Onderzoek naar de gevolgen van tekorten aan technische vaardigheden in APAC

Onderzoek naar de gevolgen van tekorten aan technische vaardigheden in APAC


Dit leidt vaak tot niet-naleving en boetes van miljoenen dollars, of mensen die vast komen te zitten in contracten zonder exit. Evenzo, als geavanceerde producten worden uitgerold in de hoop dat ze de organisatie ten goede komen, moet je ervoor zorgen dat er genoeg mensen zijn met de vaardigheden die nodig zijn om deze producten te onderhouden, voegt Gangavarapu toe. “We hebben gemerkt dat dit een uitdaging is met SAP SuccessFactors- en UKG Dimensions-producten waar we moeite hebben om middelen te vinden”, zegt hij.

Nicolas Dumoulin, senior MD bij Page India en Thailand, deelt inzichten van het talent intelligence-platform van PageGroup, Page Insights Data Center, en legt uit dat talent voor softwareontwikkeling momenteel het moeilijkst te vinden is, met IT-leiderschapsrollen zoals CIO en CTO ook relatief moeilijk te vervullen. Deze trend, zegt hij, kan leiden tot meer concurrentie om talent, zoals het geval is met elk tekort in de markt. Zoals Gangavarapu benadrukte, kan dit betekenen dat je hogere salarissen moet betalen en betere secundaire arbeidsvoorwaarden moet aanbieden om talent aan te trekken en te behouden. Steeds vaker, zegt Dumoulin, worden bedrijven gedwongen premies te betalen voor outsourcing om tijdelijke tekorten aan middelen op te vullen. “Maar dit kan duur zijn en resulteren in verminderde controle over projecten en resultaten”, zegt hij.

Lees ook:  Twinings CIO brouwt geconnecteerde supply chain met SAP's RISE

Om ervoor te zorgen dat organisaties in APAC de effecten van deze krapte op het gebied van technische vaardigheden minimaliseren, zegt Dumoulin dat het neerkomt op de bedrijfscultuur, het bieden van een goede werknemerservaring, het opbouwen van het bedrijfsmerk en prioriteit geven aan diversiteit en inclusie. De bedrijfscultuur moet centraal staan ​​in elke talentstrategie, vooral wanneer werknemers keuze te over hebben. “Het creëren van een positieve werknemerservaring is van cruciaal belang om IT-professionals te behouden”, zegt hij. “Dit omvat het bieden van een ondersteunende werkomgeving, het bieden van duidelijke kansen voor groei en ontwikkeling en het erkennen van prestaties.”

Nicolas Dumoulin, senior MD bij PageGroup India en Thailand

PaginaGroep

De Northern Beaches Council probeert de lacunes in vaardigheden aan te pakken door middel van om- en bijscholing, zegt Gangavarapu. Door bijvoorbeeld breder IT-personeel op te leiden in cybersecurity en ze te betrekken bij incidentbeheer, kunnen ze het bewustzijn rond cyberrisico’s vergroten. Vanuit inkoopperspectief wil de Council ook IT-personeel opleiden en bijscholen door hen meer te betrekken bij inkoopprocessen. Met behulp van een buddysysteem, waarbij ze mensen koppelen aan een senior manager, kunnen ze werknemers lesgeven en ervoor zorgen dat ze de benodigde ervaring opdoen.

Lees ook:  Supply chain analytics: 5 tips voor een vlottere logistiek

En hun opleidingsinspanningen reiken verder dan het interne personeel. Northern Beaches Council erkent dat als het toekomstige tekorten aan talent wil aanpakken, het naar de pijplijn van technisch talent moet kijken. Als zodanig bespreekt het actief het aanbod met middelbare scholen en universiteiten, zodat het de talentpijplijn van studenten kan aanboren en hopelijk jonge mensen kan interesseren voor een loopbaan in gebieden waar vaardigheden het hardst nodig zijn.

Daarnaast investeren Gangavarapu en zijn team zwaar in kunstmatige intelligentie en automatisering om hen te helpen tekorten aan vaardigheden beter te beheersen. Ze hebben bijvoorbeeld al AI-tools en machine learning uitgerold om hun interne systemen te beschermen tegen cyberdreigingen, en AI-tools ingezet om betrokkenheid, welzijn en productiviteit te stimuleren om de capaciteiten van werknemers op verschillende afdelingen te verbeteren. Wereldwijd is de vraag naar technisch talent nog steeds aanzienlijk groter dan het aanbod. Totdat dit probleem zichzelf oplost, kunnen CIO’s alleen capaciteit en capaciteit van binnenuit opbouwen, zegt Gangavarapu. Zo kunnen ze de vaardigheden die ze al hebben optimaal benutten.

Lees ook:  Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT

Meer informatie over ?

Onderzoek naar de gevolgen van tekorten aan technische vaardigheden in APAC
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

3 sleutelrollen voor het stimuleren van digitaal succes

Om deze hiaten aan te pakken, moeten product- en leveringsleiders vertrouwen op domeinexperts, waaronder oplossingsarchitecten, gebruikerservaringsspecialisten (UX), Six Sigma-analisten, leiders op het gebied van informatiebeveiliging

Onderzoek naar de gevolgen van tekorten aan technische vaardigheden in APAC

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Onderzoek naar de gevolgen van tekorten aan technische vaardigheden in APAC

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?