Lilly brengt een revolutie teweeg in klinische onderzoeken met intelligente sensorcloud

Lilly brengt een revolutie teweeg in klinische onderzoeken met intelligente sensorcloudGegevens omzetten in intelligentie

MagnolAI neemt onbewerkte en verwerkte gegevens op van alle verbonden apparaten die worden gebruikt in klinische onderzoeken – of dat nu standaard draagbare apparaten zijn om de hartslag te meten, of een Lilly-innovatie zoals de sensor die wordt gebruikt om ontlasting voor inflammatoire darmaandoeningen (IBD) te meten. Het platform maakt deze verbonden gegevens vervolgens toegankelijk voor Lilly’s data- en analyse-experts, die op hun beurt algoritmen creëren om het ziektetraject beter te begrijpen, het effect van Lilly-medicijnen te helpen meten en nieuwe producten te bouwen die succesvolle patiëntresultaten ondersteunen.

“Het team koos voor een apparaat-agnostische benadering bij het ontwerpen en implementeren van MagnolAI’s datamogelijkheden, waardoor het een krachtig hulpmiddel werd, ongeacht het gebruikte apparaat. MagnolAI heeft voldoende schaalbaarheid om gegevens van verschillende apparaten te visualiseren, ze te profileren en rapporten over de gegevenskwaliteit te genereren, inclusief de mogelijkheid om gegevens uit verschillende klinische onderzoeken samen te voegen en te synthetiseren”, zegt Carter.

Lees ook:  7 leiderschapskenmerken die grote ondernemingen zoeken in een CIO

Maar wat de sensorwolk onderscheidt, is dat, terwijl de meeste oplossingen gericht zijn op het verzamelen van gegevens, MagnolAI is ontworpen om gegevens om te zetten in intelligentie, zegt hij.

“Het stelt gebruikers in staat unieke analysegestuurde mogelijkheden te bieden: gegevens bekijken op schalen en resoluties die geschikt zijn voor analysedoeleinden, exacte gegevenspunten met ongekende nauwkeurigheid vastleggen en digitale gegevens overal en altijd in het volledige spectrum leveren, van cloud tot analyseomgeving. ” hij zegt. “Dit niveau van detail en flexibiliteit, voorheen ongezien in de sector, positioneert MagnolAI als een game-changer voor professionals die meer eisen van hun sensorcloudplatforms en hun data-assets.”

De oplossing, die privé is van Lilly, is gebouwd met een belangrijk mens-in-de-loop-ontwerpprincipe, voegt Carter eraan toe, “om onze onderzoekers in staat te stellen de gegevens te bekijken, initiële hypothesen van gegevens te ontwikkelen, algoritmen te creëren om de hypothesen door middel van iteraties en leercycli.”

Data-uitdagingen overwinnen

MagnolAI is tot nu toe gebruikt om ongeveer 20 verbonden proeven te ondersteunen. Naarmate het gebruik ervan toeneemt, zal het team van Carter nieuwe systemen, tools en pijplijnen moeten ontwikkelen om het verzamelen en analyseren van nieuwe vormen en gegevensbronnen mogelijk te maken – geen gemakkelijke taak gezien de hoeveelheden gegevens die ermee gemoeid zijn.

Lees ook:  De digitale toekomst van Lufthansa neemt een vlucht met 'Digital Hangar'

“De mogelijkheid om een ​​enorme hoeveelheid gegevens vast te leggen is opwindend, maar in het begin was het een uitdaging om deze hoeveelheid gegevens te begrijpen, vooral omdat we verschillende onderzoeken bekijken”, zegt Carter. “In sommige gevallen verzamelen we op één dag meer dan 4 miljoen datapunten van één patiënt.”

Meer informatie over ?

Lilly brengt een revolutie teweeg in klinische onderzoeken met intelligente sensorcloud
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Lilly brengt een revolutie teweeg in klinische onderzoeken met intelligente sensorcloud

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Lilly brengt een revolutie teweeg in klinische onderzoeken met intelligente sensorcloud

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?