Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes

Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succesToen MOD Pizza in 2008 werd geopend, kregen klanten de kans om iets anders te proeven. MOD, wat staat voor “Made on Demand”, biedt aanpasbare, ambachtelijke pizza’s, waardoor klanten de keuze hebben uit meer dan 40 toppings met verschillende sauzen en aanpasbare salades – supersnel geleverd.

MOD in Amerika

Maar pizza (en salades) alleen is niet wat de in Seattle gevestigde keten scheidt van de concurrentie en heeft er een snel groeiend succes van gemaakt. Het heeft nu meer dan 500 systeembrede locaties door het hele land.

Twee andere factoren, naast de hoogwaardige, gepersonaliseerde producten, onderscheiden MOD Pizza van de massa. De eerste is een unieke prijsstrategie. De grootte van de pizza en niet het aantal toppings bepaalt de prijs. Dus hoeveel toppings je ook wilt, de prijs is hetzelfde voor de maat die je kiest.

De tweede factor is een essentieel ingrediënt gebleken voor succes: de menselijke factor. Zonder toegewijde, klantgerichte medewerkers kan zelfs een restaurant dat bekend staat om zijn keuken moeilijk te verteren zijn als de service slecht is. Blije medewerkers zijn gelijk aan blije klanten. In 2015 noemde Fortune Magazine MOD Pizza “een van de 20 beste werkplekken in de detailhandel in de hele VS.”

Lees ook:  Oracle verlaagt prijs van OCI Dedicated Region om gebruikersbestand uit te breiden

“Voor MOD Pizza is het bieden van uitzonderlijke werknemerservaringen de sleutel tot het stimuleren van personeelsbetrokkenheid en zakelijk succes”, zegt Tara Gambill, senior director enterprise systems voor MOD. En om die uitzonderlijke ervaringen te helpen behouden, voegde MOD Pizza SAP-oplossingen toe aan zijn bedrijfsrecept, waaronder SAP SuccessFactors en SAP S/4HANA Cloud, openbare editie.

Bijblijven met de MOD Squad

MOD Pizza heeft meer dan 10.000 werknemers, bekend als de “MOD Squad” (misschien beïnvloed door de gelijknamige tv-serie uit 1968 – weet je nog, die met Linc, Julie en Pete.) Dat komt neer op honderden MOD Squad gebeurtenissen die elke dag plaatsvinden, zoals aanwervingen, overplaatsingen, promoties en scheidingen, die veel gegevens genereren.

Met de snelle groei van de keten kon de verouderde technologie het niet bijbenen. Gegevens werden handmatig ingevoerd, wat in sommige gevallen tot inconsistenties en fouten leidde en de operaties vertraagde. De systemen voor enterprise resource planning (ERP) en human resources (HR) van het bedrijf waren niet geïntegreerd, waardoor informatiesilo’s ontstonden. Wervings- en onboardingprocessen waren omslachtig. Die problemen en meer hadden invloed op de zakelijke efficiëntie en de ervaring van MOD Squad.

Lees ook:  J&J schakelt AI in om gewrichtsvervangende operaties te stroomlijnen

Koken met SAP

MOD Pizza was op zoek naar een oplossing om de HR- en ERP-processen en -schaal van het bedrijf efficiënt te automatiseren, versnellen en verbinden. SAP geleverd met SAP SuccessFactors (voor HR) en SAP S/4HANA Cloud, openbare editie (voor ERP). SAP Business Technology Platform (BTP) vormt de schaalbare basis voor de digitale transformatie van het bedrijf, en SAP Master Data Integration zorgt ervoor dat nauwkeurige gegevens bedrijfsbreed beschikbaar zijn.

MOD heeft ook Qualtrics Experience Management-oplossingen gebruikt om feedback van werknemers vast te leggen en wervings- en onboardingprocessen te verfijnen.

“Het vermogen van SAP SuccessFactors en S/4HANA Cloud, public edition om onze HR- en backoffice ERP-behoeften op een schaalbare en krachtige manier af te handelen, stelt ons in staat om een ​​intelligente kern te benutten en al onze end-to-end processen samen te voegen, ‘ zegt Tara.

MOD-managers kunnen zich nu concentreren op de samenwerking met hun teams in plaats van te worden overweldigd door tijdrovende HR- en financiële processen. “Het invoeren van dit enkele, cloudgebaseerde platform om al deze activiteiten te beheren, is een game-changer voor MOD”, zegt Tara.

Lees ook:  Opkomende technologieën: nieuwe manieren creëren om zakelijke problemen op te lossen

Uit de oven — automatiseren en integreren

Vandaag de dag zijn back-of-the-house systemen en mogelijkheden – waaronder bestellen, voorraadbeheer, arbeidsbeheer/-planning, reparatie- en onderhoudskosten – geïntegreerd in SAP S/4HANA Cloud, openbare editie, voor een naadloze werking.

Werving en onboarding zijn probleemloos en versneld om nieuwe werknemers te helpen sneller en gemakkelijker aan het werk te gaan. Elke maand worden er tot wel 1.000 nieuwe medewerkers aangenomen.

SAP-oplossingen helpen MOD Pizza dagelijks bij het beheren van 400 wijzigingen in gebeurtenisgegevens. Door handmatige gegevensinvoer te vermijden, bespaart de keten arbeid – meer dan 15 uur per week – en elimineert het fouten.

Het komt allemaal neer op een recept voor blijvend succes en geluk – voor de MOD-ploeg, het pizzahuis van de ploeg en MOD-klanten. Vanwege zijn prestaties is MOD Pizza uitgeroepen tot winnaar in de categorie Experience Wizard in de 2023 SAP-innovatieprijzendat zijn 10e verjaardag vierte verjaardag.

Om meer te weten te komen over het recept voor succes van de Innovation Awards van MOD Pizza, bekijk je hun pitchdeck voor de Innovation Awards.

Meer informatie over ?

Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Neem een ​​pizzaketting, voeg SAP toe en bak voor blijvend succes

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?