ServiceNow biedt de eerste generatie AI algemene beschikbaarheid met de Vancouver-release van Now

ServiceNow biedt de eerste generatie AI algemene beschikbaarheid met de Vancouver-release van Now“CIO’s moeten een specifiek bedrijfs- en governanceplan hebben om de risico’s en voordelen van AI in evenwicht te brengen en te accepteren”, aldus Elliot. “Productprijzen zijn slechts een deel van de discussie. Andere onderdelen zijn personeelsbezetting, vaardigheidstraining, partnerbetrokkenheid, juridische blootstelling en risicobeperking.”

Het gebruikte AI-model heeft ook een grote invloed, zei hij: “Generieke modellen kunnen enige waarde toevoegen, terwijl domeinspecifieke modellen enorme waarde kunnen toevoegen.”

Beschikbaarheid

De Vancouver-release van Now Platform en de bijbehorende Now Assist-add-ons staat gepland voor release op 29 september 2023.

Sigler zei dat hij dacht dat ServiceNow misschien wel het eerste ondernemingssoftwarebedrijf zou zijn dat gen-AI algemeen beschikbaar zou maken op zijn softwareplatform. “We horen veel bedrijven in de alfa- en bètafase, of hoe ze het ook willen noemen”, zei hij. “We gaan dit op de 29e beschikbaar, algemeen verkrijgbaar en te koop maken.”

Hij heeft misschien een punt: terwijl platformmakers zoals OpenAI al geruime tijd generatie-AI-componenten aanbieden, hebben andere leveranciers van bedrijfssoftware een voorzichtiger aanpak gevolgd. Vorige week maakte Salesforce een grote aankondiging over zijn plannen om zijn Einstein Copilot gen AI-assistent beschikbaar te maken op zijn softwareplatform, maar alleen voor een beperkt aantal klanten, ergens vóór het einde van het jaar.

Lees ook:  Ontdek CIO Amir Arooni over de overstap naar productgebaseerde IT-levering

Volgens Elliot van IDC is het echter nog te vroeg om te zeggen of het enig voordeel heeft om de eerste mover te zijn. ‘Dit wordt een marathon, geen sprint’, zei hij.

Andere nieuwe functies van Vancouver

Gen AI is echter niet de enige nieuwe functie in de Vancouver-release. Er zijn ook nieuwe automatiseringen voor zorgverleners en HR- en financiële teams, en een nieuwe benadering van applicatiebeveiliging.

Zero Trust Access is een nieuwe functie voor ServiceNow Vault, waarmee ondernemingen gedetailleerd authenticatiebeleid kunnen toevoegen voor toegang tot hun gegevens, en risico’s kunnen evalueren op basis van locatie, netwerk, apparaat en gebruiker, en de toegang tot gegevens dienovereenkomstig kunnen beperken. ServiceNow heeft ook zijn risicobeheertool van derden uitgebreid, waardoor meer medewerkers deze kunnen gebruiken om de veiligheid van applicaties te evalueren.

Voor gezondheidszorgbedrijven zal een nieuw automatiseringsproces voor het beheer van klinische apparatuur teams die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van medische apparatuur helpen hun werk te volgen en de benodigde onderdelen te bestellen.

Lees ook:  Je flexibele werkspier spannen

En voor financieel personeel heeft ServiceNow zijn Source to Pay Operations-processen verbeterd met de toevoeging van Accounts Payable Operations. Dit zal helpen bij het digitaliseren van het proces van het ontvangen van facturen, de afstemming ervan en de betaling. ServiceNow verwacht dat dit de kosten voor het handmatig verwerken van facturen zal helpen verlagen van €16,- naar minder dan €3, aldus Lokey.

Meer informatie over ?

ServiceNow biedt de eerste generatie AI algemene beschikbaarheid met de Vancouver-release van Now
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

ServiceNow biedt de eerste generatie AI algemene beschikbaarheid met de Vancouver-release van Now

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    ServiceNow biedt de eerste generatie AI algemene beschikbaarheid met de Vancouver-release van Now

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?