Datasoep en de kunst van het vinden van relevantie: waarom AIOps niet genoeg is voor moderne netwerkmonitoring

Datasoep en de kunst van het vinden van relevantie: waarom AIOps niet genoeg is voor moderne netwerkmonitoring“Plastic soep” is een term die gebruikt wordt om de vervuiling te beschrijven die onze oceanen teistert. De term werd in 1997 bedacht door kapitein Charles Moore. Moore kwam enorme hoeveelheden plastic tegen die midden op de oceaan dreven en zijn verhalen over deze ervaring hielpen het bewustzijn van de omvang en ernst van het probleem te vergroten.

We weten dat we plastic uit ons milieu moeten halen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 71% van het aardoppervlak bestaat uit water en het is uiterst kostbaar en moeilijk om plastic te vinden en te extraheren zodra het in rivieren, meren en oceanen terechtkomt. Daarom zijn steeds meer initiatieven zich gaan richten op het oplossen van het probleem bij de wortel: het verminderen van de hoeveelheid gebruikt plastic en het vinden van manieren om het uit het water te houden.

Data soep

Waarom dan dit gesprek over de plasticsoep in een IT-blog? Veel hedendaagse IT-teams hebben een strategie waarbij ze AIOps-tools inzetten en oceanen aan data creëren over de hele IT-stack – van het netwerk tot de applicatielaag. Met deze benaderingen hopen we dat teams eenvoudiger problemen met zakelijke dienstverlening kunnen oplossen door afwijkingen in de end-to-end-stack te vinden en te correleren. Het probleem is dat het proberen om IT-problemen op deze manier op te lossen, net zoals het proberen plastic uit de oceaan te halen, erg moeilijk en kostbaar kan zijn.

Waarom al deze gegevens transporteren en proberen problemen op te lossen met behulp van deze enorme datasets? Is het niet logischer om op de specifieke details te filteren terwijl u werkt in het domein waar het probleem zich voordoet? De meeste incidenten kunnen bij de wortel worden ontdekt en opgelost, in hun eigen omgeving, en alleen de gebeurtenisgegevens die relevant zijn voor de correlatie tussen domeinen hoeven naar de data-oceaan van AIOps te worden getransporteerd.

Bruikbare domeingegevens

Deze slimme, domeinspecifieke aanpak vergelijk ik vaak met de systemen die in een zelfrijdende auto worden gebruikt. Een autonome auto maakt gebruik van radar (radiogolven), LiDAR (laserdetectie), ultrasone sensoren (geluid) en camera’s (zicht). Deze systemen genereren voortdurend gegevens, die binnen het domein van de auto worden verwerkt, gecorreleerd en verwerkt. Tijdens normaal gebruik, zoals rijden en parkeren, blijven gegevens in het voertuig achter. Als de auto echter plotseling tot stilstand komt, kan een subset van relevante gegevens naar andere auto’s worden verzonden, of (in het slechtste geval) naar noodhulpteams. Deze voertuig-tot-voertuig (V2V) en voertuig-naar-infrastructuur (V2I) communicatie zijn perfecte voorbeelden van de kracht van het publiceren van een beperkte hoeveelheid relevante gegevens naar de bredere data-oceaan voor verdere actie.

De toepasbaarheid op het beheer van netwerkoperaties

Waarom zou u, in het licht van dit voorbeeld, alle netwerkmonitoringgegevens naar een centrale data-oceaan sturen? Dit betekent dat u alle moeite en kosten moet dragen voor het creëren en onderhouden van een enorme data-infrastructuur. Dit brengt het normaliseren, migreren en integreren van de gegevens met zich mee, en het omgaan met de groeiende complexiteit van het beheer van al deze gegevens. Het vinden van problemen wordt exponentieel complexer, tijdrovender en duurder – AI en machine learning kunnen maar zoveel doen.

Daarom is het beter om geavanceerde, domeinspecifieke netwerkmonitoringtools te gebruiken die end-to-end dekking kunnen bieden voor moderne netwerken van meerdere leveranciers. Deze tools bieden geavanceerde mogelijkheden, zoals geavanceerde ruisonderdrukking, workflows en automatisering, en maken intelligent, efficiënt onderzoek, analyse, probleemoplossing en oplossing mogelijk. Deze tools bieden bruikbare inzichten in gebruikerservaring en netwerkfouten, prestaties en flow. In wezen publiceren deze tools alleen relevante gegevens in de data-oceaan, wat eenvoudiger, efficiënter en goedkoper is.

Bezoek onze netwerkmonitoringpagina om te ontdekken hoe DX NetOps van Broadcom netwerkbeheerteams in staat stelt deze voordelen te realiseren.

Lees ook:  Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een onderneming

Meer informatie over ?

Datasoep en de kunst van het vinden van relevantie: waarom AIOps niet genoeg is voor moderne netwerkmonitoring
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Datasoep en de kunst van het vinden van relevantie: waarom AIOps niet genoeg is voor moderne netwerkmonitoring

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Datasoep en de kunst van het vinden van relevantie: waarom AIOps niet genoeg is voor moderne netwerkmonitoring

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?