Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpers

Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpersGeschreven door Pamela Rucker, CIO-adviseur en instructeur, Harvard Professional Development

ESG-onderwerpen (Environmental, Social en Governance) zijn naar voren gekomen als kritieke kwesties voor organisaties van elke omvang. Een van die onderwerpen is duurzaamheid, die gestaag stijgt op de prioriteitenlijst van CIO’s. Via een reeks interviews en panels op Schneider Electric’s Innovation Summit 2022, laat een momentopname van de uitdagingen, triomfen en volgende stappen zien dat IT- en bedrijfsleiders als nooit tevoren gefocust zijn op de duurzaamheid van datacenters. Maar het zal een ongekende samenwerking tussen alle belanghebbenden vereisen om verandering te stimuleren.

Met een geweldige line-up van sprekers en duurzaamheidsonderwerpen heeft Schneider Electric onlangs laten zien dat ze niet alleen een leider zijn die commerciële duurzaamheidsoplossingen verkoopt. Op zijn jaarlijkse Innovation Summit in Las Vegas, NV, toonde het bedrijf aan dat zijn investeringen in opkomende technologie, educatieve programma’s en ecosysteempartners het resultaat zijn van een diepe toewijding om concurrentievoordeel te creëren voor zichzelf en hun klanten met een oog dat volledig gericht is op de driedubbele bodemlijn.

Tijdens het kijken naar de demonstraties was het duidelijk dat de enorme omvang van hun duurzame innovatie een prestatie op zich is; een nog grotere kracht ligt echter in het feit dat de producten en diensten van Schneider ook andere bedrijven beter maken. Hun thema “Digitaal + Elektrisch = Duurzaamheid” vertegenwoordigt een echte kans voor bedrijven om af te wijken van producten en processen die winst opleveren met een hoog prijskaartje voor het milieu. En daar raakte ik gebiologeerd door de mogelijkheden.

Lees ook:  IT-servicebedrijf Atos plant splitsing in IBM-stijl

Een van de grootste uitdagingen waar ik organisaties mee zie worstelen, is de juiste capaciteiten te hebben wanneer het ertoe doet. We leven in een wereld die niet alleen wordt geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering, maar ook met de gevolgen van een veranderende demografie. De CEO van Schneider, Jean-Pascal Tricoire, opende met een keynote die verklaarde: “Het moment is nu”, en hij kon niet nauwkeuriger zijn in die verklaring. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat de hedendaagse consument producten en diensten wil kopen van bedrijven die niet alleen om ESG geven, maar ook kunnen bewijzen dat ze er iets aan doen. Panelleden op de conferentie merkten op dat 75% van de mensen een bedrijf zou selecteren op basis van hun ESG-doelstellingen, en dat 85% hen loyaal zou blijven. Dat is een onthutsende statistiek, en het betekent dat mensen willen kopen van bedrijven die vergelijkbare waarden hebben als die van hen, en ze zullen ook weigeren hun talenten te brengen naar plaatsen die zich niet bezighouden met betekenisvolle verandering.

Aan de slag: stappen voor zinvolle verandering

Lees ook:  De top 5 banen voor dataprofessionals in het Midden-Oosten

Het probleem dat de meeste bedrijven echter hebben, is waar te beginnen. Dit is waar Schneider uitblinkt. Ze hebben een raamwerk gepubliceerd om leiders te helpen weten welke specifieke stappen ze nu kunnen nemen om betekenisvolle verandering teweeg te brengen. In een geweldige discussie over partnerschappen, statistieken en het herdefiniëren van de duurzaamheid van datacenters, merkte de groep op dat data de planeet beheersen, en dat is waar. We hebben steeds grotere datacenters omdat we steeds meer data nodig hebben om dingen voor elkaar te krijgen. Onze obsessie met direct zoeken, gratis informatie en bezorging binnen twee dagen heeft ongelooflijke kosten met zich meegebracht. Mensen kunnen niet zo snel werken, dus daar hebben we machines voor nodig, en die machines hebben energie nodig. De groep merkte verder op dat zelfs als we proberen te werken op manieren die minder energie verbruiken, we de watervoorziening beïnvloeden. Een duidelijke manier om de impact op het milieu te verminderen, is dus om de manier waarop datacenters worden beheerd aan te pakken en om een ​​vergelijkbaar soort beheer van partners te eisen.

Kijk, elk bedrijf zal tegenwoordig zijn producten bouwen, kopen, verkopen of onderhouden met behulp van een digitaal proces. Dat betekent dat elk bedrijf gegevens moet vastleggen over hoe ze werken. Al die data komt ergens in een datacenter terecht: bij jou, je partners of je leveranciers. Ik ben het eens met de laatste gedachten van het panel: u kunt de volledige impact van uw activiteiten niet begrijpen en aanpakken, tenzij u samenwerkt met partners die gedigitaliseerd zijn en vergelijkbare doelen hebben als de uwe. Zelfs als ze er vandaag niet zijn, moeten ze er willen komen en bereid zijn om het werk nu te doen.

Lees ook:  We bluffen niet: poker en andere spellen zijn goede modellen van de autonome onderneming

In een wereld die elk moment digitaler wordt, hebben we allemaal manieren nodig om de impact van onze verlangens te begrijpen en aan te pakken. De apparaten die we bekijken, de dansen die we posten, de gegevens die we consumeren, creëren allemaal voetafdrukken die moeten worden beheerd. Hoewel de tools van Schneider de wereld niet van de ene op de andere dag kunnen veranderen, kunnen ze ons wel helpen eerlijk te blijven over onze belofte om het beter te doen. En dat is een actie waar we allemaal blij mee kunnen zijn.

Dit bericht wordt u aangeboden door Schneider Electric en CIO Marketing Services. De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de standpunten en meningen van Schneider Electric.

Klik hier voor meer informatie over de ESG-oplossingen van Schneider Electric.

Meer informatie over ?

Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpers
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpers

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Naarmate ESG-actie meer momentum krijgt, komt innovatie in de schijnwerpers

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?