De acceptatie van Mulesoft en Tableau voedt de groeispurt van Salesforce

De acceptatie van Mulesoft en Tableau voedt de groeispurt van SalesforceDe inkomsten uit abonnementen en ondersteuning in het vierde kwartaal stegen jaar op jaar met 14% tot $ 7,8 miljard, terwijl de inkomsten uit professionele services en andere inkomsten $ 600 miljoen bedroegen, een stijging van 19%. De resultaten hielpen de totale omzet van Salesforce voor boekjaar 2023 te verhogen tot $ 31,4 miljard, een jaar-op-jaar stijging van 18%.

Ondanks de omzetwinst boekte Salesforce in het vierde kwartaal een verlies van $ 98 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 28 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar, voornamelijk als gevolg van herstructureringskosten, waaronder ontslaggerelateerde kosten.

De afgelopen 90 dagen zijn niet van een leien dakje gegaan voor Salesforce. Tijdens het kwartaal schrapte het bedrijf ongeveer 10% van het personeelsbestand, sloot het talloze kantoren en kondigden co-CEO Bret Taylor en Slack-CEO Stuart Butterfield beiden in dezelfde week aan dat ze het bedrijf zouden verlaten.

Net als veel andere technologiebedrijven gaf Salesforce de schuld aan de noodzaak van ontslagen tijdens de pandemie – toen de noodzaak om op afstand te gaan de vraag van bedrijven naar clouddiensten en samenwerkingssoftware stimuleerde – die vorig jaar werd gevolgd door een afnemende vraag als gevolg van macro-economische problemen. inclusief inflatie en verstoringen van de toeleveringsketen.

Lees ook:  De do's en don'ts van het onderhandelen over een loonsverhoging

Salesforce prijst de binnenkort te lanceren EinsteinGPT

Vooruitkijkend zei Benioff dat het aankomende EinsteinGPT-aanbod van Salesforce binnenkort zal worden geïntegreerd met alle Salesforce-cloudproducten, inclusief die van haar dochterondernemingen Tableau, MuleSoft en Slack. Hij voegde eraan toe dat EinsteinGPT, dat Salesforce volgende week zal onthullen, een aanvulling zal zijn op de Einstein AI-technologie van het bedrijf, die voorspellende analyses biedt en spraakbesturing van software mogelijk maakt, en die al is opgenomen in producten, waaronder Tableau.

De groei van AI en het internet der dingen (IoT) biedt kansen voor andere Salesforce-producten, zei Benioff.

Meer informatie over ?

De acceptatie van Mulesoft en Tableau voedt de groeispurt van Salesforce
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

De acceptatie van Mulesoft en Tableau voedt de groeispurt van Salesforce

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?