Ericsson en Vonage brengen de kracht van 5G binnen handbereik van ontwikkelaars

Ericsson en Vonage brengen de kracht van 5G binnen handbereik van ontwikkelaarsDe markt voor Communications Platform as a Service (CPaaS) is groot en groeit snel. Al meer dan $ 8 miljard waard, voorspellen analisten dat de markt in omvang bijna zal verdrievoudigen tot $ 22 miljard in 2025. CPaaS is een cloudplatform dat communicatiefuncties zoals sms, spraak, video en IP-chat blootlegt via programmeerbare Application Programming Interfaces (API’s). ) zodat ontwikkelaars deze functies gemakkelijker kunnen coderen in applicaties, workflows en systemen.

Onlangs interviewde Erik Ekudden, CTO van Ericsson, Vinod Lala, Chief Strategy Officer bij Vonage, over de kansen die worden geboden op de kruising van CPaaS en 5G. Volgens Lala is een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van CPaaS de betrokkenheid van business-to-customer via mobiele apps.

“Klanten ‘leven’ steeds meer in hun mobiele telefoon, dus bedrijven hebben gereageerd door op die manier met hen te communiceren, via sms, chat, of nu zelfs video en spraak,” zei hij.

CPaaS vereenvoudigt de implementatie van multimodale communicatie-integratie en is daarom een ​​ideale oplossing voor zowel digitale native merken als niet-native merken die klanten willen bereiken via apps.

Lees ook:  Wat Google doet om flexibel werken geweldig te maken

De tweede belangrijke drijfveer achter de evolutie van de CPaaS-markt is de komst van 5G API’s. Zoals Ekudden uitlegde, is verbinding maken met 5G “erg handig” voor ontwikkelaars en ondernemingen, omdat het toegang biedt tot een reeks vooraf gebouwde tools en mogelijkheden, waaronder Quality of Service (QoS), netwerkslicing, geavanceerde beveiligingsfuncties, apparaatstatus informatie en nauwkeurige positionering.

Zoals Ekudden opmerkte: “Er is een echte kans om te kijken naar wat 5G al brengt en hoe dat de mogelijkheden van bestaande applicaties en ondernemingen kan aanwakkeren en verbeteren.”

5G API’s zijn daarom van groot belang voor de ontwikkeling van CPaaS, waardoor netwerkcontroles worden ontgrendeld en ontwikkelaars daardoor een geheel nieuwe dimensie krijgen voor verbeterde use-cases.

Volgens Lala zullen applicaties die afhankelijk zijn van lage latentie, zoals bij gaming of telegeneeskunde, het meest profiteren van deze mogelijkheden. Veel van de netwerkfuncties die synoniem zijn met 5G zijn inderdaad speciaal gebouwd om dergelijke geavanceerde toepassingen te ondersteunen.

Lees ook:  Hoe continentale uitdagers kansen grijpen terwijl Zuid-Afrikaanse VC-investeringen terrein verliezen

5G API’s zullen daarom bieden wat Ekudden beschrijft als een “ontbrekende versnellingsbak” voor ontwikkelaars om nieuwe CPaaS-use-cases op wereldschaal te creëren.

5G API’s helpen bij het creëren van win-win-samenwerkingen waarbij ontwikkelaars aan de ene kant de vrijheid hebben om te innoveren, en communicatiedienstverleners aan de andere kant inkomstenstromen kunnen creëren door de netwerkwaarde die ze onthullen aan ontwikkelaars.

Uiteindelijk gaat deze evolutie over het blootleggen en mogelijk maken van nieuwe mogelijkheden die worden geleid door de behoeften van ondernemingen en externe ontwikkelaarsgemeenschappen, waarbij de kloof wordt gedicht tussen de behoeften van applicaties, ondernemingen en consumenten en de netwerkmogelijkheden. CPaaS belooft nieuwe lagen van innovatie te ontsluiten, zowel binnen ondernemingen als het ontwikkelaarsecosysteem dat hen ondersteunt, wat op zijn beurt zal leiden tot betere klantervaringen en meer waarde voor iedereen.

Om meer te weten te komen over hoe 5G de groeiende CPaaS-markt versterkt en uitbreidt, kun je de chat bij de open haard hier volledig bekijken.

Lees ook:  Leer van IT Thought Leaders bij FutureIT DC

Meer informatie over ?

Ericsson en Vonage brengen de kracht van 5G binnen handbereik van ontwikkelaars
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

6 AIOps-hindernissen om te overwinnen

IT-operatieteams hebben veel te jongleren. Ze beheren servers, netwerken, cloudinfrastructuur, gebruikerservaring, applicatieprestaties en cyberbeveiliging, vaak onafhankelijk van elkaar. Medewerkers zijn vaker wel dan niet overwerkt,

Ericsson en Vonage brengen de kracht van 5G binnen handbereik van ontwikkelaars

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Ericsson en Vonage brengen de kracht van 5G binnen handbereik van ontwikkelaars

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?