Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft Cloud

Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft CloudInflatie, hoge energieprijzen en een dreigende recessie hebben de koop van consumenten gedrukt. Dit alles terwijl retailers nog steeds te maken hebben met pandemiegerelateerde verstoringen van de toeleveringsketens en het winkelgedrag van consumenten. Om de consument terug te winnen en de winstmarges te beschermen, moeten retailers de activiteiten in de hele onderneming optimaliseren. Dat betekent het repareren van hun toeleveringsketens, het begrijpen van veranderende consumentenvoorkeuren en het aanbieden van moderne e-commerce-opties, terwijl processen worden gestroomlijnd om de productiviteit te verbeteren, veilig te blijven en fraude te voorkomen. Ze moeten dit allemaal snel en snel doen zonder het budget te breken.

Retail-CIO’s en hun C-suite-collega’s zien steeds vaker een cloud-first-benadering als het antwoord op hun uitdagingen, met Microsoft als voorkeurspartner.

“Leiderschapsteams kijken naar Microsoft om hen te helpen flexibiliteit en veerkracht te bieden vanuit het go-to-market-perspectief voor nieuwe producten, en ook om de totale eigendomskosten te verlagen”, zegt Chandrashekar Saligram, Global Head of Cloud Transformation for SAP on Azure bij TCS.

Lees ook:  Macro-economische kriebels vertragen AWS-groei in Q3 verder

Een cloud-first-strategie zal retailers helpen de digitale transformatie van supply chain-processen te versnellen en tegelijkertijd te integreren met bestaande infrastructuur en applicaties, waaronder SAP, verkooppunten, inkoop en klantloyaliteit. Het verwijderen van silo’s zorgt voor meer toegankelijkheid en democratisering van gegevens, waardoor werknemers in de hele organisatie beter gebruik kunnen maken van de kracht van gegevens bij het nemen van beslissingen.

“Datademocratisering kan de samenwerking helpen verbeteren tussen verschillende functies in de waardeketen van de detailhandel, zoals winkels, magazijnen en de supply chain-functies, om nauwkeurige voorraadaanvullingen of uitvoering van spoedbestellingen te garanderen”, zegt Saligram. “Het kan ook de klantenservice verbeteren door zichtbaarheid van klantvoorkeuren en feedback naar de respectieve functies.”

Microsoft Cloud verbindt de punten

De Microsoft Cloud omvat een reeks oplossingen die de kernsystemen van een detailhandelaar kunnen integreren, of ze zich nu on-premises of in een openbare of privécloud bevinden. Microsoft-tools en -services, waaronder Microsoft Power Platform, Microsoft Azure Data Catalogue, Azure Synapse Analytics, Azure Data Lake Storage, Azure Database Migration Services en Azure Stream Analytics, maken real-time beschikbaarheid en een uniform overzicht van functies mogelijk door grote volumes van gegevens, waaronder SKU’s, klanten, verzendingen en bestellingen.

Lees ook:  CIO's beschrijven de belangrijkste technologische prioriteiten voor 2022

“Het is absoluut noodzakelijk om deze systemen te integreren om werknemers een naadloze ervaring te bieden in verschillende bedrijfsscenario’s, zoals voorraadbeheer of cashflow”, zegt Manoj Wagh, Business Analyst bij TCS die zich richt op SAP op Microsoft Cloud. “En je hebt real-time zichtbaarheid nodig. Vertragingen bij het verkrijgen van gegevens is een van de grootste uitdagingen waarmee retailers momenteel worden geconfronteerd.”

Bovendien kunnen op de cloud gebaseerde Microsoft 365-samenwerkingstools, zoals Microsoft Teams en Microsoft Outlook, worden geïntegreerd in SAP S4/HANA, en helpen ze de productiviteit van werknemers te verbeteren door middel van real-time messaging, video- en spraakoproepen, scherm delen en het delen van documenten. Medewerkers kunnen sneller beslissingen nemen om problemen op operationeel en tactisch niveau op te lossen.

TCS kan retailklanten helpen hun SAP-omgeving op Microsoft Cloud te moderniseren door middel van adviesdiensten die de digitale transformatie en het innovatietraject helpen versnellen door realtime integratie met systemen van derden. TCS, als Microsoft Partner of the Year voor SAP op Azure, brengt aanzienlijke ervaring in de retailsector mee om de S/4HANA-transformatie op de Microsoft Cloud te stimuleren. Voor detailhandelaren is het resultaat een cloud-first-benadering die hen helpt om uit te breiden en te innoveren tussen belanghebbenden.

Lees ook:  Wat is bedrijfsinformatie? Gegevens omzetten in zakelijke inzichten

Kom meer te weten over TCS digitale transformatieoplossingen voor SAP op Microsoft Cloud.

Meer informatie over ?

Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft Cloud
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft Cloud

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Playbook voor retailinnovatie: snelle, economische transformatie op Microsoft Cloud

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?