Oracle’s cloudregio Chicago richt zich op productie en financiële dienstverlening

Oracle's cloudregio Chicago richt zich op productie en financiële dienstverleningAls onderdeel van zijn doorlopende strategie om zijn selectie van openbare cloudregio’s uit te breiden en grotere cloudserviceproviders zoals AWS, Microsoft en Google in te halen, heeft Oracle een nieuwe cloudregio in Chicago gelanceerd om tegemoet te komen aan ondernemingen die vanuit het middenwesten van de VS opereren.

De regio Chicago, de vierde public cloud-regio van Oracle in de VS en 41st zal zich voornamelijk richten op productie- en financiële dienstverleners, naast andere industrieën die in dat deel van het land actief zijn, aldus Leo Leung, vice-president producten en strategie bij Oracle.

De Midwest-regio is volgens Oracle de thuisbasis van meer dan 60% van alle Amerikaanse productiebedrijven en herbergt ’s werelds grootste beurs voor financiële derivaten.

“Dit gaat hen (zakelijke klanten in de regio) gewoon de mogelijkheid geven om hun werklast dichter bij hun hoofdkantoor te laten lopen dan in andere delen van het land”, zei Leung, eraan toevoegend dat de vraag in de regio de groeiende boekingen van het bedrijf voor Oracle Cloud Infrastructuur (OCI).

Lees ook:  Wanneer beperkt, innoveren | CIO

CEO Safra Catz had tijdens een winstoproep voor het kwartaal dat eindigde in november gezegd dat het bedrijf de afgelopen twee kwartalen een driecijferige groei van boekingen had voor zijn infrastructuur-as-a-service (IaaS) -diensten en deze groei baseerde het bedrijf was van plan om de komende kwartalen ongeveer elk kwartaal $ 2,4 miljard te investeren.

De nieuwe regio in Chicago biedt meer dan 100 OCI-services en -applicaties, waaronder Oracle Autonomous Database, MySQL Heatwave, OCI Data Science, Oracle Container Engine for Kubernetes en Oracle Analytics, aldus het bedrijf.

Oracle heeft drie andere regio’s in de VS, gelegen in Ashburn, Virginia; San Jose, Californië; en Phoenix, Arizona.

Wereldwijd heeft het bedrijf in totaal 55 cloudregio’s, inclusief nationale veiligheidsregio’s.

Volgens een transcriptie van Motley Fool worden momenteel negen nieuwe regio’s gebouwd, zei Catz tijdens het inkomensgesprek.

Voor het kwartaal dat eindigde in november, groeide de totale omzet van het bedrijf met 25% in constante valuta, gesteund door de omzetgroei van de cloudactiviteiten op het gebied van infrastructuur en applicaties, die respectievelijk met 59% en 45% groeiden in constante valuta.

Lees ook:  Wat is oorzaakanalyse? Een proactieve benadering van verandermanagement

Meer informatie over ?

Oracle’s cloudregio Chicago richt zich op productie en financiële dienstverlening
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Zero Trust: hype of hoop?

Bedrijven hebben altijd de meest robuuste beveiliging nodig. Naarmate het externe personeelsbestand tijdens en na COVID uitbreidde, nam ook het aanvalsoppervlak voor cybercriminelen toe, waardoor

Oracle's cloudregio Chicago richt zich op productie en financiële dienstverlening

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Oracle's cloudregio Chicago richt zich op productie en financiële dienstverlening

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?