Microsoft Ignite 2023: 11 tips voor CIO’s

Microsoft Ignite 2023: 11 tips voor CIO'sUit het observationele onderzoek bleek dat Copilot-gebruikers informatie 27% sneller konden vinden en gemiste vergaderingen bijna vier keer sneller konden inhalen.

Misschien kan een toekomstige versie van Copilot gebruikers leren wat ze moeten doen met de tijd die het hen bespaart: terwijl ongeveer de helft van degenen die er meer dan 30 minuten per dag mee besparen, zegt dat ze de bespaarde tijd besteden aan geconcentreerd werk, zegt een zesde dat ze het in … meer vergaderingen.

7. Generatieve AI-referenties

Het domein is zo nieuw dat het moeilijk is om te beoordelen wie wat weet, dus komt Microsoft tussenbeide om nieuwe referenties aan te bieden in zijn Microsoft Applied Skills om AI te omvatten. Ze behandelen de ontwikkeling van generatieve AI met Azure OpenAI Service; documentverwerkingssystemen creëren met Azure AI Document Intelligence; tools voor natuurlijke taalverwerking bouwen met Azure AI Language; en het bouwen van Azure AI Vision-systemen.

8. Het stroomlijnen van generatieve AI-bewerkingen op Azure

Tijdens Build in mei kondigde Microsoft Azure AI Studio aan, een uniform systeem voor het bouwen van generatieve AI-applicaties, en zes maanden later lanceert het eindelijk een preview van het platform. (De generatieve AI-technologie ontwikkelt zich snel, maar zo snel lijkt het niet.) Ontwikkelaars zullen kunnen kiezen uit een reeks propriëtaire en open-source LLM’s; kies gegevensbronnen, waaronder Microsoft Fabric OneLake en Azure AI Search voor vectorinbedding, waardoor antwoorden kunnen worden verfijnd met realtime gegevens zonder dat het hele model opnieuw hoeft te worden getraind; en de prestaties van hun modellen monitoren zodra ze zijn geïmplementeerd.

Lees ook:  Sleutelvaardigheden die techleiders nodig hebben om een ​​bestuurszetel te bemachtigen – CIO

9. Nieuwe Azure-chips voor zakelijke AI-workloads

Microsoft is zijn Azure-infrastructuur aan het updaten met nieuwe chips die zijn afgestemd op AI-workloads. Om de AI-modeltraining en generatieve inferentie te versnellen, zullen de virtuele ND MI300 v5-machines binnenkort draaien op AMD’s nieuwste GPU, de Instinct MI300X, terwijl de nieuwe NVL-variant van Nvidia’s H100-chip de NC H100 v5VM’s zal aandrijven, die momenteel in preview zijn. Deze bieden meer geheugen per GPU om de efficiëntie van de gegevensverwerking te verbeteren.

Maar Microsoft voegt ook eigen chips toe. Het ontwierp Azure Maia om AI-training te versnellen en workloads te deduceren, zoals OpenAI-modellen, GitHub Copilot en ChatGPT. Maia heeft een partner, Azure Cobalt, voor algemene (niet-AI) workloads.

10. Gemakkelijkere ontwikkeling van AI-apps van de kleine generatie met Windows AI Studio

Azure AI Studio richt zich op LLM’s, maar er is een groeiende belangstelling voor het gebruik van minder resource-intensieve generatieve AI-modellen die zijn getraind voor specifieke taken – en klein genoeg om lokaal op een pc of mobiel apparaat te draaien. Om ontwikkelaars te helpen dergelijke SLM’s aan te passen en te implementeren, zal Microsoft binnenkort Windows AI Studio uitbrengen, dat de mogelijkheid biedt om modellen in de cloud of aan de rand van het netwerk uit te voeren, en mogelijkheden voor prompt-orkestratie bevat om dingen gesynchroniseerd te houden, waar ze ook draaien.

Lees ook:  Top 10 AI-graduate-opleidingen

11. Generatieve AI gebruiken voor kennismanagement

De Viva Engage-communicatiemiddelen voor ondernemingen van Microsoft bieden werknemers een manier om van hun collega’s te leren door te zoeken in een database met antwoorden op veelgestelde vragen van vakdeskundigen. Een update van Answers in Viva die voor het einde van het jaar wordt uitgerold, zal een optie toevoegen om die antwoorden – en zelfs de vragen waarop ze reageren – te genereren met behulp van AI, op basis van trainingsbestanden die uit andere bronnen zijn geïmporteerd. Dit zou bedrijven een snelle manier kunnen bieden om over te stappen van een bestaand kennisbeheerplatform, of om bronnen in een ander systeem te delen.

Meer informatie over ?

Microsoft Ignite 2023: 11 tips voor CIO’s
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Microsoft Ignite 2023: 11 tips voor CIO's

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Microsoft Ignite 2023: 11 tips voor CIO's

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?