Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-provider

Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-providerDe draai van het bedrijf naar de ontwikkeling van nieuwe technologieën en SaaS begon in 2021 en richt zich sterk op de cloud, machine learning en AI, evenals op blockchain voor het volgen van digitale activa.

Als het eerste bedrijf dat gegevens onder regelgeving in de cloud opslaat, gaan de cloudwortels van Nasdaq ver terug, zegt Peterson, wiens IT-afdeling Amazon Web Services omarmt als belangrijkste cloudprovider en vertrouwt op Amazon Redshift Spectrum voor data-analyse en opslag. Peterson werkte ook nauw samen met de oprichters van Databricks en liep voorop op het gebied van AI, natuurlijke taalverwerking en Apache Spark, een open-source analyse-engine die Nasdaq heeft gebruikt om risicobeheerapplicaties te ontwikkelen.

“Als je risico’s moet berekenen, werkt het heel goed om dit horizontaal in de cloud te spreiden”, zegt Peterson.

Om zijn spil kracht bij te zetten, werd Nasdaq geherstructureerd in drie divisies: Market Platforms, Capital Access Platforms en Anti-Financial Crimes. Het heeft ook aanzienlijke overnames gedaan, met name van het in Newfoundland gevestigde Verafin, wiens op AI gebaseerde oplossing voor het beheer van financiële misdaden wereldwijd 2.400 bankklanten ondersteunt. In juni nam Nasdaq ook Adenza over, een innovator op het gebied van risicobeheer die financiële klanten in staat stelt te rapporteren aan regelgevende instanties.

Dubbele rol op het gebied van innovatie

De dubbele rol van Peterson als zowel CIO als CTO is van cruciaal belang gebleken voor het creëren van nauwe synergieën tussen de marktactiviteiten van Nasdaq en de zich ontwikkelende surveillance-, beveiligings-, SaaS- en AI-diensten.

“Door een geïntegreerde CIO/CTO-rol kunnen onze technologieteams een geïntegreerde strategie implementeren, zowel in onze producten als in onze bedrijfsvoering”, zegt Peterson. “Het maakt een naadloze implementatie van onze technologiestrategie mogelijk en ik geloof dat dit een belangrijke reden is waarom we leiders zijn in onze sector.”

Het heeft Nasdaq ook in staat gesteld om belangrijke technologische trends ‘voor te blijven’ en strategischer te zijn in het ontwikkelen van zijn identiteit als zowel leider van de beurs als als zelfstandig technologiebedrijf, zegt hij.

Lees ook:  8 do's en don'ts voor dienend leiderschap

“Ik besefte al snel het potentieel van op SaaS gebaseerde oplossingen omdat ik ze als klant van die oplossingen enorm krachtig vond”, zegt Peterson, die een andere IT-manager in dienst heeft in een CIO-rol die zich toelegt op bedrijfssystemen en een aparte CISO die toezicht houdt op de beveiliging. “Ik wist dat als Nasdaq deze trend zou omarmen en betere SaaS-gebaseerde oplossingen aan onze klanten zou leveren, we enorm succes zouden hebben.”

Eind 2022 bedroegen de SaaS-inkomsten op jaarbasis meer dan $700 miljoen, wat neerkomt op meer dan een derde van de terugkerende inkomsten van Nasdaq.

In termen van synergieën zal het uitgebreide bedrijfsmodel van Nasdaq naar beveiliging, surveillance en risicobeheer de uitwisselings- en handelsactiviteiten van het bedrijf versterken en tegelijkertijd verdere uitbreiding naar SaaS mogelijk maken, zegt Peterson.

Sidhartha Dash, hoofdonderzoeker van Chartis Research, is het ermee eens dat de uitbreiding van het bedrijf verenigbaar is met zijn kernmissie.

“Veel van de softwaretools en -applicaties in zijn portefeuille zijn nauw verbonden met en direct verbonden met zijn transactie- en clearingsystemen, zoals uitvoeringssoftware voor andere beurzen, handelstoezicht en realtime risicobeheer – andere onderdelen die zich richten op de bredere handelspraktijk. dienstenwaardeketen en compliance”, zegt hij.

Peterson erkent de risico’s van AI, maar verzekert dat de opkomende technologieën van Nasdaq op het gebied van wettelijke naleving en risicobeheer mede leiding geven aan een groep die IP-risico’s en andere potentieel risicovolle uitkomsten in de gaten houdt. Nasdaq rapporteert uiteraard ook aan alle regelgevende instanties zoals de SEC en FINRA.

“Onze geïntegreerde technologiestrategie heeft ons ook in staat gesteld om AI-oplossingen snel en alomtegenwoordig te implementeren”, zegt Peterson. “Als gevolg hiervan maken we effectief gebruik van AI om de veerkracht van onze markten te verbeteren, onze klanten betere informatie te bieden en als een manier om banken te helpen elke dag de misdaad te bestrijden.”

Lees ook:  Mastercard-execs: zorg voor en voeding van machine learning-modellen is de sleutel tot succes

FINRA liet CIO.com bijvoorbeeld weten dat NASDAQ in april aan de SEC rapporteerde dat het “voornemens is de lengte van de bezitsperioden voor M-ELO’s verder te verfijnen. [Midpoint Extended Life Order] en M-ELO+CB’s [M-ELO plus Continous Book] door gebruik te maken van innovatieve en gepatenteerde machine learning-technologie, omdat het heeft ontdekt dat kortere perioden dezelfde, zo niet betere resultaten voor deelnemers kunnen opleveren in termen van mark-outs, hoewel niet in perioden van verhoogde prijsvolatiliteit.”

Dergelijke inspanningen om de veerkracht van de markt met behulp van AI te helpen waarborgen, vormen de kern van de traditionele missie van Nasdaq, maar de zoektocht van het bedrijf naar surveillance- en beveiligingstechnologie is waar AI snel van pas komt, omdat de technologie de verdediging alleen maar zal versterken tegen slechte actoren die de markt uitdagen. en banken, zegt Peterson.

Markttoezicht was “in het begin een soort van op regels gebaseerd, maar nu wordt het steeds meer AI”, zegt hij, waarbij hij opmerkt dat hoewel er mensen zullen zijn die AI gebruiken om zwakke punten in de markt te vinden, Nasdaq beveiligingsproducten heeft in de markt. plaats voor de beurs en voor veel banken en zal “AI daar dichtbij brengen. We denken dat het altijd een beetje een race zal blijven, toch?”

“Waar we ons het meest zorgen over maken,” voegt Peterson toe, “is de dreiging van iemand die het kapitalisme probeert te ontwrichten.”

De generatieve toekomst van Nasdaq

Op een recente brancheconferentie prees Peterson de mogelijke impact van generatieve AI op de nieuwe bedrijfsstrategie van Nasdaq.

“Er zijn zoveel kansen voor innovatie”, zei Peterson in juli bij Reuters Momentum in Austin, Texas. “We dachten dat het een gemiste kans zou zijn als we gewoon nee zouden zeggen. We verspreiden het door het hele bedrijf. Niet alleen de technologiegroep.”

Lees ook:  ThinkOn: Soevereine cloudoplossingen en -services bieden die voldoen aan de behoeften van de Canadese gegevens

Peterson merkt op dat er grote belangstelling bestaat voor de co-pilootmogelijkheden van generatie AI en onder makers van inhoud die uiteraard zouden profiteren van de LLM-mogelijkheden, zoals marketingafdelingen, en een groot voordeel voor het juridische team.

“We zullen blijven werken op gebieden waar je inhoud moet creëren, en er zijn een hele reeks extra mogelijkheden rond hoe je feitelijk als bedrijf werkt”, zegt Peterson. “Dat is een enorme productiviteit. Code is inhoud.”

Nasdaq gaat vooruit met het gebruik van generatieve AI voor dynamische ordertypen en andere toepassingen die ook de handel verbeteren.

“Het berekent opnieuw wat de beste drempel is om de levensduur van de bestelling in te stellen en je hebt grote aantallen symbolen, dus het is niet iets dat een mens elke 30 seconden zou kunnen doen”, zegt Peterson. “AI zal naar deze factoren kijken, een berekening maken en deze automatisch resetten. Als u de liquiditeit verbetert, krijgt u betere opvullingspercentages en kunt u enkele van de negatieve dingen die op de markt gebeuren elimineren. Het verbetert de resultaten.”

Dus nee, Nasdaq dringt niet aan op pauze op het gebied van AI vanwege recente zorgen – en kan altijd stoppen als het nodig wordt, stelt Peterson. Peterson’s dubbele rol bij Nasdaq en zijn lange geschiedenis met technologie hebben hem precies de juiste ervaring gegeven voor dit moment nu AI zich verder ontwikkelt in het bedrijfsleven.

“Het gaat om het hebben van die mening over hoe we producten bouwen en hoe we zo naadloos zijn overgestapt… om de cloud te zien als een veel beter leveringsmechanisme als voorloper om jezelf echt voor te bereiden op het gebruik van AI”, zegt Peterson.

Meer informatie over ?

Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-provider
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-provider

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Een kijkje in de AI-aangedreven spil van Nasdaq naar SaaS-provider

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?