Industrieclouds bewijzen hun zakelijke waarde

Industrieclouds bewijzen hun zakelijke waardeMurph wijst er bijvoorbeeld op dat Microsoft een cloud voor financiële oplossingen heeft, maar dat veel ondernemingen IBM gebruiken voor financiële diensten in de cloud en dat weer andere financiële bedrijven een hoogwaardige oplossing hebben ontwikkeld in samenwerking met NASDAQ met analyse- en machine learning-modellen.

Veel van de focus van industriële clouds tot nu toe lag op de fundamentele aspecten van zakendoen in de cloud, zoals welke workloads naar de cloud moeten worden gemigreerd, of deze workloads rechtstreeks naar de cloud moeten worden opgeheven en verplaatst, of ze helemaal opnieuw moeten worden ontworpen in de cloud -native toepassingen. Maar zoals Idorsia’s gebruik van Veeva laat zien, bieden sommige industrie-clouds ook op de industrie gebaseerde tooling, zoals “oplossingen die regelgevende uitdagingen en controles in verschillende sectoren aanpakken, evenals datamodellen die specifiek zijn voor verschillende verticale sectoren”, zegt Murph.

Vanwege hun aard zullen industrieclouds waarschijnlijk samenwerkingsaangelegenheden blijven. “De op de industrie gebaseerde cloud moet een ecosysteem zijn dat verschillende technologieën samenvoegt en verschillende problemen oplost”, zegt Murph. “Ik weet niet of je ooit zult zien dat één bedrijf in zijn eentje een branchecloud domineert.”

Lees ook:  Top technische conferenties in het Midden-Oosten voor 2022

CIO’s moeten strategisch nadenken voordat ze een bestaande branche-cloudoplossing selecteren of samen met een partner een branche-cloud op maat bouwen, zegt Ashley Skyrme, Global Cloud First Strategy and Consulting Lead bij Accenture.

Dit omvat het “herbedraden van hun waardeketen” van producten, oplossingen en diensten, namelijk het strategischer heroverwegen van hun tech-stack, het orkestreren van meerdere gegevensactiva en het ontsluiten van gegevens uit vele bronnen.

Skyrme noemde Volkswagen een geweldig voorbeeld van een onderneming die een cloudplatform voor de automobielindustrie heeft gebouwd door verschillende industrieën open te stellen en samen te werken om haar toeleveringsketen samen te brengen.

“Het is geen vooraf samengestelde kit”, zegt Skyrme over het definiëren van de industriecloud. “We beschouwen het als veel uitgebreider in het hele cloudcontinuüm. Het is een evoluerend ecosysteem van gestandaardiseerde, herbruikbare en interoperabele digitale middelen. Dat is de heilige graal van de industriecloud. Differentiatie en groei stimuleren … nieuwe producten, nieuwe platforms en nieuwe ervaringen.”

Lees ook:  Connectiviteit en cloud: een kans op nul vertrouwen

Wat Idorsia betreft, het omarmen van een vroege maar gevestigde cloud voor de life sciences-industrie heeft de startup ongetwijfeld in staat gesteld om van zijn R&D een winstgevende onderneming te maken – wat een grotere uitdaging kan zijn dan de wetenschap zelf. En Bejjani is een CIO die blij is dat hij het niet alleen heeft geprobeerd.

“We zouden het kunnen doen, maar het zou erg tijdrovend en duur zijn”, zegt hij. “Veeva creëerde al de verticale lijn voor de farmaceutische industrie en de workflows en terminologieën van de industrie zijn vooraf geconfigureerd en ingebed in hun product.”

Voor ondernemingen zoals Idorsia, wiens technische stapels niet hun belangrijkste onderscheidende factor zijn, is de waardepropositie van industrieclouds overtuigend.

Meer informatie over ?

Industrieclouds bewijzen hun zakelijke waarde
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Top 12 ITSM-tools

Lang geleden was het enige dat nodig was om een ​​IT-servicedesk te runnen een paar vrije desktops, een telefoonlijn en een slecht gevoel voor humor.

Industrieclouds bewijzen hun zakelijke waarde

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?