SAP bereidt zich voor om Joule generatieve AI-copiloot toe te voegen aan zijn apps

SAP bereidt zich voor om Joule generatieve AI-copiloot toe te voegen aan zijn appsTegen het einde van het jaar zouden gebruikers van een aantal SAP-applicaties de mogelijkheid moeten hebben om generatieve AI-copiloot Joule te vragen om te helpen met hun werk. Het bedrijf is van plan om de functie in de komende jaren één voor één uit te rollen in al zijn applicaties. komen.

Als u in compatibele SAP-applicaties op een speciale knop klikt, wordt de Joule-interface geopend, die vervolgens op verschillende manieren invoer accepteert. Gebruikers kunnen hun verzoek in natuurlijke taal typen, op knoppen klikken voor voorgestelde acties of datums invoeren via een kalenderkiezer. Joule zal dienovereenkomstig reageren met tekst, afbeeldingen en tabellen uit SAP of externe gegevensbronnen, of met koppelingen naar andere applicaties en workflows.

Toegang tot de Joule-interface zal worden opgenomen in bestaande SAP-softwarelicentieovereenkomsten, maar de generatieve AI-gebruiksscenario’s waar Joule een beroep op doet zullen worden geprijsd op basis van hun bedrijfswaarde, aldus Julia White, hoofd marketing en oplossingen van SAP.

Terwijl SAP zijn AI-assistent openstelt voor het bredere internet, zorgt het ervoor dat de gegevens van klanten worden beschermd. Er zullen geen klantgegevens worden gebruikt om externe fundamentele AI-modellen te trainen, zegt Bharat Sandhu, de SVP van het bedrijf voor AI en applicatieontwikkelingsplatform. Het bedrijf zal waar mogelijk zijn eigen grote taalmodellen (LLM’s) in zijn eigen datacenters hosten, en alle gegevens die voor verwerking naar externe LLM’s worden verzonden, zullen worden gemaskeerd of geanonimiseerd, zei hij.

Andere grote leveranciers van bedrijfssoftware hebben deze maand soortgelijke generatieve AI-aankondigingen gedaan, met verschillende mate van precisie en neerslag in hun tijdlijnen.

Salesforce ging als eerste en zei dat het een conversatie-AI-assistent, Einstein Copilot, aan de rechterrail van al zijn apps zal toevoegen. Het bedrijf zal vóór het einde van het jaar pilotproeven uitvoeren met een beperkt aantal klanten, maar heeft niet gezegd wanneer de assistent algemeen beschikbaar zal zijn.

Meer informatie over ?

SAP bereidt zich voor om Joule generatieve AI-copiloot toe te voegen aan zijn apps
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Klantgerichte CIO’s gaan verder dan de SLA

Service Level Agreements (SLA’s) zijn lange tijd de standaard operationele maatstaven geweest voor technologische services, waarmee de prestaties worden gemeten op gebieden zoals systeembeschikbaarheid of

SAP bereidt zich voor om Joule generatieve AI-copiloot toe te voegen aan zijn apps

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    SAP bereidt zich voor om Joule generatieve AI-copiloot toe te voegen aan zijn apps

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?