeren van Lean, Agile en andere principes voor openbare entiteiten.

“We zijn groot op het gebied van ploegendienst – werk verschuiven naar de minst dure middelen die je kunt”, zegt Gray. “Dat omvat het verplaatsen van werk naar de goedkoopste human resources en het implementeren van automatisering”, voegt hij eraan toe. Wat de cloud betreft, zegt Gray dat hij “erg op zijn hoede” is voor cloudkosten en probeert hij de kosten voor AWS- en Microsoft Office 365-services te verlagen met behulp van tools die bij de services worden geleverd. Voor een stad ter grootte van Burbank zouden tools van derden onvoldoende rendement opleveren, zegt hij.

Het personeelsbestand beheren voor efficiëntie

Flexibiliteit van het personeel speelt een belangrijke rol bij de kostenbeheersing voor de stad Burbank. Met 33 fulltime medewerkers vertrouwt Gray op contractarbeiders, systeemintegrators en managed service providers om hiaten op te vullen, in plaats van te veel aan te nemen en later geconfronteerd te worden met ontslagkeuzes. Burbank gebruikt een beheerde service om Oracle ERP-applicaties te ondersteunen en een systeemintegrator om zijn Mobile 311-applicatie te bouwen, een gemakkelijk te onthouden nummer dat verbinding maakt

Lees ook:  Asian Healthcare Group ontwikkelt vitaal hightech platform en verslaat COVID-19

burgers met gemeentelijke diensten.

De toename van werken op afstand als gevolg van de COVID-19-pandemie biedt mogelijkheden voor besparingen, aldus Greg Smith, professor aan de Georgetown University en CTO van een bedrijf in de regio Washington, DC. “Organisaties beginnen economische operationele en technologische veranderingen door te voeren als gevolg van de hybride werkomgeving die organisaties hebben aangenomen”, zegt Smith.

Op geolocatie gebaseerde beloningen kunnen organisaties in staat stellen het salaris te verlagen om overeen te komen met de lonen in de regio’s waar externe werknemers mogelijk voor werk kiezen, aldus Smith. Werken op afstand stelt organisaties ook in staat om kostbare kantoorruimte in te korten en onnodig vastgoedbezit te verkopen. “Een mix van volledig extern, hybride en kantoorpersoneel zal aanzienlijke besparingen op de loonlijst opleveren”, zegt Smith.

Dynamische sourcingmodellen, waaronder platformen voor het inhuren van teams en marktplaatsen voor vaardigheden, komen ook naar voren om leegtes in talent op te vullen zonder vast te leggen op fulltime resources.

Lees ook:  4 stappen om uw contactcenteruitgaven te stroomlijnen

Lessen en advies

Of de macro-economische krachten nu uitbreiden of krimpen, IT-budgettering vereist behendig beheer.

“Elk jaar is een economisch jaar. We willen altijd goede rentmeesters zijn van onze budgetdollars”, zegt Venkatachari van US Bank.

Wat Chan betreft, hij heeft uit de eerste hand geleerd dat de cloud geen wondermiddel is en adviseert zijn collega’s om voorzichtig te werk te gaan. “Spring niet in de cloud om kosten te maken zonder te weten hoe je de kosten eruit kunt halen, anders zit je lange tijd met hoge kosten vast.”

Betadam zegt dat ongeacht of de economie turbulent is of niet, de focus op ROI voor alle IT-programma’s door besparingen en prestaties jaar na jaar bij te houden, later dividend kan opleveren, vooral tijdens budgetaanvragen.

“De focus van IT-leiders op ROI en operationele efficiëntie moet deel gaan uitmaken van ons DNA en ons merk”, zegt ze.

Meer informatie over ?

CIO’s zoeken naar efficiëntie terwijl de onzekere economie opdoemt
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

CIO's zoeken naar efficiëntie terwijl de onzekere economie opdoemt

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?