Het bouwen van uw eigen webapplicatieplatform sluit u op

Het bouwen van uw eigen webapplicatieplatform sluit u opOrganisaties stappen af ​​van verouderde, monolithische platforms, omdat deze decennia oude IT-systemen beheer, flexibiliteit en behendigheid verzanden met hun nauw verweven componenten. CIO’s zijn overgestapt op het bouwen van hun eigen webapplicatieplatforms met een reeks best-in-class tools voor meer flexibiliteit, aanpassingen en agile DevOps. Deze keuze is echter niet in alle omstandigheden juist. Het zou je zelfs kunnen opsluiten in rigide keuzes, net als een monolithisch platform.

Gartner waarschuwt dat het bouwen van uw eigen platform complex en tijdrovend is en u mogelijk geen geld bespaart. Het onafhankelijk ontwikkelen, testen, implementeren en schalen van uw infrastructuur vereist expertise, flexibiliteit en een verschuiving in teamverantwoordelijkheden. Een beproefde manier om een ​​robuuste, flexibele en gestroomlijnde oplossing te garanderen, is door te investeren in een gestandaardiseerd front-endplatform waarop u kunt bouwen. Dit is waarom.

Bouwen leidt af van uw core business

Bedrijven (bijv, e-commercebedrijven) die ervoor kiezen om hun eigen platform te bouwen, zullen zich uiteindelijk concentreren op het platform in plaats van op hun kernactiviteit: het verkopen van hun product. Platformontwikkeling omvat ontwerp, codering, testen, beveiliging en implementatie. Geen enkel platform is een soort vuur-en-vergeet-affaire.

Wat ook over het hoofd wordt gezien, is het beheer van de niet-functionele vereisten (NFR) van het platform, zoals het waarborgen van onderhoud, betrouwbaarheid, zichtbaarheid, enz. Het ontwikkelen van een platform op maat vereist de expertise van toptalent. Dit talent geeft er meestal de voorkeur aan om te creëren, niet om te behouden, dus dit type talent is moeilijk te behouden. Hoewel u de loyaliteit van uw werknemers kunt bevorderen door in hen te investeren, is het nooit zo voorspelbaar als het betalen van een vergoeding voor een altijd beschikbare alles-in-één oplossing.

Lees ook:  De Edison-ratio: wat bedrijfs- en IT-leiders verkeerd doen over innovatie?

Platforms bieden voorspelbare totale eigendomskosten

Grote IT-projecten zijn moeilijk uit te voeren, vooral wanneer het interne personeel vaak in meerdere richtingen wordt getrokken en wordt afgeleid door andere prioriteiten. Dit kan organisaties duur komen te staan: uit een recent onderzoek is gebleken dat 25 tot 40% procent van de IT-projecten hun budget of planning met meer dan 50% overschrijdt.

Moderne platforms, zoals die van Eggio, zijn gebouwd om applicatietools te verenigen om de totale eigendomskosten te verlagen, de efficiëntie te verhogen en fouten te verminderen. Een uitgebreide en gestroomlijnde oplossing kan ervoor zorgen dat u uw team niet overbelast om nieuwe updates op tijd en binnen het budget te implementeren.

Interne innovatie kan leiden tot lock-in en frustratie bij werknemers

Uit een Freshworks-enquête bleek dat negen van de tien werknemers gefrustreerd zijn over hun werkplektechnologie, en de meerderheid zal overwegen een nieuwe werkgever te zoeken als ze niet de tools, technologie en informatie krijgen die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Lees ook:  Bij de voorbereiding op nul vertrouwen: samenwerking is essentieel

Aangepaste platforms zijn meestal aan elkaar geplaveid met verschillende tools van meerdere leveranciers, waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn. Hoe meer het interne platform is aangepast, hoe meer het bedrijf erin verankerd raakt. Dit beperkt het vermogen om nieuwe tools, technieken en technologieën toe te passen om te innoveren. Het lijkt veel op een vendor lock-in met een monolithisch platform, maar dan een die binnen het bedrijf is gebouwd.

Dit kan op zijn beurt leiden tot tragere workflows en toenemende frustratie. Meer dan 5.000 DevOps-professionals deelden details over hun processen, en 69% gaf aan meer consolidatie te willen vanwege verborgen kosten, onvoldoende flexibiliteit en de tijd die onderhoud in beslag neemt bij het beheren van beveiliging en compliance.

Verlies uw medewerkers en operationele efficiëntie niet aan ineffectieve en inefficiënte tools en workflows.

De totale investering van meerdere miljarden dollars

Maatwerkplatforms zijn vaak slecht gedocumenteerd en onderhouden, en steeds moeilijker te gebruiken, waardoor de time-to-market toeneemt. Dit is meedogenloos in de huidige economie. McKinsey ontdekte zelfs dat organisaties met een hogere ontwikkelsnelheid tot wel vijf keer beter presteren dan concurrenten op de markt.

Lees ook:  Nieuwe waarde creëren in cloudlicenties

Een gestandaardiseerd front-endplatform dat continue integratie en continue implementatie (CI/CD) mogelijk maakt, bijvoorbeeld het gebruik van serverloze functies die worden aangestuurd door alle bedrijven die de oplossing gebruiken, kan voor elk van hen aanzienlijke waarde opleveren. Er zijn veel andere bedrijven die de oplossing gebruiken en hun totale investering zal altijd hoger zijn dan uw potentiële investering in uw eigen platform. Investeren in je eigen tooling zal nooit zo opschalen.

Bouwen of niet bouwen?

In het huidige snel evoluerende softwareontwikkelingslandschap biedt de investering in een robuust platform een ​​meer kosteneffectieve en gestroomlijnde oplossing. Het stelt bedrijven in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten en vermindert de last van het ontwikkelen en onderhouden van op maat gemaakte platforms die hun innovatievermogen beperken.

Bedrijven moeten strategisch zijn in hun toolkeuzes en het belang erkennen van investeren in een betrouwbaar front-end platform voor hun webapplicaties dat CI/CD faciliteert en u in staat stelt flexibel te bouwen.

Eggio beheert een wereldwijd geschaald edge CDN-netwerk met een verticaal geïntegreerd frontend-platform voor web-apps en API’s. Klik hier om meer te leren.

Meer informatie over ?

Het bouwen van uw eigen webapplicatieplatform sluit u op
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Het bouwen van uw eigen webapplicatieplatform sluit u op

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?