Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeft

Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeftDe elektriciteitsvoorziening in Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore is zeer betrouwbaar, veel betrouwbaarder dan in veel landen in Oost-Azië, maar er komen storingen voor en de verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen verhoogt het risico, evenals extremere weersomstandigheden.

Er kunnen ook andere problemen zijn waarvan de gemiddelde gebruiker zich niet bewust is: brownouts (plotselinge spanningsdalingen), pieken (plotselinge spanningspieken) en ruis (hoogfrequente signalen op de voedingslijn).

Stroomuitval kan een bedrijf onmiddellijk stilleggen. De andere problemen kunnen vitale en kostbare apparatuur tijdelijk of permanent uitschakelen.

Een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) kan zorgen voor een continue werking van de bedrijfsvoering en bedrijfskritische apparatuur beschermen tegen storingen of onregelmatigheden in de elektriciteitsvoorziening, maar een slimme, op afstand beheerde UPS kan veel meer doen om vitale IT-apparatuur te beschermen. En het kan de behoefte aan on-site IT-expertise verminderen of elimineren.

Deze brandpost geeft een overzicht van deze functies en beschrijft een nieuw aanbod van Schneider Electric dat ze toegankelijker dan ooit maakt.

Slimme, op afstand beheerde UPS: meer dan alleen back-upstroom

In de basis zorgt een UPS voor schone stroom naar aangesloten apparatuur en een naadloze overgang naar batterijvoeding wanneer de netspanning uitvalt, totdat de batterij leeg raakt. Voor veel organisaties en applicaties zijn deze basismogelijkheden onvoldoende. Een slimme UPS kan een aantal andere belangrijke functies bieden.

 • Als de duur van een stroomonderbreking de capaciteit van de UPS-batterij overschrijdt, kan alle aangesloten apparatuur correct worden uitgeschakeld voordat de stroom uitvalt, en kan de apparatuur correct opnieuw worden opgestart wanneer de stroom is hersteld. Naarmate de batterij leegraakt, kan niet-kritieke apparatuur eerst worden uitgeschakeld, zodat vitale apparatuur langer van stroom kan worden voorzien.
 • Wanneer IT-apparatuur niet goed functioneert, kan het uitschakelen en opnieuw opstarten vaak de normale werking herstellen: dit kan worden gedaan door een slimme UPS.
Lees ook:  400G: bandbreedte opbouwen voor de volgende ronde

Grote organisaties hebben veel faciliteiten, sommige groot, andere klein. Velen zijn misschien zo klein dat de aanwezigheid van on-site IT-expertise onbetaalbaar wordt. Naast het bieden van stroomvoorzieningszekerheid, kan een slimme, op afstand beheerde UPS een externe technicus in staat stellen veel kritieke functies uit te voeren waarvoor hij normaal gesproken ter plaatse zou moeten zijn. Deze omvatten.

 • IT-apparatuur op afstand opnieuw opstarten (dit kan veel IT-problemen oplossen).
 • Logboekgegevens van apparatuur bekijken en downloaden om problemen te identificeren voordat ze tot een storing leiden.
 • Afsluiten en opnieuw opstarten van aangesloten apparatuur plannen om stroom te besparen en de veiligheid te vergroten.
 • Onmiddellijke melding van kritieke problemen aan een externe operator.
 • Het verstrekken van gegevens aan een monitoringsysteem met toezichtexperts dat andere informatiebronnen integreert, zoals bewakingsvideo, en een uniform beeld creëert van een complexe IT-omgeving die overal toegankelijk is.

Schneider Electric Smart UPS-producten en bewakingssoftware/-services

Schneider Electric biedt een reeks Smart UPS-producten die beheer en bewaking op afstand van de UPS en aangesloten apparatuur ondersteunen. Ze bieden alle hierboven beschreven voordelen, en meer. Het zijn meerdere modellen met de functies en capaciteiten om aan een breed scala aan vereisten te voldoen.

Lees ook:  SAP viert de winnaars van de innovatieprijs - CIO

De Smart-UPS On-Line-producten van Schneider Electric zijn beschikbaar voor belasting van 1 kVA tot 20 kVA en kunnen in een rek of toren worden gemonteerd. Ze kunnen worden geconfigureerd met meerdere batterijpakketten om back-upstroom te bieden voor bedrijfskritische systemen tijdens langdurige stroomuitval.

En wanneer back-upbatterijen leeg zijn, zal hun ingebouwde PowerChute™ Network Shutdown-beheersoftware de besturingssystemen van ondersteunde apparatuur netjes afsluiten.

Ze kunnen worden geprogrammeerd om niet-kritieke apparatuur uit te schakelen om batterijvermogen te sparen voor kritieke systemen in het geval van een langdurige stroomuitval.

De Schneider Electric EcoStruxure™ IT SmartConnect-cloudservice biedt stroombewaking op afstand, aanpasbare e-mailmeldingen, diagnose op afstand en updates van de UPS-firmware – allemaal via een webportaal.

Ontvang systeembewaking op afstand via SE Smart UPS

De Smart-UPS van Schneider Electric voor belastingen van meer dan 5 kVA zijn uitgerust met een netwerkbeheerkaart ter ondersteuning van al deze functies voor bewaking en bediening op afstand van de UPS en aangesloten apparatuur, maar vereisen een licentie voor de EcoStruxure IT Expert-software om alle hierboven beschreven functies in te schakelen .

Lees ook:  Brand bestrijden met…data | CIO

Als speciale aanbieding voor een beperkte tijd biedt Schneider Electric echter een bundel bestaande uit de UPS, een netwerkbeheerkaart en een licentie van één jaar voor de EcoStruxure IT Expert-software, voor elk model in het assortiment, inclusief sub 5kVA-producten .

Neem contact op met Schneider Electric vandaag om te leren hoe u stroombeveiliging en bewaking en controle van kritieke IT-systemen kunt krijgen – allemaal vanaf een externe locatie.

Meer informatie over ?

Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeft
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Sluit de voordeur: phishing-aanvallen voorkomen

Beveiligingsincidenten hebben in 2022 een recordhoogte bereikt, met als belangrijkste bedreigingen datalekken en ransomware, financiële fraude en verliezen door losgeld. Het aantal bekende malware-aanvallen neemt

Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeft

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeft

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?