Is een geïntegreerde ERP-suite of een samen te stellen ERP-strategie geschikt voor u?

Is een geïntegreerde ERP-suite of een samen te stellen ERP-strategie geschikt voor u?Het huidige zakenklimaat is vol van economische onzekerheid, waardoor IT-leiders meer doen met minder, terwijl ze toch blijven innoveren om het bedrijf te ondersteunen. Het is een ogenschijnlijk onmogelijk dilemma: hoe kun je innovatie gebruiken om bedrijfsresultaten te verbeteren, terwijl je wordt beperkt door een lager budget?

Gelukkig kunnen IT-leiders beide doen door een samenstelbare ERP-strategie te hanteren die erop gericht is bedrijfsresultaten mogelijk te maken via flexibele, best passende technologie die de bestaande kern-ERP-oplossing omringt. Een dergelijke stap vereist een fundamentele mentaliteitsverandering: van het dwingen van processen om binnen een rigide, nauw geïntegreerde applicatie te passen, naar een portfoliobenadering die zich rond de ERP-kernsuite uitbreidt. Het andere belangrijke ingrediënt is het verlagen van de kosten van ondersteuning en diensten voor de kern, om zo fondsen voor innovatie te creëren.

In dit artikel leg ik het verschil uit tussen een geïntegreerde ERP-suite en een samenstelbare ERP-strategie en kijk ik naar de voordelen die bedrijven kunnen ervaren nadat ze zijn overgestapt op een samenstelbare ERP-strategie. Laten we erin duiken.

Verschillen tussen geïntegreerde ERP en composable ERP

Een geïntegreerde ERP-suite is voor veel bedrijven de facto de aanpak. Het is ontworpen om te werken als één enkele, uniforme oplossing waarin alle componenten nauw op elkaar zijn afgestemd. Een geïntegreerde ERP-suite is een alomvattende oplossing die door één enkele leverancier wordt geleverd en die het eenvoudiger maakt om out-of-the-box te implementeren. Het zijn ook vaak stabiele en robuuste systemen dankzij grondige tests door leveranciers en jarenlange ervaring op de markt.

Er zijn echter enkele nadelen aan deze ERP-aanpak. Wanneer bedrijven geïntegreerde ERP-suites implementeren, zijn ze afhankelijk van de release-roadmap van één enkele leverancier, die doorgaans een upgrade-aanpak omvat die van invloed is op de hele oplossing. Als een organisatie een functie nodig heeft om een ​​specifiek probleem aan te pakken, moet ze wachten tot die functie in een hoofdrelease is opgenomen, of in de behoefte voorzien met aangepaste code. De belangrijkste kritiek op geïntegreerde ERP is dat, hoewel het is gebouwd om one-size-fits-most te zijn, het resultaat een systeem is dat one-size-fits-none is. Organisaties die afhankelijk zijn van een ERP-pakket passen hun bedrijfsprocessen vaak aan om te voldoen aan de regels van de software, wat hun potentieel kan beperken en innovatie kan belemmeren.

Composable ERP is een flexibele benadering voor het creëren van een ERP-oplossing die prioriteit geeft aan bedrijfsbehoeften boven rigide technologie. In tegenstelling tot geïntegreerde ERP-suites zoals die worden aangeboden door SAP en Oracle, omringen bedrijven die een samenstelbare ERP-strategie gebruiken hun kern-ERP-suite met een geoptimaliseerde mix van leveranciers, oplossingen en technologieën die het beste aan hun unieke behoeften voldoen. Het eindproduct is een modulair opgebouwd ERP-portfolio, dat het gebruik van verschillende technologieën en platforms verwelkomt om het bedrijf zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het biedt waar nodig een nauwe koppeling in de kernsuite en is losjes gekoppeld aan de best passende producten en diensten die functionaliteit bieden die concurrentievoordeel bevordert en/of innovatie ondersteunt. Een configureerbare ERP-oplossing wordt niet beperkt door de mogelijkheden van de kernleverancier.

Een configureerbare ERP-strategie is echter niet alleen maar vlinders en regenbogen. Een nadeel is het potentieel voor een langer implementatieproces dat de verschillende producten en diensten in het portfolio huisvest. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat de gegevensorkestratielaag duidelijk gedefinieerd is en robuust genoeg is om gegevens over producten en diensten te integreren.

Net zo belangrijk is het opbouwen van een geest van innovatie binnen de IT-afdeling. Samenstelbare ERP-systemen vereisen vaak dat systeembeheerders en ingenieurs die gewend zijn te vertrouwen op de resultaten van één enkele leverancier, deelnemen aan een paradigmaverschuiving. Deze ERP-strategie geeft hen een actievere rol bij het selecteren van de best passende technologieën om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen, waardoor hun rol verschuift van het onderhouden van het systeem naar het stimuleren van innovatie door het hele bedrijf.

Bij Rimini Street zijn we van mening dat alle bedrijven kunnen profiteren van een samenstelbare ERP-strategie dankzij de overvloed aan SaaS-platforms en data-integratieoplossingen. Een samen te stellen ERP-strategie stelt bedrijven in staat wendbaar en wendbaar te zijn en hun unieke omgeving te optimaliseren om de gewenste resultaten te bereiken.

In onzekere tijden biedt composable ERP een flexibele oplossing

Leiders uit het bedrijfsleven worden vandaag de dag met veel onzekerheid geconfronteerd – van tekorten aan arbeidskrachten en geopolitieke instabiliteit tot verstoringen van de toeleveringsketen en stijgende inflatie. Naast het algemene ongemak zetten veel softwareleveranciers klanten onder druk om over te stappen van eigen softwaremodellen naar cloudgebaseerde modellen die door applicaties en databases beheerde services, licenties, hardware en ondersteuning bundelen in een terugkerende abonnementsbetaling.

Het vergrendelen van uw gehele ERP-stack in een eeuwig abonnementsmodel voldoet niet aan de vibe-check van het huidige moment. Organisaties hebben de flexibiliteit nodig om zich aan te passen in deze onzekere tijden; het laatste wat ze nodig hebben is dat ze afhankelijk moeten zijn van één enkele leverancier, vooral als de service die ze ontvangen of de pasvorm van de oplossing onvoldoende blijkt te zijn.

Als organisaties hun vermogen willen behouden om snel te reageren op de uitdagingen en kansen waarmee ze worden geconfronteerd, kan een samenstelbare ERP-strategie de betere keuze zijn. Het onderhouden van een geïntegreerd ERP-pakket op zichzelf is als een organisatie die al haar “eieren” in één mandje houdt, terwijl een samen te stellen ERP-strategie organisaties in staat stelt te kiezen waar ze hun eieren willen leggen. Wanneer een organisatie haar ERP-systeem moet veranderen vanwege externe krachten, kan zij individuele technologieën, applicaties en leveranciers vervangen als dat nodig is en op de minst ontwrichtende manier, terwijl de nauwe integratie behouden blijft van de kerncomponenten die naar behoefte werken en zelden veranderen.

Het modulaire karakter van de samenstelbare ERP-filosofie stelt IT-beslissers in staat verschillende SaaS-applicaties in hun kernsysteem te pluggen. Een organisatie kan bijvoorbeeld Workday als HR-tool gebruiken, Zoho implementeren voor de klantrelatiebeheersoftware van de verkooporganisatie en de kernmogelijkheden van SAP of Oracle gebruiken om aan de behoeften van de inkoopafdeling te voldoen. Door flexibel te zijn en in te spelen op de behoeften van elke stakeholder – in plaats van alle kernfuncties van een geïntegreerd ERP-pakket te gebruiken – kan uw organisatie wendbaarder en efficiënter zijn.

Bovendien kunt u met een samen te stellen strategie uw interne IT-personeel optimaliseren door snel te reageren op veranderingen in de vraag en de prioriteiten van uw team dienovereenkomstig aan te passen. U heeft ook de mogelijkheid om een ​​onafhankelijke ondersteuningspartner, zoals Rimini Street, in te schakelen voor het onderhouden van specifieke onderdelen van uw ERP-stack. Dit geeft uw interne team de vrijheid om aan de randen te innoveren, terwijl de toonaangevende ERP-ondersteuning van Rimini Street het kernsysteem draaiende houdt tegen een lagere prijs.

Met Composable ERP kunt u de controle terugnemen

Natuurlijk is groei een topprioriteit voor alle bedrijven. Gezien het huidige klimaat van onzekerheid moeten bedrijven echter hun groei en winstgevendheid veiligstellen door een cultuur van wendbaarheid en flexibiliteit te bevorderen. In deze context wegen de voordelen van een samenstelbare ERP-strategie, die bij de gebruikers een steeds evoluerende mentaliteit cultiveert, zwaarder dan de voordelen van een op zichzelf staande, geïntegreerde ERP-suite.

Wanneer u een configureerbare ERP-strategie hanteert, neemt u de controle terug over het vermogen van uw organisatie om te innoveren en zich aan te passen – wat vooral belangrijk is in tijden van onzekerheid. Bij Rimini Street geloven we in de voordelen van een composable ERP-strategie en begrijpen we dat de ondersteuning voor een composable ERP-oplossing heel anders is dan wat u misschien gewend bent van een geïntegreerde ERP-suite. Als u meer wilt weten over hoe Rimini Street composable ERP-ondersteuning benadert, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Bezoek ons ​​hier voor meer informatie.

Lees ook:  Werknemerservaring: trends, uitdagingen en kansen voor 2022

Meer informatie over ?

Is een geïntegreerde ERP-suite of een samen te stellen ERP-strategie geschikt voor u?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Is een geïntegreerde ERP-suite of een samen te stellen ERP-strategie geschikt voor u?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Is een geïntegreerde ERP-suite of een samen te stellen ERP-strategie geschikt voor u?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?