SAP viert de winnaars van de innovatieprijs – CIO

SAP viert de winnaars van de innovatieprijs - CIOBeter samen

In een tijd waarin organisaties naadloos toegang hebben tot de cloud om tools zoals analyse en kunstmatige intelligentie (AI) te ontdekken, “kan samenwerking met klanten en partners over de hele wereld duurzame, impactvolle innovatie stimuleren”, zegt Timo Elliott, SAP’s global head of partner digital selling en marketingdirecteur, vertelde het publiek.

Laten we eens kijken naar het recente verleden: bedrijven waren grotendeels afhankelijk van de menselijke vaardigheden van werknemers om ervoor te zorgen dat klanten een prettige ervaring hadden.

Tegenwoordig, in een tijd waarin digitale interacties gemeengoed zijn geworden, lijkt het erop dat bevrediging eenvoudig kan worden gevonden door naar de cloud te gaan. Maar kan het echt?

Het antwoord is een definitief “Nee!”

Er zijn nog steeds toegewijde werknemers nodig om het verschil te maken. En met de beschikbaarheid van een groot aantal softwareoplossingen om problemen als productie, toeleveringsketen, financiën en inkoop op te lossen, is de innovaties afgeleid van die toepassingen worden gedaan door de mensenwaardoor zowel industrieën als de samenleving worden getransformeerd.

Echte transformatoren

Dat was de algemene boodschap die afgelopen juni werd overgebracht tijdens een virtueel feest voor de winnaars van SAP’s Innovation Awards 2023, een jaarlijks evenement ter ere van een elitegroep die de technologieën van de leider op het gebied van enterprise resource planning (ERP) gebruikt – om nog maar te zwijgen van creativiteit, vindingrijkheid en hard werken. werk – om hun organisaties te verheffen tot de voorhoede van innovatie.

Lees ook:  5 uitdagingen om de toekomst veilig te stellen

Toen de eerste Innovation Awards in 2014 werden gelanceerd, kregen de juryleden 27 toelatingen. Dit jaar waren er meer dan 220 in tien categorieën, waaronder Sustainability Hero, Industry Leader, Partner Paragon en Cutting-Edge Genius.

Kijk hier eens naar e-boek, waarin alles staat wat u moet weten over de SAP 2023 Innovation Awards: winnaars, finalisten, eervolle vermeldingen en meer.

De wereld veranderen

Tijdens de viering, toen de winnaars de onderscheidingen voor hun prestaties in ontvangst namen en elkaar online toespraken, waren ze het er allemaal over eens dat in deze post-pandemische periode het doel van technologische innovatie verder moet gaan dan simpelweg het verbeteren van iemands bedrijf.

Door hun acties belichamen de winnaars van de SAP Innovation Award 2023 die filosofie.

Zo dwong de professionele dienstverlener na de oorlog in Oekraïne meer dan 8 miljoen mensen hun thuisland te ontvluchten EY (Ernst & Young) ontwikkelde een noodhulptoepassing om toegang te krijgen tot kritieke en tijdgevoelige informatie en de vluchtelingen naar hulpbronnen in 53 steden te leiden.

De humanitaire onderneming werd in een verbazingwekkende zes weken volbracht.

In haar missie om nieuwe en multifunctionele therapieën voor zeldzame kankers en andere ernstige ziekten te ontwikkelen, is het wereldwijde biotechnologiebedrijf Zymeworks ontdekte dat het vorige, handmatige systeem inefficiënt en arbeidsintensief was. Nadat het een enkel, geïntegreerd platform had gecreëerd, beschikte de organisatie over realtime informatie om belangrijke, gegevensgestuurde beslissingen te nemen en tegelijkertijd levens te blijven redden.

Lees ook:  Digitaal bankieren in Afrika | CIO

In Australië, waar door de toenemende vergrijzing van het land de vraag naar thuiszorg en thuiszorg is toegenomen, Eigengemaakt – een bedrijf opgericht in 2020 – ontwierp een zelfbedieningsportaal waarmee ouderen aanbieders kunnen kiezen voor diensten zoals schoonmaken en koken en een bevredigend leven kunnen leiden, terwijl de administratieve overhead wordt verminderd.

En op het Japanse eiland Kyushu, waar natuurrampen maar al te vaak voorkomen, Oita Universiteit ontwikkelde een informatieplatform genaamd het Earth Disaster Intelligent System Operational Network (EDiSON), dat nauwkeurige en tijdige gegevens levert om noodhulporganisaties te helpen.

Een duurzame planeet

Vanaf het moment dat de Innovation Awards 2023 werden aangekondigd, waren de juryleden “op zoek naar tastbare voorbeelden van duurzaamheid die impact hebben”, zegt Dorit Shackleton, SAP’s senior vice-president van klantbehartiging en adoptiemarketing, “waarbij ze SAP-technologieën voorgoed gebruiken.”

Naast het leveren van elektriciteit, warmte en drinkwater aan mensen in de regio Bazel in Zwitserland, samen met telecom- en mobiliteitsoplossingen, Industriele Werke Bazel (IWB) produceert en verkoopt duurzame en CO2-neutrale energie om klimaatdoelen te behalen. Met behulp van Machine Learning (ML)-algoritmen kan een nieuwe aanpasbare toepassing de productie van zonne-energie voorspellen met ongekende nauwkeurigheid, ter ondersteuning van IWB’s voortdurende streven naar duurzaamheid.

Lees ook:  10 snelst groeiende Amerikaanse tech hubs voor IT-talent

Zoals Elliot opmerkte: “Als je kunt helpen met slechts een klein percentage” van het verkleinen van de CO2-voetafdruk, “kun je een groot verschil maken voor de planeet.”

Bij het proberen zijn doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) te bereiken, heeft het Indonesische mijnbouw-, infrastructuur- en olie- en gasbedrijf Petrosea was gefrustreerd dat het oude, grotendeels op papier gebaseerde systeem het proces bemoeilijkte. Door een verenigd platform te creëren, heeft het bedrijf nu één bron van waarheid om de koolstofemissies, het afval en het waterverbruik te monitoren, weloverwogen keuzes te maken en te realiseren wat het zijn 3D-strategie noemt: voor diversificatie, digitalisering en koolstofarm maken.

Terwijl de winnaars van de SAP Innovation Awards 2023 blijven koesteren in de gloed van hun succes, zijn de plannen voor de festiviteiten in 2024 in volle gang. En zelfs organisaties die niet van plan zijn deel te nemen, zullen kijken – om inspiratie op te doen voor nieuwe manieren om te verbeteren.

“Door uw succesverhalen en geleerde lessen te delen,” zei Elliott, “helpt u andere organisaties te innoveren. En je helpt de wereld beter te laten draaien.”

Zodra de inzendingen voor de SAP 2024 Innovation Awards zijn geopend, volgt u elke update door op de link naar deze nieuwsbrief te klikken.

Meer informatie over ?

SAP viert de winnaars van de innovatieprijs – CIO
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Misschien ben je al duurzaamheidsbewust!

Initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen vinden steeds vaker hun weg naar het datacenter. Maar veel CIO’s die investeren in geavanceerde koolstofbesparende technologie en

8 do’s en don’ts voor dienend leiderschap

Dienend leiderschap is naar voren gekomen als een populaire managementmethode die leiderschap in command-and-control-stijl vervangt door empathie en empowerment. De managementbenadering geeft prioriteit aan de

SAP viert de winnaars van de innovatieprijs - CIO

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    SAP viert de winnaars van de innovatieprijs - CIO

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?