NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimuleren

NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimulerenOm haar ecologische voetafdruk te verkleinen en de klimaatverandering tegen te gaan, heeft de National Hockey League (NHL) zich tot data en analyses gewend om de duurzaamheidsprestaties van de arena’s waar haar teams spelen te meten. In oktober lanceerde de competitie samen met partner SAP NHL Venue Metrics, een duurzaamheidsplatform dat teams en hun locatiepartners kunnen gebruiken voor het verzamelen, valideren en rapporteren van gegevens en inzichten.

Het nieuwe platform bevordert de duurzaamheidsreis die de NHL begon in 2010 toen het haar NHL Green-initiatief inhuldigde om duurzame bedrijfspraktijken in de hele competitie te promoten. Dat volgde in 2014 met het eerste duurzaamheidsrapport van een Noord-Amerikaanse professionele sportcompetitie en, in 2015, een toezegging om gedurende drie opeenvolgende seizoenen de volledige ecologische voetafdruk van de competitie te compenseren.

“Het is zinvol voor ons omdat de wortels van ons spel mensen zijn die op bevroren vijvers spelen”, zegt Omar Mitchell, vice-president van duurzame infrastructuur en groei-initiatieven bij de NHL. “We hebben vers water nodig; we hebben koud weer nodig. En als het op arena’s aankomt, als je erover nadenkt, spelen we in een gigantische koelkast. We gebruiken dus veel energie, veel middelen om op een bevroren waterplaat te spelen.

Toen de NHL aan zijn duurzaamheidsreis begon, bestond de rol van Mitchell nog niet. Hij trad in 2012 toe tot de competitie als de eerste duurzaamheidsdirecteur met een mandaat om manieren te vinden om duurzame bedrijfspraktijken in de competitie en de aangesloten clubs te verankeren.

“Het belangrijkste van elk duurzaamheidsplatform is dat je geen invloed kunt uitoefenen op wat je niet kunt meten”, zegt Mitchell. “Dat is consistent in wat voor functie je ook speelt, waar je branche ook op focust. De enige manier waarop je verandering echt kunt bevorderen, is door impact te meten en vervolgens vanuit meting. Duurzaamheid heeft alles te maken met continue bedrijfsverbetering. Duurzaamheid heeft alles te maken met innovatie en bedrijfsoptimalisatie. De enige manier waarop u in de taal van het bedrijfsleven kunt spreken, is door over de gegevens te beschikken die u helpen die inzichten te verkrijgen.”

Lees ook:  Toekomstige O&G: Uniforme operaties gebruiken om productiviteit en winstgevendheid te verhogen

Benchmarken van best practices

Het stimuleren van duurzaamheidspraktijken in de NHL heeft unieke uitdagingen gezien de structuur van de competitie. De NHL bestaat uit 32 franchises in Noord-Amerika (zeven teams in Canada en 25 in de VS), die elk eigendom zijn van en beheerd worden door afzonderlijke entiteiten, waarvan de meeste ook een locatie bezitten en exploiteren. Het in Washington, DC gevestigde Monumental Sports & Entertainment is bijvoorbeeld eigenaar van de Washington Capitals van de NHL, de Washington Wizards van de NBA, de Washington Mystics van de WNBA en de Capital One Arena in DC. De NHL kan praktijken onder haar franchisenemers beïnvloeden en promoten, maar kan ze niet verplichten.

Mitchell merkt op dat het vaak helpt om naast de voordelen voor het milieu ook de zakelijke voordelen van verschillende initiatieven onder de aandacht te brengen. Zo is bijvoorbeeld meer dan tweederde van de NHL-arena’s overgeschakeld op led-spelverlichting, wat in die faciliteiten tot aanzienlijke energiebesparingen heeft geleid.

“Dit zijn de lichten die het ijsoppervlak verlichten”, zegt Mitchell. “De oude technologie was 1.000 watt metaalhalogenidelampen.”

Mitchell merkt op dat de nieuwe LED-verlichtingstechnologie de ijskap er eigenlijk helderder uit laat zien, waardoor het oppervlak eruit springt.

“We vertellen de locaties niet: ‘Je moet je lichten veranderen'”, zegt Mitchell. “We laten ze alle voorbeelden en beste voorbeelden zien waarom deze innovatie zo belangrijk en succesvol is, evenals de voordelen vanuit milieuoogpunt. Het merendeel van al onze gebouwen heeft nu dus LED-verlichting.”

Lees ook:  Wat is de status van de Zero Trust-beveiliging? – cio

Mitchell zegt dat de competitie op dezelfde manier aan NHL Venue Metrics denkt.

“We gebruiken onze technologie en ons platform om de regels te schrijven over hoe ze hun locatieactiviteiten zouden moeten meten en rapporteren aan de hand van die locatieactiviteiten en inzicht te geven in benchmarks van hoe ze hun locatie zouden moeten exploiteren”, zegt hij.

Van daaruit kan de competitie die resultaten verzamelen en verzamelen om trends te ontdekken, inzicht te krijgen in waar locaties het beter of slechter doen, en best practices te delen.

“Benchmarking, analyse en vervolgens de presentatie van die best practices, dat is de kracht van deze tool”, voegt Mitchell toe.

IT-gedreven duurzaamheid

De competitie bracht in 2014 en 2018 duurzaamheidsrapporten uit. Tijdens het proces stelde het vast dat de locatie-activiteiten ongeveer 70% van de totale ecologische voetafdruk uitmaken. Die bevinding bracht het ertoe om SAP om hulp te vragen bij het creëren van een technologische oplossing waarmee het de koolstofuitstoot van locaties zou kunnen volgen en uiteindelijk de naald in de goede richting zou kunnen bewegen.

NHL Venue Metrics is een end-to-end, cloudgebaseerd platform om locaties te helpen bij het meten en analyseren van de CO2-voetafdruk die ze genereren op gebieden als energie, water, afval en recycling. Het bestaat uit drie hoofdcomponenten:

  • Gegevensverzameling: Een interfaceplatform bevindt zich tussen de clubs en hun locatiepartners, waardoor ze relevante gegevens over hulpbronnenverbruik en milieu kunnen delen met de competitie.
  • Gegevensberekening en validatie: Een verwerkings- en verificatie-engine stelt de competitie in staat om de consistentie van gegevens bij te houden en rapportagefouten en berekeningsformules te identificeren om de koolstofinventaris van de competitie te creëren.
  • Gegevensrapportage en inzichten: Een visualisatiedashboard toont milieu-, verbruiks- en financiële statistieken.
Lees ook:  Kosten en risico's beheren met cloudgegevensbeheer

De operationele gegevens worden verwerkt met behulp van SAP HANA Cloud en gevisualiseerd met SAP Analytics Cloud.

SAP is de technische leider op NHL Venue Metrics. Het team van Mitchell werkt ook nauw samen met de clubbusiness- en analysegroep van de NHL, bijvoorbeeld voor het vastleggen van gegevens en het verwerken van ticketing en premiumconcessies. Het team van Mitchell werkt ook nauw samen met de IT-groep om ervoor te zorgen dat het platform en de bijbehorende gegevens veilig zijn.

De competitie lanceerde het NHL Venue Metrics-platform in oktober, dus het bevindt zich nog in de beginfase. Op dit moment zegt Mitchell dat het team veel heeft geleerd over het verzamelen van gegevens.

“Dit is een iteratief proces waarbij we constant feedback krijgen van de locaties over zaken als meeteenheden en wat belangrijk is voor de verificatie van de gerapporteerde gegevens”, zegt Mitchell.

Naarmate er meer gegevens binnenkomen, zal de competitie kijken naar mogelijkheden om het verbruik van hulpbronnen te verminderen en operationele verbeteringen aan te brengen, zoals een toenemende omleiding van afval van stortplaatsen naar recycling. Mitchell’s hoop is om inzichten te vergaren van locaties die het goed doen, die inzichten om te zetten in best practices en ze te delen met andere clubs om op hun locaties overgenomen te worden.

“Zo ziet succes eruit”, zegt hij. “Dat is waar we de naald zullen verplaatsen om de ecologische stabiliteit echt in de hele competitie te verankeren.”

Meer informatie over ?

NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimuleren
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimuleren

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimuleren

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?