Pijlers van succesvolle multi-cloud applicatieplatforms

Pijlers van succesvolle multi-cloud applicatieplatformsSoftwareontwikkelingsteams kunnen een moderne onderneming transformeren of beperken in de huidige digitale economie. Als zodanig beginnen veel organisaties te investeren in het verbeteren van de ontwikkelaarservaring, in het besef dat een wrijvingsloos proces de bedrijfsresultaten kan verbeteren en hogere prestaties kan stimuleren.

Organisaties stuiten op wrijving bij het schakelen naar cloud en multi-cloud, vooral als ze opschalen – en versterkt in combinatie met de acceptatie van Kubernetes en open source.

Veel organisaties stuiten op multi-cloud wanneer autonome business units binnen het bedrijf deze technologieën zelfstandig gaan gebruiken, alleen rekening houdend met hun unieke zakelijke behoeften (zoals zou moeten), maar meestal zonder bedrijfsnormen als top of mind, aangezien elke business unit erin duikt, eilanden van technische stapels, tooling en processen vormen, waardoor ontwikkeling, beveiliging en operationele uitdagingen ontstaan.

Een gebrek aan holistische strategie voor tools, processen, talent of management kan silo’s en inconsistenties creëren en kan leiden tot meer handmatige overdrachten en langere wachttijden op weg naar productie. Bedrijven kunnen niet de flexibiliteit, kostenbesparingen of prestatievoordelen van multi-cloud behalen. In plaats van hun clouddoelstellingen te bevorderen, creëren ze onbeheerde risico’s en voegen ze meer wrijving toe aan de softwarelevering.

McKinsey bestudeerde het pijplijnprobleem en merkte op dat bedrijven met de juiste uitvoering “ontwikkelaarssnelheid” bereiken – namelijk snelheid – wanneer ze de tools, cultuur, productbeheer en talentbeheer beheersen. Van deze, legt McKinsey uit, “zijn de beste tools in hun klasse de belangrijkste drijfveer voor de snelheid van ontwikkelaars.”

“Bedrijven die uitblinken in het bieden van de juiste tools, cultuur, productbeheer en talentbeheer ontwikkelen niet alleen sneller software, maar leveren ook aanzienlijk sterkere bedrijfsresultaten”, concludeert het McKinsey-rapport. Bedrijven die “frictiepunten wegnemen en het volledige potentieel van ontwikkelingstalent ontketenen, kunnen 60% hogere aandeelhoudersrendementen en 20% hogere operationele marges behalen.”

Lees ook:  Zero Trust: gegevens beschermen waar ze zich ook bevinden met gegevensbewuste beveiliging

Waarom hebben niet meer bedrijven hun sneeuwvlokbenadering van softwareontwikkeling en leveringsproblemen opgelost, terwijl er zoveel op het spel staat?

Om te beginnen is het landschap van softwareontwikkeling elk jaar complexer geworden. Zelfs tools die gericht zijn op meer flexibiliteit, zoals Kubernetes en containers, hebben een aanzienlijke leercurve en zijn slechts een deel van de puzzel. Veel bedrijven moeten nog investeren in de juiste tools, talenten of praktijken om multi-cloud te benutten en de beheercomplexiteit ervan te temmen.

Maar op een andere manier bekeken, biedt multi-cloud een aantrekkelijke mogelijkheid voor de ontwikkelings-, beveiligings- en operationele teams om hun benadering van het bouwen, beheren en beveiligen van cloud-native applicaties op elkaar af te stemmen en te moderniseren.

Drie pijlers voor het beheersen van multi-cloud applicatieplatforms

Om multi-cloud onder de knie te krijgen, risico’s te verminderen en wrijving in ontwikkelingsprocessen weg te nemen, adviseren wij ondernemingen om hun capaciteiten en middelen op deze drie essentiële gebieden te ontwikkelen.

1 — platformteams: Een evolutie van geïsoleerde technologieteams naar een multidisciplinair platformteam dat verantwoordelijk is voor het bouwen en uitvoeren van een reeks services en tools voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen en uit te voeren die de bedrijfsopbrengsten verhogen. Ze zijn de lijm die uw ontwikkelingsteam, IT-infrastructuur- en operationele team en beveiligingsteam met elkaar verbindt, maar ze beheren ook de vereisten van zakelijke belanghebbenden. Een goed platformteam handelt met een productmindset; hun ontwikkelingsteams behandelen als klanten en hun platform beheren als een interne onderneming binnen een bedrijf.

Een platformteam functioneert het meest efficiënt wanneer het inzicht krijgt in alle facetten van DevSecOps – om real-time aanpassingen te maken aan projecten in de ontwikkelingspijplijn. Om dit te bereiken, heeft een platformteam een ​​uniform gegevensbeheermodel nodig dat input van verschillende bronnen consolideert, de mogelijkheid om ongelijksoortige gegevens met een applicatie te correleren en dashboards genereert om te delen met de belangrijkste belanghebbenden.

Lees ook:  Neem de controle over uw onbeperkte Oracle-licentieovereenkomst

Een platformteam meet wat belangrijk is voor de organisatie, inclusief KPI’s met betrekking tot de prestaties en resultaten voor de bedrijfsonderdelen die zij ondersteunen, de acceptatie van de platformservices, productiviteit en effectiviteit van de ontwikkelaars die het platform gebruiken, en meetwaarden met betrekking tot betrouwbaarheid en beveiligingsnaleving .

2 — cloud-native architectuurstandaarden: Veel organisaties beginnen hun Kubernetes-avontuur in de cloud met een van de vele beheerde Kubernetes-services die beschikbaar zijn. Dit helpt het proces om aan de slag te gaan en na een eerste leercurve kan een app-team aan de slag. Kubernetes en containers brengen nieuwe abstractielagen in de applicatieomgeving die het gebruik van resources kunnen verbeteren en aanvullende infrastructuurproblemen kunnen scheiden van de bedrijfslogica, waardoor versnelde ontwikkelings- en leveringscycli mogelijk worden.

Met multi-cloud Kubernetes-gebruik moeten organisaties overwegen om platformmogelijkheden te gebruiken die uniform zijn voor verschillende technologieën om een ​​consistente ontwikkelaarsinterface te bieden, de standaardisatie van sjablonen en veilige toeleveringsketens om de leercurve van Kubernetes best practices te verlagen en DevSecOps-praktijken te operationaliseren. Consistent levenscyclus- en beleidsbeheer voor verschillende Kubernetes is nodig voor operationele efficiëntie en naleving. Deze mogelijkheden stellen u in staat om een ​​sneller en veiliger pad naar productie voor uw toepassingen te hebben op een manier die flexibel en aanpasbaar is aan uw bedrijf.

3 — vangrails afdwingen: Het bereiken van de snelheid van ontwikkelaars is een cruciale doelstelling voor een moderne onderneming. Maar de echte truc is het versnellen van softwareontwikkeling zonder daarbij in te boeten aan beveiliging en compliance. Hoewel goed bestuur een facilitator is, helpen goed gedefinieerde vangrails om deze best practices op het gebied van beveiliging onzichtbaar over te laten aan de ontwikkelaar en deze sprong mogelijk te maken. Guardrails zorgen ervoor dat omgevingen beginnen met de juiste configuraties vanaf het moment dat ze worden ingericht.

Lees ook:  Top 12 ITSM-tools

Effectieve vangrails moeten in elke stap van de levenscyclus van cloud-native applicaties worden ingebouwd. Met beleidsgestuurde vangrails richt DevSecOps zich op het snel detecteren en herstellen van cloudkwetsbaarheden om de algehele naleving en beveiligingsstatus te versterken. Vervolgens komt de focus te liggen op het optimaliseren van de kosten en het beter afstemmen van clouduitgaven op applicatiebehoeften en zakelijke doelstellingen.

Proactief bestuur

Volgens de VMware Research and Insights-studie uit 2022 meldt 87% van de ondernemingen dat ze twee of meer clouds gebruiken. Kubernetes is de platformtechnologie bij uitstek voor deze implementaties, met bijna alle (98%) respondenten van VMware’s 2023 State of Kubernetes rapporteer operationele voordelen van Kubernetes. Kubernetes en multi-cloud zijn de technologische basis geworden voor moderne bedrijven om de ontwikkeling en levering van applicaties te versnellen.

Investeren in vangrails voor proactief bestuur en een veilige softwaretoeleveringsketen legt de basis voor probleemloze app-implementaties. Het opzetten van een platformteam en het aannemen van een productmentaliteit zal een grote bijdrage leveren aan de voorbereiding van uw onderneming om te slagen in een multi-cloudwereld. Daarnaast kan het runnen van een platform, zoals een product, de ontwikkelaarsnelheid verhogen, wat leidt tot “zinvolle prestatieverbeteringen”, zegt McKinsey.

Het maakt niet uit hoe uw bedrijf tot multi-cloud komt, met de juiste tools, talent en een productmentaliteit kan elk bedrijf van multi-cloud een zakelijk succes op de lange termijn maken.

Bezoek ons ​​hier voor meer informatie.

Meer informatie over ?

Pijlers van succesvolle multi-cloud applicatieplatforms
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Pijlers van succesvolle multi-cloud applicatieplatforms

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Pijlers van succesvolle multi-cloud applicatieplatforms

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?