Hoe een IT-carrière er over 5 jaar uitziet

Hoe een IT-carrière er over 5 jaar uitzietIT-professionals die de neiging hebben om de paar jaar van baan te veranderen, zijn misschien precies wat toekomstige organisaties zoeken, en we kunnen een verschuiving zien in de manier waarop organisaties denken over carrières op de lange termijn, zegt hij.

“Bedrijven die voorop lopen, zijn al bezig met het crowdsourcen van talent, via gig-werkers of aannemers, om hiaten op te vullen en hun interne middelen vrij te maken om zich te concentreren op het meest uitdagende en interessante werk, en tot grote vreugde van die verveelde IT-professionals, verwachten we meer organisaties om deze aanpak te volgen”, zegt Bechtel.

Op afstand in volle kracht

De pandemie heeft de ontwikkeling van externe en hybride teams versneld, en die trend zal zich in de toekomst alleen maar voortzetten, zegt Bechtel. Organisaties waarvan de IT-medewerkers liever vanuit huis werken, zullen er ook baat bij hebben om talent van over de hele wereld aan te trekken.

“Gezien de snelheid van digitale transformatie, eisen ondernemingen meer van hun technologieteams en zoeken ze wereldwijd talent”, zegt hij. “Veel technologiemedewerkers hebben ervoor gekozen om op afstand te blijven, waardoor een flexibeler personeelsbestand ontstaat. Sterker nog, 85% van de IT-divisies is van plan om in de toekomst hybride of volledig op afstand te werken.”

Lees ook:  Vraag en antwoord: hoe Afrika technologische innovatie kan stimuleren om lokale problemen op te lossen

Frank Opat, hoofdarchitect en vice-president architectuur bij Versapay, ziet het werk voor ondersteuning op afstand evolueren, zowel in de reikwijdte als in de manier waarop het werk wordt uitgevoerd.

“IT-professionals weten al hoe het is om oproepbaar te zijn, maar met de voortdurende opkomst van werken op afstand en hybride werk worden geografie en tijdzones steeds minder relevant”, zegt Opat. “Ik verwacht dat de noodzaak om ons aan te passen blijft bestaan, zodat IT-services 24 uur per dag beschikbaar zijn. Ik kan me voorstellen dat deze aanhoudende vraag de opkomst van natuurlijke taalproces-AI zal zien om zaken als tier 2-problemen of veelgestelde vragen aan te pakken, net zoals je tegenwoordig in chat op websites voor marketing en klantenondersteuning ziet.

Naarmate de impact van wijd verspreide organisaties zich de komende jaren ontvouwt, zegt CTO van Wiley, Aref Matin, dat steeds geavanceerdere manieren om op afstand te werken de samenwerking zullen verbeteren.

Lees ook:  Google Cloud data-engineering, analysesystemen richten zich op fabrikanten

“Virtueel en hybride werk is niet meer weg te denken,” zegt Matin, “en ik denk dat dat een goede zaak is voor technologen. In termen van cultuur is het plaatsen van teams in een silo de snelste manier om ze te ontmoedigen. Op een fysieke werkplek kan dit gemakkelijk worden gedaan. Ik hoop dat virtuele werkomgevingen leiders niet alleen het voordeel, maar ook de noodzaak hebben laten zien van een betere verbinding tussen het dagelijkse werk en de bedrijfsresultaten.”

Rehman ziet een trend, vooral onder jongere werknemers, om mobiele apparaten te gebruiken voor IT-werk in plaats van gebonden te zijn aan een computer op het werk, of wat dat betreft ook aan een bureau.

“Ik zie de volgende generatie telefoons gebruiken om een ​​heel document te schrijven”, zegt hij. “Ik zag onlangs een kind coderen op zijn telefoon, niet zoals C-emulator-dingen, maar echte codering. Onthoud dat talen veranderen, en ik zie dit steeds vaker. Er is een verandering in de manier waarop techwerkers onze aandachtsspanne gebruiken.”

Lees ook:  Tactisch versus transformatief: de veranderende rol van kunstmatige intelligentie in digitale transformatie

En hoewel het moeilijk te zeggen is hoe al deze krachten de toekomstige IT-salarissen zullen beïnvloeden, ziet Hendrickson dat de combinatie van AI en werken op afstand extra budget vrijmaakt voor IT-talent.

“De dagen van fysieke monitoring of reparatie zijn voorbij. Bijna alles kan op afstand worden gedaan, en aangezien cloudservices en grote providers de toekomst van de technische infrastructuur zijn, zal er weinig behoefte zijn om naar een fysiek kantoor te gaan, althans vanuit het oogpunt van infrastructuur”, zegt hij. “Met de koppeling van voortdurende automatisering en de afhankelijkheid van cloudtechnologie, kunnen organisaties prioriteit geven aan investeringen in talent, R&D, vaardigheden en loopbaanontwikkeling boven onroerend goed.”

Hoe dan ook, het wordt interessant om te zien hoe de komende vijf jaar zich ontvouwen op de IT-werkplek.

Meer informatie over ?

Hoe een IT-carrière er over 5 jaar uitziet
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hoe een IT-carrière er over 5 jaar uitziet

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Hoe een IT-carrière er over 5 jaar uitziet

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?