Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT

Red Hat omarmt hybride cloud voor interne ITStap 1: wildgroei van datacenters verminderen

Palermo en team begonnen ongeveer 18 maanden geleden met het project Open Hybrid Cloud. Ze hebben onlangs de eerste fase afgerond, waarbij vier datacenters in Noord-Amerika werden gesloten en de interne applicaties van het bedrijf werden geconsolideerd in één datacenter op locatie in Raleigh.

Die consolidatie bracht verschillende voordelen met zich mee. Red Hat was bijvoorbeeld in staat om 150 legacy-applicaties buiten gebruik te stellen – ongeveer 10% tot 15% van zijn totale applicatieportfolio – waardoor de technische schuld van het bedrijf enorm werd verminderd, zegt Palermo.

Kostenbesparing was een ander groot voordeel. Het bedrijf verminderde het aantal serverracks dat het onderhoudt van ongeveer 150 in meerdere datacenters tot tussen de 30 en 35 racks in het enkele datacenter.

“Omdat we een geheel nieuwe workload-architectuur konden implementeren, konden we onze infrastructuurvoetafdruk aanzienlijk verkleinen”, zegt Palermo. “Het is een enorme kans om uw totale eigendomskosten te verlagen. “

Lees ook:  Waarom financiële dienstverleners hun kerngegevensplatforms moeten moderniseren

Stap 2: Hybride gaan

Voor de tweede fase van het project heeft Red Hat zijn cash cow-product, OpenShift, gebruikt om veel van zijn bedrijfskritische workloads te abstraheren, te containeriseren en te migreren naar de AWS-cloud, waar nu ongeveer 75% van de interne applicaties van Red Hat draaien, inclusief Oracle ERP, Salesforce en Workday, zegt Palermo.

Maar omdat Open Hybrid Cloud zijn basis vindt in OpenShift, kan Red Hat elk van die workloads verpakken en verplaatsen naar elke openbare cloud, voegt de CIO eraan toe.

Meer informatie over ?

Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is de toekomst van on-prem data?

Door Tyler Affolter In de mix van plaatsen om bedrijfsgegevens op te slaan, is het, gezien de niet-triviale onderhoudskosten van on-prem, zinvol om vandaag in

Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Red Hat omarmt hybride cloud voor interne IT

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?