Hoe ergonomie en technologie samenkomen om best practices op het gebied van gezondheid te helpen

Hoe ergonomie en technologie samenkomen om best practices op het gebied van gezondheid te helpenErgonomie is vaak een van de meest over het hoofd geziene gezondheidsproblemen op kantoor. Hoewel er arbovoorschriften zijn voor het tillen, verplaatsen van zware voorwerpen en veiligheid bij het werken met chemicaliën en elektriciteit, en er richtlijnen zijn voor hoe lang iemand “sedentair” moet zijn (dwz zitten), zijn er geen formele bestuursvereisten voor de stoelen die mensen gebruiken, of hun computerapparatuur.

Dag in, dag uit langdurig zitten wordt in verband gebracht met RSI, rugpijn, carpaaltunnelsyndroom, artritis, chronische pijn en metabolische syndromen (hartaandoeningen, obesitas en hoge bloeddruk). Musculoskeletale aandoeningen kosten $ 4,8 miljard, en rugpijn kost $ 2,8 miljard in Australië per jaar. Dit kan ernstige kosten met zich meebrengen voor zowel bedrijven als de economie, en kan ook leiden tot grote ontevredenheid over werkomstandigheden en levensstijl.

Slechte ergonomie is stiekem een ​​van de grootste productiviteitskosten in Australië, en IT speelt een grote rol bij het aanpakken ervan.

Denk ook aan de ogen

De hele dag naar het verkeerde scherm staren kan om twee redenen problemen veroorzaken:

 1. Het kan het hoofd in een positie dwingen die spanning, vermoeidheid en mogelijk schade aan de nekspieren veroorzaakt. Het kan op de lange termijn ook leiden tot slechte houdingsgewoonten.
 2. Een monitor van slechte kwaliteit kan ook vermoeide ogen veroorzaken.
Lees ook:  IT-leiders moeten eerlijkheid in AI-modellen meten en in evenwicht brengen, zegt Forrester

De verwachting dat professionals lange tijd achter schermen zitten – of ze nu op kantoor of op afstand werken – lijkt niet af te nemen, ondanks dat de gezondheidsproblemen alom bekend zijn. Dus, met de behoeften van professionals in het achterhoofd, heeft Samsung hard gewerkt aan de ontwikkeling van een assortiment zakelijke monitoren om gezondere werkgewoonten te bevorderen.

Ten eerste is het volledige assortiment zakelijke monitoren van Samsung voorzien van VESA-montagecompatibiliteit en een verscheidenheid aan kantel-, draai- en kantelbedieningspunten die zijn ontworpen om de gebruiker nauwkeurige controle te geven voor vrijwel elke omgeving. Dit is belangrijk omdat moderne wijsheid suggereert dat mensen gedurende de dag moeten variëren hoe ze werken. De laatste jaren zijn sta-bureaus populair geworden, omdat bewezen is dat ze de bloeddruk verbeteren en lage rugpijn verminderen. Tegelijkertijd kan de hele dag aan een bureau staan ​​nieuwe problemen veroorzaken, zoals voetpijn.

De meeste kantoormedewerkers worden dus aangemoedigd om de hele dag door zittende en staande posities af te wisselen. Wisselen tussen zitten en staan ​​heroriënteert het lichaam echter en vereist nauwkeurige controle van de monitor om elke keer een comfortabele hoofd- en nekpositie te behouden. Dit is wat de VESA-bevestigingscompatibiliteit vergemakkelijkt.

Lees ook:  Betrouwbare adviseurs: 8 tips voor het ontwikkelen van een betrouwbaar netwerk

Inmiddels zijn ook de zakelijke monitoren allemaal TÜV-gecertificeerd voor intelligente oogzorg. TÜV Rheinland is een van ‘s werelds toonaangevende testserviceproviders en test beeldschermen volgens de ISO 9241-307-norm om ervoor te zorgen dat ze hinderlijke reflecties verminderen, zijn ontworpen om de beeldkwaliteit vanuit verschillende perspectieven te waarborgen, instelbare blauwe lichtinhoud mogelijk maken en helpen verzekeren beeldschermen zijn flikkervrij.

Met maar liefst 90 procent van de gebruikers van digitale apparaten die de symptomen van digitale oogvermoeidheid ervaren, is investeren in monitoren waarvan bewezen is dat ze de belasting van de ogen verminderen, een snelle manier om ervoor te zorgen dat de meerderheid van het personeel comfortabel aan het werk is.

De best practices bij het gebruik van een monitor

Natuurlijk kan technologie slechts een deel van de oplossing zijn, en met betrekking tot ergonomie moeten best practices echt worden ingebouwd in werkplekbeleid en onderwijs om de werknemers te helpen beschermen. Met betrekking tot beeldschermen en computers moeten werkgevers de investering in ergonomische apparatuur aanvullen door hun werknemers aan te moedigen om:

 • Houd de monitor op een goede afstand. Grotere monitoren zijn hier eigenlijk goed voor, omdat ze de werknemer aanmoedigen om verder weg te gaan staan ​​om het hele scherm goed te kunnen zien.
 • Neem snelle en regelmatige pauzes om even van het scherm weg te gaan. Dit kan een snelle kop koffie zijn of zelfs een moment om van het bureau weg te stappen en je uit te strekken. Het is een goed idee om de mobiel daarbij achter te laten, zodat ze niet in de verleiding komen om naar een scherm te kijken.
 • Neem een ​​neutrale houding aan. Als u zit, zorg er dan voor dat u de rugleuning gebruikt, in plaats van voorovergebogen. Let er bij het staan ​​op dat u het gewicht over beide voeten verdeelt om het gewicht gelijkmatig te verdelen.
Lees ook:  Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes

Door voor de ergonomie op een werkplek te zorgen, zal de organisatie genieten van een betere productiviteit en een positiever personeelsbestand. In een tijd waarin de tekorten aan vaardigheden ernstig zijn, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat werknemers gezond zijn, goed worden verzorgd en gelukkig zijn in hun werk.

Klik hier voor meer informatie over de zakelijke monitorlijn van Samsung en de ergonomische voordelen ervan: https://www.samsung.com/au/business/monitors/


Meer informatie over ?

Hoe ergonomie en technologie samenkomen om best practices op het gebied van gezondheid te helpen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

7 fouten in de bedrijfsarchitectuur om te vermijden

Enterprise-architectuur vormt de basis voor succesvolle business-IT-initiatieven. Wanneer de enterprise-architectuur goed is ontworpen en geïmplementeerd, zal deze bedrijfsleiders helpen hun doelen te bereiken, waardoor de

Hoe ergonomie en technologie samenkomen om best practices op het gebied van gezondheid te helpen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  test

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?