IT voorop houden in een game waarin regels steeds veranderen

IT voorop houden in een game waarin regels steeds veranderenIT-leiders staan ​​tegenwoordig voor meer uitdagingen dan ooit tevoren. Terwijl je probeert je winnende strategieën vorm te geven, blijven de regels van het spel veranderen. Omgevingen zijn meer verspreid en dynamischer, met aanvalsoppervlakken en aanvalsvectoren die zich uitbreiden en nieuwe bedreigingen opduiken. Applicaties zijn niet langer beperkt tot desktops en apparaten, maar zijn verspreid over meerdere clouds. Werkmodellen evolueren naarmate mensen mobieler worden en werkplekken meer verspreid raken.

Het kan ontmoedigend zijn om mensen, plaatsen en dingen in sterk gedistribueerde en dynamische omgevingen te zien en te beschermen. De beveiligingsstapels van vandaag zijn een complexe lappendeken van puntoplossingen van veel leveranciers geworden – een probleem dat “tool wildgroei” wordt genoemd.

Terwijl u eraan werkt om deze uitdagingen het hoofd te bieden, blijven de verwachtingen van uw gebruikers stijgen. Gegarandeerde applicatieprestaties zijn een vereiste. IT-teams moeten daarom meer bandbreedte en minder latentie leveren, tegen de achtergrond van de vraag van belanghebbenden naar service-innovatie.

Met name bij grotere organisaties zijn IT-functies gesplitst per discipline, zoals netwerkoperaties of beveiligingsoperaties. Elk van deze teams heeft zijn eigen doelen, tools, processen en expertise. Hierdoor verloopt de samenwerking traag, blijft de innovatie achter en is het moeilijk om organisatorische problemen aan te pakken. Volgens een recent onderzoek ziet bijna de helft van de bedrijfsleiders (48%) tegenstrijdige prioriteiten tussen teams als belangrijkste obstakels voor samenwerking.

Lees ook:  Selecteer de juiste technologie voor de juiste transformatietaak, adviseert Huawei

Voor IT-leiders komt dit allemaal neer op een omgeving die complexer, minder voorspelbaar en moeilijker schaalbaar is.

Verder gaan dan silo’s

De antwoorden op de talloze uitdagingen waarmee IT-teams tegenwoordig worden geconfronteerd, kunnen niet worden beperkt tot één enkele technologie. De oplossing kan dat ook niet zijn. Het vereist een aanpak die technologieën operationeel dichter bij elkaar brengt, een aanpak die teams in staat stelt om snel op te schalen, meer bandbreedte en betere applicatieprestaties te leveren, terwijl de veiligheid overal wordt gegarandeerd. Het is een architecturale evolutie gebaseerd op convergerende netwerken en beveiliging en wordt mogelijk gemaakt door de principes van het cloud-besturingsmodel toe te passen.

Secure Access Service Edge (SASE) is een overtuigend voorbeeld van deze convergentie. We zien het potentieel ervan in een advocatenkantoor met 200 werknemers en meerdere kantoren dat hybride werk omarmde, maar zijn partners verbonden moest houden met de tools die essentieel zijn voor het bedienen van klanten. Het bedrijf wilde afstappen van on-premises systemen omdat het hoofdkantoor zich in een orkaangevoelige regio bevindt. Het migreren van workloads naar de cloud bood meer zakelijke veerkracht, maar de oplossing moest voldoen aan strikte privacyvereisten. Het moest ook eenvoudig te implementeren en te beheren zijn.

Lees ook:  Bouwen aan een slimmere bouwsector in Australië

Het advocatenkantoor koos voor een SASE-architectuur, die netwerken en beveiliging samenvoegt tot een cloudgerichte service ter ondersteuning van veilige, naadloze connectiviteit voor altijd en overal toegang tot elke gebruiker, apparaat of locatie. De migratie gebeurde binnen enkele uren en werd afgehandeld door personeel zonder diepgaande technische expertise. Nu hebben gebruikers overal veilig toegang tot de legale applicaties die ze nodig hebben, en het onboarden van externe medewerkers gaat tien keer sneller voor hun IT-teams dan voorheen.

Convergentie zorgt voor concurrentievoordeel

Het samenbrengen van netwerken en beveiliging in de cloud is een krachtige manier om IT-leiders van ondernemingen te helpen veranderingen voor te blijven. Maar convergentie biedt dienstverleners ook een krachtige manier om concurrerend te blijven.

Innovaties zoals gerouteerde optische netwerken zorgen ervoor dat serviceproviders IP- en optische lagen kunnen convergeren voor efficiëntere operaties. Een grote serviceprovider in Ethiopië gebruikt gerouteerd optisch netwerken om de netwerkkosten te verlagen en het netwerkbeheer te vereenvoudigen, terwijl het snel internet levert aan bedrijven waar de infrastructuur ontbrak.

Lees ook:  Sleutelvaardigheden die techleiders nodig hebben om een ​​bestuurszetel te bemachtigen – CIO

Gerouteerd optisch netwerken betekent dat de serviceprovider snel kan plannen, ontwerpen en activeren om nieuwe services snel uit te breiden, terwijl het aantal apparaten in het netwerk wordt verminderd om de glasvezelcapaciteit te optimaliseren en de beschikbaarheid en veerkracht te vergroten.

Als gevolg hiervan zal deze serviceprovider de eerste ISP in Ethiopië zijn die een enkel pakket aanbiedt dat snelle breedbandinternettoegang, IPTV en spraakdiensten omvat.

Het is tijd om het potentieel van convergentie te ontsluiten

Non-stop verandering is een gegeven. Maar de IT-uitdagingen van vandaag bieden ook de mogelijkheid om een ​​eenvoudigere, meer consistente omgeving te bouwen die gemakkelijker te beveiligen en te beheren is. Door netwerk- en beveiligingsactiviteiten beter af te stemmen op de infrastructuur, kan IT sneller en proactiever reageren op verstoringen. Het kan ook een springplank zijn voor verbeterde innovatie, naadloze gebruikerservaringen en betere bedrijfsresultaten.

Met een geconvergeerde benadering van netwerken en beveiliging, mogelijk gemaakt door de werkingsprincipes van de cloud, kunnen CIO’s een meer collaboratieve, flexibele organisatie bouwen die gedijt in een onvoorspelbaar landschap.

Ontdek hoe u IT kunt vereenvoudigen en een stap voor kunt blijven in een steeds veranderende wereld.

Meer informatie over ?

IT voorop houden in een game waarin regels steeds veranderen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

IT voorop houden in een game waarin regels steeds veranderen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    IT voorop houden in een game waarin regels steeds veranderen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?