Hoe retailers bedrijfstransformatie mogelijk maken met TCS en Microsoft Cloud

Hoe retailers bedrijfstransformatie mogelijk maken met TCS en Microsoft CloudDe retailbranche is altijd in beweging. Verschuivende macro-economische invloeden en veranderende klantverwachtingen leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen, kanaalstrategieën en strategische partnerschappen. Om gelijke tred te houden, hebben retailers een sterke digitale kern nodig die krachtige datagestuurde inzichten levert en tegelijkertijd compliant blijft, de beveiliging handhaaft en fraude voorkomt.

Shree Venkat, chief architect bij TCS, en GV Krishnan, Head of Solutions & Sales voor de TCS Microsoft Unit in het VK en Ierland, merken op dat bedrijfstransformatie, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie en machine learning (AI/ML), retailers kan helpen bij het innoveren verdeeld over vier hoofdgebieden:

Klantenervaring: Consumenten willen op een manier met een detailhandelaar communiceren die hun weg door de winkeltransactie vergemakkelijkt. TCS is een pionier in het leveren van cloudgebaseerde oplossingen die hyperpersonalisatie mogelijk maken, zoals Microsoft Dynamics 365 met Microsoft Dynamics 365 CoPilot, waarmee serviceagenten superagenten worden. Met Copilot, dat AI-mogelijkheden van de volgende generatie en natuurlijke taalverwerking naar Dynamics 365 brengt, kunnen agenten met één klik snel een concept-e-mail- of chatantwoord opstellen voor klanten.

Deze inzichten kunnen worden gebruikt om exclusieve prijsaanbiedingen, gepersonaliseerde toegang tot callcenters en andere beloningen te leveren die klantloyaliteit opbouwen. Op AI/ML gebaseerde oplossingen zoals Microsoft Cognitive Services helpen om op maat gemaakte voorkeursservices verder te stimuleren door middel van geavanceerde visie-, taal-, spraak-, sentiment- en contextuele analyse om bots beter geïnformeerd en conversatiever te maken.

Lees ook:  5 onthullende statistieken over carrière-uitdagingen waarmee zwarte IT-professionals worden geconfronteerd

Retailers verbeteren ook de klantervaring door frictie weg te nemen. Digitaal gestuurde innovaties zoals geautomatiseerde zelfscankassa’s, pick-and-go en contactloze betalingen helpen bij het maken van tevreden klanten. “Wanneer retailers aan deze reis beginnen, krijgen ze meer controle over het bieden van een optimale klantervaring en geven ze hun klanten tegelijkertijd een gevoel van verbondenheid”, zegt Shree Venkat.

Winkel- en kanaalbewerkingen: Klanten hebben e-commerce, sociale handel, mobiele handel en diensten zoals online kopen/afhalen in de winkel (BOPIS) en online kopen/afhalen aan de stoeprand (BOPAC) volledig omarmd. 5G en edge computing-technologieën helpen retailers bij het integreren en optimaliseren van winkelervaringen. TCS is gespecialiseerd in door AI aangedreven visietechnologieën zoals Microsoft Azure Percept om een ​​slimme winkeloplossing te creëren die helpt bij bezoekersherkenning, voetverkeeranalyse, winkelontwerpplanning, controles van producthoeveelheid/kwaliteit en meer.

Supply chain & duurzaamheidstransformatie: Integratie van gegevens en digitale systemen met leveranciers is een essentiële vereiste voor retailers om intelligente initiatieven voor de toeleveringsketen te ondernemen. Door IoT en AI/ML aangedreven technologieën kunnen zakelijke mogelijkheden mogelijk maken, zoals just-in-time voorraadbeheer en automatische aanvulling, die niet alleen afval verminderen en geld besparen, maar ook retailers helpen bij het volgen, registreren, beheren, verminderen en rapporteren van emissies. (In deze whitepaper onderzoeken TCS en Microsoft hoe ze initiatieven kunnen ontplooien om de toeleveringsketen koolstofarm te maken.)

Lees ook:  Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpers

Ervaring van medewerkers: Shree Venkat gelooft dat de bovenstaande drie gebieden van bedrijfstransformatie naadloos en snel het winkelpersoneel in staat stellen. Low-code/no-code-technologieën zoals Microsoft Power Platform, Azure Communication Services en Azure OpenAI stellen organisaties in staat om snel klantsentimenten vast te leggen, vragen van klanten te zoeken en erop te reageren, en de informatie door te geven aan hun eerstelijnsmedewerkers, waardoor realtime gegevens over voorraden, productinzichten, klantprofielen, hun kooppatronen en ander gedrag om hen te helpen betere ervaringen te bieden via meerdere kanalen. Het trainen van werknemers in het gebruik van nieuwe digitale tools en diensten is een cruciale stap in het transformatietraject voor retailers.

Een krachtig partnerschap

Retailers staan ​​voor veel uitdagingen om gelijke tred te houden met de snel veranderende markten en de eisen van de consument. Samen met Microsoft stellen TCS retailers in staat om de waarde van hun Microsoft Cloud-investeringen te maximaliseren. Het TCS Algo Retail™-framework, samen met Microsoft Cloud for Retail, helpt retailorganisaties om te transformeren tot veerkrachtige, aanpasbare ondernemingen.

Lees ook:  Uw organisatie sterker maken door de datacentrische talentkloof te dichten

TCS biedt een rijk portfolio van intellectueel eigendom met behulp van machine vision, gespreksassistenten, voorspellende analyses, machine learning, AI en andere mogelijkheden op Microsoft Cloud. Ze bevatten:

  • TCS Optumera™— Een strategische suite voor retailoptimalisatie die geïntegreerde, intelligente merchandising- en supply chain-beslissingen mogelijk maakt
  • TCS OmniStore™— Een toekomstig handelsplatform dat uniforme klanttrajecten mogelijk maakt voor nieuwe kanalen en merkuitbreidingen
  • TCS Optunique™— Een zakelijke personalisatieoplossing die contextuele hyperpersonalisatie levert voor omnichanneltrajecten

Deze oplossingen helpen detailhandelaren de klantbetrokkenheid te vergroten, de lancering van nieuwe producten en diensten te versnellen, differentiatie op te bouwen en bedrijfswaarde te ontsluiten.

Leer hoe u uw cloudtransformatietraject onder de knie krijgt met TCS en Microsoft Cloud.

Meer informatie over ?

Hoe retailers bedrijfstransformatie mogelijk maken met TCS en Microsoft Cloud
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Hoe retailers bedrijfstransformatie mogelijk maken met TCS en Microsoft Cloud

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?