Sitecore verbetert Experience Manager (XM) Cloud Platform met generatieve AI, componentmogelijkheden

Sitecore verbetert Experience Manager (XM) Cloud Platform met generatieve AI, componentmogelijkhedenIn slechts een paar maanden tijd heeft generatieve AI (GAI) veel functies op zijn kop gezet. En misschien is geen enkele rol zo direct geraakt als die van de marketeer. ChatGPT, misschien wel het bekendste GAI-platform, werd geïntroduceerd in november 2022. In maart bleek uit een onderzoek dat driekwart (74%) van de Amerikaanse marketeers al in GAI investeerde om hun klantervaringsprogramma of andere marketingfuncties te ondersteunen. Bijna alle andere ondervraagden waren van plan dit zo snel mogelijk te doen.

GAI heeft duidelijk een snaar geraakt als een transformatieve toevoeging aan de marketingtoolbox. Daarom heeft Sitecore onlangs een integratie aangekondigd met OpenAI’s ChatGPT naast een groot aantal andere nieuwe functies, waaronder componentmogelijkheden, voor zijn hele familie van composable content management system (CMS)-oplossingen.

Alles bij elkaar genomen, zullen deze nieuwe functies, gecombineerd met de krachtige natuurlijke taalverwerkingsmogelijkheden van ChatGPT, merken in staat stellen om naadloos gepersonaliseerde klantervaringen te bieden. Deze nieuwe functies omvatten:

OpenAI ChatGPT-integratie

De integratie van OpenAI ChatGPT zorgt voor naadloze contentcreatie en -beheer binnen Sitecore XM Cloud CMS. ChatGPT kan contentauteurs en marketeers helpen door ideeën te genereren, contentvariaties voor te stellen en te helpen bij het algehele contentcreatieproces. De integratie maakt een efficiëntere en gestroomlijnde workflow voor contentproductie mogelijk, waardoor contentteams tijd en moeite besparen.

Lees ook:  Digitaal bankieren in Afrika | CIO

Marketeers kunnen gebruikmaken van ChatGPT’s kennis van natuurlijke taal om de personalisatie van klantervaringen te verbeteren. ChatGPT kan gebruikersinvoer en -activiteiten analyseren en intelligente antwoorden bieden op basis van klantintenties, voorkeuren en historische gegevens. Dit maakt op zijn beurt meer gerichte en relevante interacties mogelijk, wat resulteert in verbeterde klantbetrokkenheid en tevredenheid.

Ten slotte is ChatGPT in staat om tekst in meerdere talen te begrijpen en te genereren. Marketeers kunnen het gebruiken om content van de ene taal naar de andere te vertalen binnen het Sitecore CMS. Auteurs of vertalers van inhoud kunnen communiceren met ChatGPT, de brontekst leveren en de gewenste doeltaal specificeren. ChatGPT kan dan vertalingen genereren, met suggesties en variaties voor de vertaalde inhoud. Dit kan het vertaalproces aanzienlijk versnellen. De vertaalmogelijkheden van ChatGPT kunnen ook worden gebruikt voor kwaliteitscontrole van inhoud die is vertaald door mensen en door chatbots die interactie hebben met websitebezoekers die een andere taal typen.

XM Cloud-componenten

Volgens een ander recent onderzoek zeiden de meeste (85%) Amerikaanse marketeers dat ze hun martech-stack geheel of gedeeltelijk zouden verplaatsen naar een composable platform. XM Cloud Components is volledig geïntegreerd met Sitecore XM Cloud Pages en stelt marketingteams in staat om unieke en dynamische paginacomponenten toe te voegen en in realtime te reageren op de interesses en behoeften van klanten.

Lees ook:  Uw reis in vijf stappen van Analytics naar AI

Met Sitecore XM Cloud Components kunnen marketeers, zoals auteurs van inhoud en ontwerpers van gebruikerservaringen, nauw samenwerken om de creatie van digitale ervaringen in lijn met hun merk te versnellen. XM Cloud Components is een front-end as a service (FEaaS)-platform waarop campagnecomponenten helemaal opnieuw kunnen worden gemaakt of door bestaande HTML-middelen te importeren. Componenten kunnen worden gemaakt op basis van verschillende gegevensbronnen en omvatten paginafuncties zoals afbeeldingen, koppelingenlijsten, navigatiemenu’s, paginapromoties en meer.

Andere functieverbeteringen zijn:

  • Inhoudshub EEN: Sitecore heeft sinds de lancering in oktober 2022 tal van nieuwe functies toegevoegd aan zijn headless CMS-platform, waaronder betere contentmodellering, een verbeterde ontwikkelaarservaring, preview-mogelijkheden en een verfijnde gebruikersinterface.
  • Sitecore-verbinding: Er zijn nieuwe vooraf gebouwde connectoren toegevoegd aan Sitecore Connects, waaronder links naar Content Hub ONE, Content Hub DAM en Operations, CDP Send en OrderCloud, waardoor contentintegratie mogelijk is, inclusief de mogelijkheid om GAI zoals ChatGPT te gebruiken voor het maken van tekst en stabiele verspreiding zoals Dall-E voor het maken van afbeeldingen.
  • Sitecore-zoekopdracht: Om veranderingen in de manier waarop consumenten zoekopdrachten uitvoeren aan te pakken, is Sitecore Search verbeterd met AI en analytische functies die de nauwkeurigheid van resultaten aanzienlijk verbeteren. Met name kan Sitecore Search nu beter rekening houden met spel- en grammaticafouten, verschillende woorden met vergelijkbare betekenissen en gegevens of gedrag van eerdere zoekopdrachten.
  • Sitecore-verzending: De e-mailmarketingoplossing van Sitecore bevat nu extra automatiserings- en personalisatie-opties, waaronder een mobielvriendelijke gebruikersinterface, een AI-hulpmiddel voor het ontdekken van doelgroepen, waarmee teams zich kunnen richten op groepen klanten op basis van gemeenschappelijke kenmerken, en een vernieuwde ontwerpinterface, die de ontwikkeling ondersteunt van overtuigende e-mailcampagnes.
Lees ook:  Vijf gebieden waar EA belangrijker is dan ooit

Al deze nieuwe functies en functionaliteiten worden impliciet mogelijk gemaakt door het volledig samenstelbare platform van Sitecore, dat marketeers de flexibiliteit biedt om een ​​oplossing op maat te bouwen die precies voldoet aan hun campagnebehoeften.

Ga voor meer informatie over Sitecore en zijn familie van CMS-producten naar www.sitecore.com.

Meer informatie over ?

Sitecore verbetert Experience Manager (XM) Cloud Platform met generatieve AI, componentmogelijkheden
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Sitecore verbetert Experience Manager (XM) Cloud Platform met generatieve AI, componentmogelijkheden

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Sitecore verbetert Experience Manager (XM) Cloud Platform met generatieve AI, componentmogelijkheden

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?