Intel omarmt SDN om zijn chipfabrieken te moderniseren

Intel omarmt SDN om zijn chipfabrieken te moderniserenNaarmate er in de VS meer halfgeleiderproductie opduikt, wordt het gebruik van SDN “ook een van de belangrijkste stappen in de digitale transformatie, waarbij, in dit geval, een fabrikant van halfgeleiders gegevens op een holistische manier kan verzamelen, beheren en gebruiken, van de fabrieksvloer tot daarbuiten. netwerkrand”, zegt Hughes, wiens meest recente onderzoek, IDC’s 2023 Future of Connectedness Sentiment, aantoont dat 41% van de fabrikanten gelooft dat de flexibiliteit om bandbreedtecapaciteit in bijna realtime toe te voegen/te wijzigen een belangrijke reden is voor SDN/SD-WAN investering.

Uit het onderzoek bleek ook dat 31% van de fabrikanten zegt dat geoptimaliseerd WAN-verkeer op latentie, jitter en pakketverlies een andere belangrijke reden is voor SDN/SD-WAN-investeringen en dat dit als zeer belangrijk wordt beschouwd voor het realtime beheren van apparatuur op de fabrieksvloer.

Intel heeft SDN tot nu toe in ongeveer 15% van zijn fabrieken geïmplementeerd en zal doorgaan met het migreren van bestaande op Ethernet gebaseerde fabrieken naar SDN. Voor nieuwe implementaties heeft Intel ervoor gekozen om open source Ansible-playbooks en scripts van GitHub te gebruiken om de overstap naar SDN te versnellen.

Lees ook:  Lessen van een telecombedrijf om vangrails te benutten bij transformatie door middel van data-first modernisering

Intel heeft de ACI-oplossing van Cisco op tijd gecertificeerd voor implementatie in grote fabrieken die in 2022 in Ierland en de VS zijn gebouwd en voor de komende jaren voor nog meer fabrieken in Arizona, Ohio, New Mexico, Israël, Maleisië, Italië en Duitsland, aldus het rapport. bedrijf.

Intel’s kernpartner bij het SDN-project heeft er vertrouwen in dat de voordelen een aanzienlijk voordeel zullen blijven opleveren, zelfs voor een bedrijf van de omvang van Intel.

“Het grootste voordeel is dat SDN Intel heeft geholpen bij het voltooien van de bouw van een nieuw fabrieksnetwerk met 85% minder personeel en weken sneller door het gebruik van geautomatiseerde scripts”, zegt Carlos Rojas, een verkoop- en bedrijfsontwikkelaar die aan het project heeft gewerkt. “Automatisering en SDN maken een betere schaalbaarheid en consistentie van beveiligings- en beleidscontroles mogelijk, en de mogelijkheid om microsegmentatie in te zetten, waardoor Intel’s beveiligingspositie wordt verbeterd en de aanvalsoppervlakken worden verkleind.”

Lees ook:  Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes

Meer informatie over ?

Intel omarmt SDN om zijn chipfabrieken te moderniseren
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Top 10 AI-graduate-opleidingen

Kunstmatige intelligentie (AI) is een snelgroeiend en evoluerend veld, en er is veel vraag naar datawetenschappers met AI-vaardigheden. Het veld vereist een brede training met

Welkom bij de vertrouwde rand

De rand is waar de actie plaatsvindt, waar uw medewerkers en apparatuur hun werk doen, en waar klanten en opdrachtgevers interactie hebben met uw merk.

Intel omarmt SDN om zijn chipfabrieken te moderniseren

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Intel omarmt SDN om zijn chipfabrieken te moderniseren

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?