Sovereign Cloud: een toenemende klantprioriteit

Sovereign Cloud: een toenemende klantprioriteitMet enorme wereldwijde en geopolitieke veranderingen en aanzienlijke toename van wet- en regelgeving inzake gegevensprivacy, is de focus op gegevenssoevereiniteit en bescherming van consumentenwaarde nog nooit zo groot geweest. Het beschermen van zeer gevoelige, bedrijfseigen gegevens en werklasten is een topprioriteit geworden om ervoor te zorgen dat ze als nationaal bezit worden gebruikt en worden beschermd tegen buitenlandse toegang. Omdat VMware diepgaande expertise heeft in het leveren van oplossingen die veilig, kostenefficiënt en toekomstbestendig zijn, bieden we een best-in-class oplossing: de enige, niet-hyperscale, soevereine cloudoplossing waarmee klanten kunnen bepalen wie toegang heeft tot gegevens , die de jurisdictie heeft over uw gegevens, waar gegevens fysiek en geografisch worden opgeslagen zodat ze lokaal beveiligd zijn.

Laten we om te beginnen definiëren wat een soevereine cloud is. Sovereign cloud is een methode voor gegevensbescherming die:

 • Zorgt ervoor dat alle data (inclusief metadata) op soevereine bodem blijven
 • Voorkomt buitenlandse toegang tot kritieke nationale, zakelijke en persoonlijke gegevens, vooral wanneer u buiten uw soevereine land woont (bekend als jurisdictiecontrole of gegevenssoevereiniteit)
 • Houdt toegang tot gegevens, controle en wettelijk toezicht veilig

Om een ​​echt veilige soevereine cloud te bieden, zijn klanten en organisaties op zoek naar cloudproviderpartners die over alle tools beschikken om hen te helpen bij het navigeren en voldoen aan regelgeving en die bekend zijn met het bouwen van soevereine clouds. Cloudproviders zijn niet alleen bedreven in het begrijpen van de wetten van hun eigen lokale jurisdictie, maar ze bieden diensten met toegevoegde waarde aan consumenten en zijn waardevolle zakenpartners die helpen hun lokale bedrijven en nationale economieën te laten groeien.

Vanuit het perspectief van de klant zorgen soevereine clouds ervoor dat hun cloud:

 • Voldoet aan de nationale veiligheidsnormen
 • Beschermd tegen de autoriteit van andere rechtsgebieden over gegevens die buiten hun landsgrenzen zijn opgeslagen
 • Gerealiseerd als een beschermd bezit dat waarde toevoegt

Veilige en vertrouwde Sovereign Cloud van VMware

Hoewel gegevensbescherming een gemeenschappelijk doel is voor klanten en cloudproviders, zijn er tal van mogelijke benaderingen. VMware heeft de enige echt soevereine cloudoplossing die beschikbaar is vanwege onze doorgelichte cloudpartners en lokale operaties ondersteund door cloudkeuze, continue compliance en brancheondersteuning. Het VMware Sovereign Cloud Framework is gebaseerd op een set van 20 Sovereign-controlerichtlijnen, waaronder: gegevenssoevereiniteit en jurisdictiecontroles, gegevensonafhankelijkheid en -interoperabiliteit, gegevensbeveiliging en continue naleving, en gegevenstoegang en -integriteit.

Lees ook:  Gulfstream Aerospace CIO Sheryl Bunton over digitale bedrijfsversnelling

VMware Sovereign Cloud Partners voldoen aan het hoogste niveau van certificering in regionaal beleid en bestuur. Ze zijn ook gecertificeerd in het bouwen van enterprise-grade clouds van wereldklasse met tientallen jaren ervaring in het leveren van veilige kwaliteitsoplossingen. Deze soevereine cloudoplossingen worden beheerd door een soevereine entiteit, blokkeren buitenlandse autoriteiten, bieden jurisdictiecontrole, worden beheerd door nationaal personeel en zijn in overeenstemming met lokale wetten en veiligheidsnormen.

Het resultaat is een betrouwbaar gegevensbeschermingssysteem in een lokaal gebouwd, veilig en geattesteerd platform dat kan worden aangepast en onderhouden. De VMware-oplossing is een best-in-class, enterprise-grade cloud die is gebouwd op basis van vertrouwde code om compliant, draagbaar en interoperabel te zijn. Een soevereine cloud gebouwd met VMware-producten (Cloud Verified), het Sovereign Cloud Framework en gecertificeerde partners biedt de ultieme oplossing voor Sovereign Cloud-keuze en controle. Wanneer een oplossing is gebouwd op een robuust framework zoals dat van VMware, werkt het eenvoudig en naadloos op op VMware gebaseerde multi-cloudplatforms. Dit maakt het gemakkelijker om van on-premises naar de cloud te gaan, biedt leveranciersflexibiliteit met een uitgebreid soeverein ecosysteem van services en maakt continue modernisering mogelijk om lage(re) totale eigendomskosten en toekomstbestendige activiteiten te bieden.

Soevereine clouds bieden klanten niet alleen controle en privacy, maar kunnen ook burgers en lokale economieën op verschillende manieren ten goede komen. Laten we een paar use-cases onderzoeken.

Innovatie door veilig delen van gegevens

Veel organisaties hebben gegevens die ze zouden kunnen analyseren om nieuwe inzichten uit te halen… maar doen dat niet vanwege de angst om de privacyregelgeving te schenden. Met een soevereine cloud kan een organisatie gegevens verzamelen om veilig te delen met doorgelichte onderzoeksbureaus, die de gegevens vervolgens kunnen bestuderen om nieuwe trends en informatie te ontdekken. Dit vertrouwde ecosysteem kan zelfs worden gebruikt door andere vertrouwde groepen, zoals het delen van geanonimiseerde of gecodeerde gegevens, zonder het risico te lopen dat buitenlandse entiteiten de privacy schenden.

Lees ook:  CIO's komen tussenbeide om de accountbeheersystemen van Afrika te helpen upgraden

Een realistisch voorbeeld van het realiseren van gegevens komt van de Britse National Health Service. Ziekenhuisonderzoekers gebruikten de soevereine cloud om de patiëntendossiers van meer dan 2,5 miljoen mensen veilig te analyseren. Eerder waren die gegevens ongebruikt gebleven vanwege privacyoverwegingen. Met een nieuwe, veilige manier om gegevens te gebruiken, konden teams echter samenwerken en nieuwe inzichten over COVID-19 ontdekken.1

Door de overheid gesteunde ecosystemen

Veel regeringen, die gewoonlijk werken met zeer gevoelige of nationaal beschermde gegevens, proberen systemen te creëren die het leven van hun burgers gemakkelijker maken. Een van die manieren is door dwingende gegevensstandaardisatie en veilig delen. De Britse overheid heeft in 2017 ‘Open Banking’ geïnitieerd om de concurrentie in retailbankieren te vergroten. Een deel van dit pakket omvatte de mogelijkheid voor consumenten en kleine en middelgrote bedrijven om hun bank- en creditcardtransactiegegevens in realtime veilig te delen met vertrouwde derde partijen om gepersonaliseerde aanbiedingen, gestroomlijnde leningen en kaartloze transacties te krijgen.2

Samenwerking tussen banken, derde partijen en technische providers gebruiken een veilig en gereguleerd raamwerk om gevoelige gegevens te beschermen. Een ecosysteem van Sovereign Clouds zou vergelijkbare soorten deelinfrastructuren kunnen creëren waar burgers baat bij hebben zonder dat ze in nieuwe kaders hoeven te investeren.

Repatriëring van gegevens

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 81% van de organisaties sommige of al hun gegevens repatriëren vanuit openbare clouds.3 Degenen die repatriëren om te voldoen aan de vereisten voor gegevenssoevereiniteit, bieden een groeimogelijkheid voor lokale cloudproviders. Bedrijven die de openbare cloud verlaten, hebben een veilige en lokale plek nodig om hun gegevens op te slaan, en cloudproviders investeren in lokale Sovereign-datacenters om hen te helpen.

Lees ook:  Canada's CIO Catherine Luelo: de IT-behoeften van een land beheren

Er is ook behoefte aan extra medewerkers die bekwaam zijn in nalevingswetten, kaders en controles. Uit een recent onderzoek bleek dat 50% van de respondenten een vaardigheidstekort had in hun organisatie rond deze functies.4 Het is een kans om mensen op te leiden voor nieuwe, veelgevraagde banen.

Klein bedrijf

Voor kleinere bedrijven kan het ontmoedigend zijn om te voldoen aan de vereisten voor gegevenssoevereiniteit. Ze missen het personeel en de middelen om meerdere datacenters te exploiteren, en private cloud is te duur (om nog maar te zwijgen van het feit dat ze nog steeds compliance-experts nodig hebben). Soevereine cloudproviders kunnen hun expertise aanbieden aan meerdere klanten, waardoor schaalvoordelen ontstaan ​​voor kleinere klanten. Voor kleine organisaties is de soevereine cloud misschien wel de beste manier om in bedrijf te blijven.

Hoewel gegevensprivacy en -soevereiniteit een lastige kwestie kunnen zijn om te navigeren, kan een soevereine cloud u helpen te voldoen aan regelgeving zonder extra IT-last, buitensporige kosten of risico op nalevingsboetes. Door in zee te gaan met een vertrouwde VMware Sovereign Cloud-provider met expertise op het gebied van privacy, gegevensbeveiliging en gegevensmobiliteit, kunt u een robuust plan voor gegevensbescherming opstellen.

Meer informatie over soevereine cloud of aansluiten bij een aanbieder in uw regio.

bronnen:

 1. verenigd netwerk, Sovereign Clouds: data-integriteit naar nieuwe hoogten tillen, april 2022
 2. Britse mededingings- en marktautoriteit, Update over Open Bankierennovember 2021
 3. IDC, in opdracht van VMware, De juiste gegevens inzetten in de juiste cloud in gereguleerde industrieënjuni 2021
 4. ISACA, Privacy in de Praktijk 2022maart 2022

Meer informatie over ?

Sovereign Cloud: een toenemende klantprioriteit
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Sovereign Cloud: een toenemende klantprioriteit

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  test

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?