MoneyGram profiteert van de verhuizing van mainframe naar multicloud

MoneyGram profiteert van de verhuizing van mainframe naar multicloudMoneyGram betreedt ook nieuwe markten terwijl het moderniseert, door samen te werken met Stellar Development om deel te nemen aan de crypto-valutaruimte met het oog op klanten wereldwijd in staat stellen crypto-valuta te kopen en verkopen en valuta om te zetten in crypto en vice versa.

Een derde aandachtsgebied is fraudebestrijding en naleving van de regelgeving. MoneyGram gebruikt bijvoorbeeld analyses om ervoor te zorgen dat bedrijven die zijn service gebruiken een licentie hebben. Een groot voordeel tot nu toe is het wegspoelen van fraudeurs en het detecteren van anomalieën, vooral belangrijk bij het naleven van verschillende wereldwijde regelgevingen.

“Het is een constant kat-en-muisspel”, zegt Vaughan over fraude en gestolen identiteiten. “Nu we digitaal zijn geworden, kan het beheersen van fraude een uitdaging zijn, zelfs in de VS en Europa.”

Vaughan zegt dat digitale groei de neiging heeft om traditionele inkomsten en marges te verminderen, maar MoneyGram ervaart een toename van zijn traditionele activiteiten en nieuwe inkomsten uit zijn crypto-valutaservice, die nog in ontwikkeling is.

Lees ook:  12 'best practices' die IT koste wat het kost moet vermijden

“We staan ​​portemonnees toe om zich te abonneren op onze kern. Deze portefeuilles kunnen consumenten en andere landen helpen bij het kopen en verkopen van Amerikaanse stabiele munten die aan de Amerikaanse dollar zijn gekoppeld”, zegt hij. MoneyGram stelt klanten ook in staat om Bitcoin en Litecoin te kopen; terwijl deze services zich in een voorbereidende fase bevinden, zorgen ze voor extra inkomstenstromen en kansen.

De laatste mijl

Het moderniseren van de laatste 100 services in Kubernetes staat nog op de to-do-lijst van Vaughan. Zelfs met een IT-team dat de afgelopen twee jaar is gegroeid van 350 naar 520 (inclusief aannemers), was het nodig om Kubernetes-expertise in te schakelen om zichtbaarheid en monitoring mogelijk te maken, levenscyclusbeheer, clusterstandaardisatie, multi-cluster toegangsbeheer en auditing.

Daartoe werkte MoneyGram in januari 2022 samen met Rafay Systems, waarbij het zijn Kubernetes Operations Platform gebruikte om de migratie van applicaties naar de cloud te versnellen.

“MoneyGram’s agressieve moderniseringsdoelen vereisten een oplossing om hen te helpen snel naar de cloud te verhuizen, operaties met een klein team op te schalen en dit te doen met het hoogste beveiligingsniveau, gezien de bijzonder gevoelige aard van de gegevens van MoneyGram”, zegt Rafay Systems CEO Haseeb Budhani . “We hebben MoneyGram geholpen om sneller naar de cloud te gaan door de complexiteit van Kubernetes weg te nemen.”

Lees ook:  Gezondheidscheck op technologie: CIO Mitali Biswas van CK Birla Hospitals over het verplaatsen van de naald naar innovatie

Het is een onstuimige balans om nieuwe bedrijfsmodellen te bouwen en tegelijkertijd de brood-en-boteractiviteiten van MoneyGram te behouden, zegt Vaughan.

“Onze digitale transformatie gaat niet alleen over een technologische verandering, maar ook over het veranderen van de manier waarop wij als bedrijf denken en handelen… mijn team leren om een ​​cloud-first mentaliteit te hebben”, zegt Vaughan, eraan toevoegend dat het trainen van zijn ontwikkelaars om te veranderen hoe ze alles doen, is niet makkelijk. “Het is een grote culturele verandering om mijn team te vertellen al onze DevOps-softwarepijplijnen te herschrijven, zodat we sneller software van hogere kwaliteit kunnen leveren.”

Volgens IDC’s Cloudpath-onderzoeksgegevens is betalingsverwerking de meest genoemde werklast die financiële instellingen in de cloud hebben geïmplementeerd, dus het is een goed idee dat een bedrijf als MoneyGram in cloud computing heeft geïnvesteerd.

Aaron Press, een onderzoeksdirecteur van IDC die gespecialiseerd is in wereldwijde betalingsstrategieën, zegt dat het herschrijven van de software en de overstap naar een moderne cloudarchitectuur een investering in de toekomst is voor een bedrijf dat onder voortdurende druk zal staan ​​vanwege de toenemende concurrentie en een verouderd bedrijfsmodel.

Lees ook:  Je carrière toekomstbestendig maken | CIO

“Het lijdt geen twijfel dat de legacy-overmakingsmarkt onder druk staat van fintechs, vooral nu de markt meer gefragmenteerd raakt”, zegt Press. “De gevestigde exploitanten zullen moeten voortbouwen op hun legacy-voordelen van een breed scala aan diensten en sterke fysieke netwerken, en aanzienlijke innovatie in technologie, producten en bedrijfsmodellen moeten toevoegen als ze op de lange termijn relevant willen blijven. “

Door zijn cloudmigratie gokt Vaughan erop dat MoneyGram dat heeft gedaan.

Meer informatie over ?

MoneyGram profiteert van de verhuizing van mainframe naar multicloud
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Top 10 AI-graduate-opleidingen

Kunstmatige intelligentie (AI) is een snelgroeiend en evoluerend veld, en er is veel vraag naar datawetenschappers met AI-vaardigheden. Het veld vereist een brede training met

MoneyGram profiteert van de verhuizing van mainframe naar multicloud

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    MoneyGram profiteert van de verhuizing van mainframe naar multicloud

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?