Een verblijf in een spookhotel vermijden en waarom we daarvoor een reis-app nodig hebben

Een verblijf in een spookhotel vermijden en waarom we daarvoor een reis-app nodig hebben


Stel je voor dat je een kamer boekt in een klein, charmant hotel buiten de gebaande paden op het Hawaïaanse eiland Kauai met behulp van een populaire mobiele reisapp, om te ontdekken dat de kamer … spookt! Dat is wat er met mijn vriendin Dana is gebeurd. Zoals Dana het vertelde, ging ze om middernacht naar bed na een lange reisdag. Maar dat ging niet zoals gepland. Ze worstelde om te slapen. Toen, om 3 uur ’s nachts, beweerde Dana dat ze een bleek, dampig hoofd van een oudere kerel boven haar bed zag zweven, woorden die ze niet kon horen. (Geloof me, Dana is nogal uniek klant avontuur is op zichzelf al een blog waard.)

Ik heb de laatste tijd niet zoveel kunnen reizen, maar als ik er weer op terugkom, hoop ik echt dat ik niet meemaak wat Dana heeft meegemaakt. Ik zou zelfs van tevoren dingen willen weten over waar ik verblijf, die misschien een beetje zijn uit het middenzoals, is de plaats spookachtig?

Zou het dan niet praktisch zijn als uw favoriete reisapp niet alleen een melding kan geven dat uw hotel spookt, maar ook een stukje geschiedenis achter de waarom – zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar een willekeurige Top Tien-blog of Tik Tok-video die misschien niet eens jouw specifieke hotel bevat?

Bestaat zo’n reis-app? Nee, op dit moment niet.

En toch IS er misschien een schijn van kans dat dit soort app binnenkort zal verschijnen.

Lees ook:  Kan beveiliging echt open source zijn?

Als dat gebeurt, kan de onthulling plaatsvinden bij de SAP Innovation Awards! Ook nu een SAP-klant of -partner zou kunnen het ontwikkelen van een dergelijk instrument. Als dat zo is, kan ik niet wachten tot deze app wordt gevierd tijdens een toekomstige Innovation Awards-show. Bedenk eens hoe leuk dat zou zijn!

In de geest van Halloween

Dit is tenslotte Halloween, dus verwen me als ik verhalen deel over een paar van mijn geboortestadhotels met hun eigen unieke spookgeschiedenis – informatie die ik niet in een reis-app vind die ik ken.

Kamer 33

In de wijk North Beach in San Francisco bevindt zich een klein, schilderachtig hotel dat werd gebouwd te midden van de ruïnes van de aardbeving van 1906 door de oprichter van Bank of America, AP Giannini. Het is er een waar ik elke dag langs liep toen ik in de buurt werkte. Tegenwoordig is het een populaire plek om te verblijven voor budgetreizigers die willen genieten van de Italiaanse restaurants in de buurt in de buurt van Fisherman’s Wharf.

Maar wat niet algemeen bekend is, is dat dit familiehotel ooit bloeide als een druk bordeel tijdens de woeste dagen van de Barbary Coast in de stad. De voormalige mevrouw, beroemd om haar onstuimige, meer dan levensgrote persoonlijkheid, zwerft nog steeds door de gangen van haar voormalige etablissement en klopt op deuren met kamer 33 als haar favoriete plek. Maar ze is niet de enige. Een treurig spookmeisje is af en toe in de gangen gezien – altijd naar de deurknop van één kamer in het bijzonder grijpend. Reden? Onbekend.

Lees ook:  Waarom IPaaS de sleutel is tot het verkrijgen van inzichten in het hoger onderwijs

Kamer 207

Als je van een klassieke art-deco-inrichting houdt, maar alle comfort van een modern hotel verlangt, dan is er een eeuwenoud hotel bij Union Square dat bij je past. Maar wees gewaarschuwd. In kamer 207 kunt u een hotelgast tegenkomen die niet weg wil, ook al heeft ze deze sterfelijke vlakte allang verlaten. Berichten over deuren die op mysterieuze wijze open- en dichtgaan en kleine objecten die verschijnen of verdwijnen zijn al jaren aan de gang. Men denkt dat de ontwrichtende geest die de kamer rondwaart die van de beroemde toneelschrijver Lillian Hellman is, die daar in de jaren twintig regelmatig contact had met schrijver Dashiell Hammett, auteur van De Maltese Valk. Misschien is de geest van Miss Hellman nog steeds op zoek naar de ongrijpbare met juwelen ingelegde merel, net als Brigid O’Shaughnessy, de fictieve femme fatale uit het boek geschreven door haar minnaar – dat zich toevallig in San Francisco afspeelde.

Aan de overkant van Fairmont

De beroemdste geest van San Francisco is ongetwijfeld Flora Sommerton, een knappe 18-jarige debutante die in 1876 verdween. Volgens de legende is ze weggelopen om te ontsnappen aan een vooraf gearrangeerd huwelijk met een rijke maar veel oudere heer. Dus verliet ze haar grootse verlovingsfeest, dat bij haar thuis aan de overkant van de historische Fairmont Hotel, en werd nooit meer gezien. Dat wil zeggen, tot 50 jaar later. In 1926 werd het verdorde lichaam van een oude vrouw ontdekt in een goedkope hotelkamer in Butte, Montana – naar verluidt gekleed in dezelfde 19e-eeuwse witte baljurk en sieraden waarin Flora vluchtte. Er waren oude, broze krantenknipsels van Flora’s verdwijning vastgemaakt aan de muren van de kleine, vochtige flophouse-kamer. Zij was het. Flora was eindelijk gevonden. Haar lichaam werd teruggebracht naar San Francisco, waar ze werd begraven in het familiegraf. Maar daar stopt het verhaal van Flora niet. Als u vandaag op een zonnige middag het Fairmont Hotel nadert, moet u letten op wat veel mensen door de jaren heen hebben gezien: de spookachtige gestalte van de mooie, jonge Flora, met parasol in de hand, snel door California Street wandelend en vervolgens verdwijnend als ze gaat de hoek om naar waar haar huis ooit stond – en altijd in die vloeiende, witte balzaaljurk.

Lees ook:  IT-servicebedrijf Atos plant splitsing in IBM-stijl

Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen over spookhotels en hun spookachtige geschiedenis hier in de San Francisco Bay Area. En in uw stad, ongetwijfeld. Maar ik zal geduldig moeten wachten op een toekomstige reis-app om me te vertellen over welke. Misschien krijg ik mijn wens bij de komende 10e Jubileum SAP Innovation Awards 2023, geesten gewillig.

Fijne Halloween!

Mari Kure

Meer informatie over ?

Een verblijf in een spookhotel vermijden en waarom we daarvoor een reis-app nodig hebben
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Een verblijf in een spookhotel vermijden en waarom we daarvoor een reis-app nodig hebben

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Een verblijf in een spookhotel vermijden en waarom we daarvoor een reis-app nodig hebben

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?