Onderzoek van Lenovo toont aan dat de volgende fase van transformatie de mens centraal stelt

Onderzoek van Lenovo toont aan dat de volgende fase van transformatie de mens centraal steltDe vraag naar voortdurende transformatie en innovatie zal de IT-budgetten in 2023 blijven stimuleren. Als oplossing voor de uitdagingen van inflatie, recessie, geopolitieke instabiliteit en de bredere economie, wordt IT gezien als de weg vooruit.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft – 52 procent – ​​van de organisaties verwacht meer uit te geven aan IT. Onder degenen die al aan de transformatiereis zijn begonnen, stijgt dat aantal tot 67 procent.

Transformatie is echter breed, en wat IT-leiders als prioriteit voor investeringen zullen zien, zijn technologieën die de mens centraal stellen in de ervaring van interactie met technologie. Dit komt neer op twee prioriteiten: het personeel helpen om met maximale productiviteit en efficiëntie te werken, en ervoor zorgen dat ze gelukkig zijn in hun werk.

Zoals Forrester het verwoordde: angst voor een recessie en talentbeperkingen maken het belangrijker dan ooit om aandacht te schenken aan bestaande werknemers. met de uitdaging van talent.

Door de IT-uitgaven op de juiste manier in te zetten, is de CIO het beste in staat om dit probleem op te lossen. Uit onderzoek van Lenovo blijkt dat 75 procent van de werknemers op zoek is naar doelgericht werk en dat transformatie-uitgaven het meest effectief kunnen worden ingezet voor het leveren van oplossingen die werknemers betrekken, focustijd vrijmaken en bedrijfsresultaten verbeteren door iedereen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Lees ook:  Wat is ITIL? Uw gids voor de IT-infrastructuurbibliotheek

Prioriteiten voor mensgerichtheid

De eerste prioriteit voor CIO’s is om te begrijpen dat werken op afstand niet meer weg te denken is, en dat de focus moet liggen op het omzetten daarvan in een strategische kans. Het Forrester-onderzoek suggereert dat vier op de tien hybride werkende bedrijven zullen proberen dat beleid terug te draaien en dat dit een averechts effect op hen zal hebben.

Uit het onderzoek van Lenovo blijkt daarentegen dat investeren in werken op afstand voordelen biedt. Werknemers zijn productiever en 78 procent van de werknemers meldt dat betere samenwerkingstechnologie de mogelijkheid heeft ontsloten om een ​​meer divers personeelsbestand aan te trekken. Dit heeft de mogelijkheid ontsloten om toegang te krijgen tot bredere vaardigheden. In deze context is het geen wonder dat 44 procent van de IT-leiders van plan is te investeren in hybride samenwerkingstools om de communicatie op afstand te verbeteren.

Elders willen werknemers ook geloven in het werk dat ze doen, en dit betekent een goede bedrijfsburger zijn en investeren in duurzame oplossingen. Dit moet een veelzijdige aanpak zijn, inclusief het gebruik van hernieuwbare energie, het benutten van technologie die energie-efficiënt is en het verminderen van afval door ervoor te zorgen dat technologie herstelbaar is en een lange levensduur heeft. Hybride werk speelt hier ook een rol, door het energie-inefficiënte woon-werkverkeer te helpen elimineren.

Lees ook:  NHL wendt zich tot locatiestatistieken om duurzaamheid te stimuleren

Mensgerichtheid betekent echter ook begrijpen hoe mensen werken. In een hybride werkomgeving zullen er namelijk momenten zijn dat medewerkers graag naar kantoor komen. Daar hebben ze zowel een naadloze als superieure ervaring nodig. Dit betekent dat ze moeten kunnen blijven werken zoals ze thuis waren, terwijl ze ook een superieure werkervaring op kantoor moeten hebben. De communicatie tussen onsite en offsite medewerkers moet ook naadloos verlopen, en voor CIO’s zal deze behoefte om de in-office ervaring te moderniseren resulteren in een aantal IT-projecten. Uit onderzoek van Lenovo blijkt bijvoorbeeld dat 32 procent van de bedrijven een abonnement heeft op tools voor samenwerking op de werkplek die helpen bij het beheren van IT-gerelateerde taken. CIO’s moeten wellicht investeren in verdere oplossingen om de “werk overal”-ervaring te blijven versterken.

Om de mens centraal te stellen, zijn holistische oplossingen nodig

Zoals het populaire gezegde luidt, bederven te veel koks de bouillon. Hoe meer individuele stukjes technologie en services een bedrijf gebruikt, hoe groter de kans dat het de werknemerservaring in gevaar brengt, aangezien oplossingen niet naadloos samenwerken. Consolidatie van leveranciers zal naar verwachting een belangrijk thema zijn voor CIO’s in 2023.

Lees ook:  Supply chain-kwesties zijn een topprioriteit in de meeste industriële sectoren

Voor Lenovo was het een topprioriteit om een ​​end-to-end oplossing te kunnen bieden aan CIO’s. Door een vertrouwde partner te kiezen om oplossingen te helpen stroomlijnen, promoot Lenovo op drie manieren een superieure mensgerichte ervaring:

  1. Leid met een doelgerichte visie – Lenovo-oplossingen voorzien werknemers van duurzame, herstelbare, energie-efficiënte technologie, van individuele apparaten tot datacenteroplossingen op kantoor.
  2. Supercharge samenwerking – Lenovo-oplossingen maken gebruik van AR-apparaten en slimme platforms om complexe, rijke real-time samenwerking en het delen van schermen en apparaten mogelijk te maken.
  3. Ondersteun een vertrouwde end-to-end technologiepartner – Lenovo-oplossingen maken Device-as-a-Service, Infrastructure-as-a-Service en aangepaste cloudoplossingen van één enkele partner mogelijk, waardoor de organisatie hun contactpunten en leveranciers kan consolideren.

Maar liefst 82 procent van de IT-leiders wil werken met technologie die de waarde van het getransformeerde personeelsbestand waarmaakt. Dit betekent technologie die de mens centraal stelt, en in 2023 zal het verschil in hybride werk een punt van concurrentievoordeel voor de organisatie zijn.

Meer informatie over ?

Onderzoek van Lenovo toont aan dat de volgende fase van transformatie de mens centraal stelt
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Onderzoek van Lenovo toont aan dat de volgende fase van transformatie de mens centraal stelt

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Onderzoek van Lenovo toont aan dat de volgende fase van transformatie de mens centraal stelt

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?