Hoe privé 5G de olie- en gasactiviteiten in het veld transformeert

Hoe privé 5G de olie- en gasactiviteiten in het veld transformeertTechnologieën zoals het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde analyses bieden enorme kansen om de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid te vergroten. Voor bedrijven met activiteiten op afgelegen locaties zorgt het gebrek aan openbare infrastructuur, waaronder cloudconnectiviteit, er echter vaak voor dat deze digitale innovaties buiten bereik blijven.

Tot voor kort was dit de hachelijke situatie van olie- en gasmaatschappijen die oliebronnen, pijpleidingen en offshore-platforms exploiteerden op afgelegen, moeilijk bereikbare plaatsen. Maar de komst van privé 5G voor olie en gas heeft daar verandering in gebracht. Dit is hoe privé 5G olie- en gasactiviteiten in het veld transformeert.

Veilige bandbreedte en realtime monitoring op afgelegen locaties

5G is een geharde telco-netwerkomgeving die een van de veiligste netwerken ter wereld biedt. Met behulp van dezelfde technologie levert private 5G een ultraveilig mobiel netwerk met beperkte toegang dat bedrijven betrouwbare connectiviteit en bandbreedte biedt om hun behoeften op het gebied van gegevensoverdracht te ondersteunen.

Lees ook:  Canadese prijsvechter Jetlines vliegt rechtstreeks de cloud in

Private 5G maakt een transporteerbare “netwerk-in-een-doos”-oplossing mogelijk die kan worden verplaatst om connectiviteit en bandbreedte op afgelegen locaties te bieden. Dit op zichzelf staande netwerk biedt de connectiviteit met lage latentie die nodig is om een ​​netwerk te configureren, in te richten en te bewaken. Bovendien is private 5G ook ongelooflijk betrouwbaar, vooral in vergelijking met traditionele Wi-Fi, waardoor superieure communicatie en bandbreedte-intensieve, edge-to-cloud datatransmissie mogelijk is.

Verhoogde productiviteit en efficiëntie

Deze zeer betrouwbare netwerkoplossing transformeert olie- en gasbedrijven, die afhankelijk zijn van zwaar materieel met veel bewegende onderdelen, vaak 24×7. Door intelligente IoT-oplossingen te implementeren die trillingen, geuren en andere omstandigheden volgen, kunnen olie- en gasbedrijven gedistribueerde, afgelegen locaties en apparatuur vanaf een centrale locatie bewaken.

Dit is een game-wisselaar vanuit het oogpunt van efficiëntie en productiviteit. Private 5G versnelt bijvoorbeeld de tijd tot productie voor afgelegen locaties door de kosten en tijd te elimineren die gepaard gaan met de coördinatie met telco om infrastructuur te bouwen. Bovendien helpt private 5G olie- en gasbedrijven om sites soepel te laten draaien, door IoT-oplossingen te combineren met AI en machine learning om voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Dit vermindert kostbare uitval en reparaties van apparatuur, minimaliseert operationele verstoringen en verlengt de levensduur van hardware.

Lees ook:  6 hete IT-leiderschapstrends — en 6 die koud worden

Bovendien stelt private 5G operators in staat om firmware en machines te diagnosticeren en te upgraden en onderhoud op afstand uit te voeren. Dit vermindert de behoefte aan reizen en het aantal bemanningen in het veld en vermindert de uitvaltijd van apparatuur.

Private 5G maakt verbeterde veiligheid en duurzaamheid mogelijk

Private 5G ondersteunt geavanceerde oplossingen die de veiligheid op de werkplek verhogen. Olie- en gasbedrijven kunnen intelligente edge-oplossingen toepassen om te controleren op beveiligingsinbreuken en veiligheidsrisico’s. IoT-sensoren kunnen gas- en apparatuurlekken, temperatuurschommelingen en trillingen detecteren om catastrofale gebeurtenissen te voorkomen en werknemers veilig te houden.

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid maakt private 5G oplossingen mogelijk die olie- en gaslekken helpen voorkomen en de impact op het milieu verminderen. Bovendien kunnen olie- en gasmaatschappijen slimme oplossingen implementeren die het gebruik van energie en hulpbronnen minimaliseren en emissies in het veld verminderen.

Ontgrendel het potentieel van privé 5G

Private 5G transformeert olie- en gasactiviteiten, evenals bedrijven in andere industrieën met afgelegen, moeilijk bereikbare operaties. Als bekroonde, internationale aanbieder van IT-oplossingen en netwerkintegrator kan GDT uw organisatie helpen bij het ontwerpen en implementeren van een HPE private 5G-oplossing om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Lees ook:  Mainframe: het essentiële platform voor onze digitale toekomst

HPE brengt mobiel en Wi-Fi samen voor privénetwerken in meerdere edge-to-cloud use-cases. HPE’s private 5G-oplossing is gebaseerd op HPE 5G Core Stack, een open, cloud-native, containergebaseerde 5G-core netwerkoplossing.

Om te ontdekken hoe private 5G uw bedrijf kan transformeren, kunt u contact opnemen met de experts van GDT voor een gratis consult.

Meer informatie over ?

Hoe privé 5G de olie- en gasactiviteiten in het veld transformeert
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

4 stappen naar data-first modernisering

Het lanceren van een data-first transformatie betekent meer dan alleen het in gebruik nemen van nieuwe hardware, software en diensten. Echte transformatie kan alleen plaatsvinden

Hoe privé 5G de olie- en gasactiviteiten in het veld transformeert

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?