Money Matters: CMS CIO Pushkal Tenjerla over digitale revolutie in cashmanagementsystemen

Money Matters: CMS CIO Pushkal Tenjerla over digitale revolutie in cashmanagementsystemenWe gebruiken AI voor zowel bewaking als ATM-beveiliging. Tijdens ongewenste incidenten zoals rellen of vandalisme kunnen analyses worden gebruikt om de daders te pakken te krijgen.

We hebben baanbrekend werk in de ruimte voor bewaking op afstand met AI op de camera’s en vastgelegde beelden. De geldautomaten zijn uitgerust met sensoren die sabotage kunnen detecteren; zo worden we bijna in real-time op de hoogte gebracht van dergelijke misdaden en kunnen we de politie onmiddellijk op de hoogte stellen. Sterker nog, we kunnen de vandaal zelfs met een masker of helm op identificeren.

Algo is software die is geprogrammeerd in het elektronische slot dat de ATM-kluis beschermt. Het kan niet worden onderschept of voorspeld en genereert alleen een dynamische sleutel wanneer het slot moet worden geopend. Bovendien wordt het bewaakt door een fysiek slot.

Om het slot te openen, moet de werknemer in realtime aanwezig zijn en de gezichtsherkenningssoftware hem laten bevestigen, de direct gegenereerde sleutel verkrijgen en de fysieke sleutel hebben.

Lees ook:  Van landbouw tot e-commerce: Riverford CIO's verhaal over organische groei

Wat zijn enkele belangrijke uitdagingen waarmee u als CIO en CISO bij CMS bent geconfronteerd en hoe hebt u deze opgelost?

Een van de uitdagingen waarmee ik als technisch leider te maken kreeg, was een acuut tekort aan vaardigheden. We zijn doorgaans afhankelijk van leveranciers om ons van ons talent te voorzien. Hoewel ze competente oplossingen bieden, blijft de grotere uitdaging het aannemen van talent met de juiste vaardigheden. We geven onze eigen interne trainingen, waarbij we ons met name bezighouden met AI-training en het opleiden van werknemers over actuele trends.

Ongeacht de branche waarin we actief zijn, een technisch persoon moet het domein snel kunnen doorgronden. Maak je handen vuil. Praat met de mensen op de begane grond, bouw relaties op en begrijp hun pijnpunten. Vaardigheden worden niet van de ene op de andere dag verworven, tenzij u investeert in leren en verzamelt hoe die vaardigheid van toepassing is op uw branche en haar activiteiten.

Lees ook:  Wat is de generatieve AI-strategie van Oracle? – cio

Wat zijn enkele technologische principes die u als CISO volgt, zodat CMS een pionier blijft op het gebied van cashmanagement?

Al onze apparaten en applicaties worden 24×7 gemonitord. Ik houd toezicht op de detectie van bedreigingen, de monitoring, ons SOC (beveiligingsoperatiecentrum) en waak erover dat dit naadloos verloopt. Tijdens ongewenste incidenten reageren we flexibel en onmiddellijk, en we hebben de juiste SOP’s om hierop te reageren. Bovendien zijn we voortdurend in ontwikkeling – we experimenteren met nieuwe producten om de beste pasvorm voor ons te vinden.

Wij zijn de nummer één cashmanagementservice in India, met de volgende concurrent ver achter ons. We hebben ons succes verdiend door duurzame relaties op te bouwen, een verscheidenheid aan diensten aan te bieden en vooral door de klant vertrouwen te geven met de ruggengraat van technologie. Wanneer onze verkoopteams pitchen voor potentiële klanten, is ons grootste verkoopargument de technologische oplossingen die we bieden om hun geld veilig te houden.

Lees ook:  Hoe Value Stream Management het succes van Boeing, Tyson en Verizon stimuleert

Hoe houd je deze passie vast na zoveel jaren in het vak?

Ik heb 3 decennia in de industrie voltooid. Ik begon vers van de universiteit, een desktop-ingenieur met nauwelijks programmeervaardigheden. Geleidelijk, door coderen en andere vaardigheden te leren, stapte ik over naar netwerkengineering en katapulteerde van daaruit naar de managementlaag.

Ik beschouw mezelf een CIO van beroep en een CISO van passie. Als we ethisch hacken toepassen en alle beveiligingen falen, raak je de applicatielaag, maar de malafide personages moeten talloze lagen omzeilen om daar te komen, waaronder ikzelf. Ik noem het mijn passie omdat ik mezelf beschouw als een onderdeel van mijn beveiligingssystemen.

Meer informatie over ?

Money Matters: CMS CIO Pushkal Tenjerla over digitale revolutie in cashmanagementsystemen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Money Matters: CMS CIO Pushkal Tenjerla over digitale revolutie in cashmanagementsystemen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Money Matters: CMS CIO Pushkal Tenjerla over digitale revolutie in cashmanagementsystemen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?