Leg nu de basis voor geavanceerde analyses en AI

Leg nu de basis voor geavanceerde analyses en AIDe mogelijkheid om eenvoudig nieuwe transformaties te creëren, stelt het bedrijf in staat om meer analytische benaderingen uit te proberen om de onverwachte, maar waardevolle winnaars te vinden. “Als we in de oude wereld tien ideeën hadden voor bruikbare analyses, hadden we maar tijd om aan vier daarvan te werken”, zegt hij. “We wilden dat het team elk idee uitprobeerde, zelfs als 60% ervan faalde.”

Onderhoud en beveilig de gegevens in de loop van de tijd

Ondanks de bedrijfsbrede behoefte aan meer en betere gegevens, kan het moeilijk zijn om bedrijfseenheden of raden van bestuur te overtuigen om de lopende werkzaamheden te financieren om ervoor te zorgen dat gegevens nauwkeurig, tijdig en veilig zijn.

Yao Morin, chief technology officer bij commercieel vastgoedbedrijf JLL, vergelijkt gegevensonderhoud met loodgieterswerk, waar niemand aan denkt totdat het defect raakt en een rommelig, urgent probleem ontstaat. Om de benodigde financiering te krijgen, moeten dataprofessionals bedrijfsleiders de waarde van data blijven laten zien, en hoe ze nutteloos zijn als we de data niet onderhouden, zegt ze.

Lees ook:  Top 15 databeheerplatforms die vandaag beschikbaar zijn

In het geval van JLL omvat die waarde onder meer het voldoen aan de vraag van klanten (en de huurders die hun gebouwen bezetten) voor nieuwe soorten informatie wanneer werknemers terugkeren naar kantoor na COVID-19-lockdowns. Dit omvat of werknemers geïsoleerd aan hun bureau zitten of vergaderen in overvolle vergaderruimten, de kwaliteit van de lucht daarin en welke voorzieningen, zoals restaurants, open zijn in de buurt van hun kantoor om hen terug te lokken.

Hoewel de steun van het senior management cruciaal is voor doorlopend gegevensbeheer, noemt Lenovo’s Hoogar het werk een collectieve verantwoordelijkheid voor iedereen. Een manier om ondersteuning op basisniveau op te bouwen, zegt hij, is door op elke afdeling data-enthousiastelingen te vinden en hun vaardigheden op te bouwen door middel van cursussen en regelmatige vergaderingen met andere datakampioenen of dataraden. Voortdurende educatie, training en bijscholing zijn ook van cruciaal belang voor beter gegevensbeheer, zegt hij.

“Het probleem waar CIO’s tegenaan lopen, is dat veel raden van bestuur en bank-CEO’s terughoudend zijn om data-analisten in te huren in plaats van commerciële kredietverstrekkers, omdat ze ze niet zien als bronnen die inkomsten genereren”, zegt Garcia van First Commerce Bank. “Maar een financiële instelling gewapend met een dozijn data-analisten die op de juiste manier zijn bewapend met real-time data, kan effectiever zijn dan een legioen geldschieters die doelloos proberen hun portefeuilles te laten groeien zonder de juiste analyses om hen te begeleiden.”

Lees ook:  Waardestroombeheer naar een hoger niveau tillen

Begin vroeg

Het moment om alles te standaardiseren, van gegevensmodellering tot de beveiliging ervan, is wanneer de gegevens worden verkregen. “We modelleren veel van onze processen voor gegevensopname”, zegt Morin, die de toevoeging van metadata en een datadictionary vereist, zodat bedrijfsleiders weten welke informatie ze uit het datameer kunnen halen. “Zonder die sjablonen is het moeilijk om dergelijke informatie achteraf toe te voegen.”

Robbins, bij First Service Credit Union, dringt aan op holistische, up-front datamodellering om goed begrepen data te creëren die eenvoudig en op nieuwe manieren kunnen worden geanalyseerd. Een vraag die bijvoorbeeld vraagt ​​hoeveel deposito’s een credit union elke maand heeft ontvangen, zal alleen putten uit de elementen die nodig zijn om de gegevens voor dat rapport te krijgen, zegt hij. Om een ​​gerelateerd rapport te genereren en te vragen naar het aantal nieuwe accounts dat stortingen ontvangt, moet u helemaal opnieuw beginnen, wat kostbare tijd verspilt. “Met een metadataplatform verzamel je alle gegevens die zijn aangepast aan die elementen in één weergave, zodat je eenvoudig een van de vele rapporten over die gegevens kunt maken”, zegt hij.

Lees ook:  Mainframe: het essentiële platform voor onze digitale toekomst

Naast dergelijke dagelijkse voordelen, zeggen bedrijven zoals Comcast dat de juiste data-architectuur en -infrastructuur hen in staat stelt om opwindende nieuwe generatieve AI-toepassingen veel sneller te ontwikkelen dan ze hadden verwacht. Maar voordat u dergelijke voordelen kunt behalen, “moet u de infrastructuur op orde hebben en de gegevens schoon hebben”, zegt Davis. “Het kost veel gruntwerk, maar als dat werk gedaan is, kun je geweldige dingen doen.”

Meer informatie over ?

Leg nu de basis voor geavanceerde analyses en AI
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Leg nu de basis voor geavanceerde analyses en AI

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Leg nu de basis voor geavanceerde analyses en AI

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?