Generatieve AI is opwindend. Ga vooruit of raak geschokt.

Generatieve AI is opwindend.  Ga vooruit of raak geschokt.Door Chet Kapoor, voorzitter en CEO van DataStax

De energie rond AI is ronduit opwindend. Het is niet zomaar een modewoord of onderdeel van een sciencefictionverhaallijn. Het is onze nieuwe realiteit en zal de belangrijkste en meest ontwrichtende innovatie van ons leven zijn.

De markt en kansen die voor ons liggen zijn enorm. Een grote meerderheid van de toepassingen zal in 2025 AI bevatten, en laten we eerlijk zijn: je kunt geen prijs op GPT zetten. Denk eens na over hoe de wereld er over vijf, tien of zelfs vijftien jaar uit zal zien. Het is moeilijk om je een toekomst voor te stellen zonder deze technologie, en elk bedrijf in elke sector zal een transformatie ondergaan.

Tegelijkertijd is het innovatietempo adembenemend. De afgelopen tien jaar heeft AI de mens voorbijgestreefd op het gebied van beeld-, handschrift- en spraakherkenning. De afgelopen maanden presteert AI beter dan wij op het gebied van het oplossen van problemen met gezond verstand, wiskunde op de universiteit en het genereren van code. Maar net als bij elke nieuwe technologie (bijvoorbeeld cloud, mobiel, sociaal, crypto, VR) zijn er veel ruis en misvattingen die moeten worden opgelost.

Elk bedrijf heeft tegenwoordig een bedrijfsklare stack nodig om de magie te kunnen realiseren die mogelijk is met AI. Laten we eens kijken hoe dat eruit ziet en hoe u nu aan de slag kunt.

De generatieve AI-differentiator

Tot nu toe hebben we klanten geweldige producten, applicaties en ervaringen zien creëren met behulp van voorspellende AI. Maar vandaag de dag denkt elke klant en prospect met wie ik spreek na over hoe generatieve AI (GenAI) hun bedrijf ten goede kan komen.

Begrijp me niet verkeerd: beide zijn nodig om een ​​competitieve ervaring te bieden, waarbij klantcontext wordt gecombineerd met relevante en nauwkeurige inhoud. Maar GenAI is fundamenteel anders dan eerdere iteraties omdat de mogelijkheden zo menselijk zijn.

Bedrijven haasten zich om dit menselijke niveau van interactie met hun klanten te bieden. Naarmate applicaties ‘menselijker’ worden, moet het dataplatform ook meer als menselijk geheugen gaan fungeren. Net zoals je de hersenen niet kunt uitschakelen, moet het platform realtime zijn, 24/7 beschikbaar en in staat zijn enorme hoeveelheden informatie op te nemen, inclusief GenAI-algoritmen.

GenAI goed gedaan: veilig, schaalbaar en realtime

Als het bij generatieve AI om het leveren van waarde met een ongekende snelheid gaat, betekent dit dat elke leider GenAI naar zijn data en apps moet brengen gisteren.

Helaas zullen de meeste bedrijven die generatieve AI proberen te benutten, mislukken in de uitvoering. Velen zullen hun generatieve AI-prototype haastig implementeren zonder rekening te houden met de uitdagingen op het gebied van beveiliging, prestaties en klantervaring. Anderen zullen beseffen dat het te duur is om de schaal te realiseren die zij wensen.

Aan de andere kant zullen toonaangevende bedrijven een enterprise-ready stack gebruiken die veilig, schaalbaar en realtime is, met een lage TCO. Het komt neer op? Als u de kracht van GenAI nu niet in uw bedrijf benut – en het op de juiste manier doet – blijft u achter.

Een ondernemingsklare stapel

We hebben de afgelopen jaren bij DataStax gewerkt aan het ontwikkelen van een geweldige stack die realtime AI voor iedereen toegankelijk maakt op 3x de schaal en de helft van de kosten:

● Het is gebouwd op de krachtigste en schaalbaarste open-sourcedatabase ter wereld: Apache Cassandra

● We beschikken over een database-as-a-service van wereldklasse, Astra DB genaamd, die marktleidende unit-economie levert

● We bieden streaming van evenementen aan via Apache Pulsar om praktijkmensen te helpen real-time gegevens in en uit de database te verplaatsen

● We bieden ondersteuning voor real-time AI met Kaskada’s feature store en onlangs toegevoegde vectorzoekopdrachten voor generatieve AI, wat het spel verandert en bedrijven helpt krachtige apps te leveren met behulp van grote taalmodellen zoals GPT-4

● De technologie is beproefd, wereldwijd beschikbaar en voldoet aan de hoogste standaarden, zoals PCI, HIPAA en SOC2

Het is eenvoudig om de beste stack in zijn soort te krijgen: het is open source en as-a-service. Wij bieden de infrastructuur om u te helpen de GenAI-ervaringen te leveren waarmee uw bedrijf zich onderscheidt en elke branche opnieuw definieert.

Ik ben enorm enthousiast over wat de toekomst brengt. Wanneer we de ruis scheiden van de werkelijk waardevolle aspecten van generatieve AI, zal de uitkomst veel verder gaan dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Mensen kunnen productiever zijn, bedrijven kunnen investeren in nieuwe innovaties, klanten kunnen genieten van betere ervaringen en we kunnen allemaal de samenleving vooruit helpen.

Je kunt de herhaling bekijken van DataStax’s recente I Love AI-evenement hiermet inzichten van de slimste koppen in de branche, waaronder leiders van Google Cloud, Netflix, Capital One, Priceline en Docker.

Over Chet Kapoor:

Chet is voorzitter en CEO van DataStax. Hij is een bewezen leider en innovator in de technologie-industrie met meer dan 20 jaar leiderschap bij innovatieve software- en cloudbedrijven, waaronder Google, IBM, BEA Systems, WebMethods en NeXT. Als voorzitter en CEO van Apigee leidde hij bedrijfsbrede initiatieven om Apigee uit te bouwen tot een toonaangevende technologieleverancier voor digitaal zakendoen. Google (Apigee) is het cross-cloud API-beheerplatform dat opereert in een multi- en hybride cloudwereld. Chet bracht Apigee met succes naar de beurs voordat het bedrijf in 2016 door Google werd overgenomen. Chet behaalde zijn BS in engineering aan de Arizona State University.

Lees ook:  Werknemerservaring: trends, uitdagingen en kansen voor 2022

Meer informatie over ?

Generatieve AI is opwindend. Ga vooruit of raak geschokt.
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Generatieve AI is opwindend.  Ga vooruit of raak geschokt.

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Generatieve AI is opwindend.  Ga vooruit of raak geschokt.

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?