Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaag

Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaagAls CIO van Draper richtte Groton zich ook op het tegemoetkomen aan de drang van het bedrijf om zijn cyberbeveiligingspositie te ontwikkelen. Daartoe heeft Draper een zero-trust-beveiligingsmodel ingevoerd, waarbij IT verschillende technologieën implementeerde, zoals netwerkdetectie- en responssoftware (NDR) om die diepgaande verdedigingsstrategie te ondersteunen.

De voortdurende drive van Draper om het gebruik van gegevens te maximaliseren, betekende ook meer investeringen in business intelligence en analysetools, zegt Groton, terwijl de voortdurende hybride werkomgeving voortdurende investeringen vereist in technologieën die zowel de ervaring als de productiviteit van werknemers ondersteunen en verbeteren.

Max Horne, CIO en senior vice-president van Colonial Savings in Texas, heeft een vergelijkbare lijst met zakelijke doelstellingen die moeten worden vervuld. Hij noemde specifiek operationele efficiëntie, cyberbeveiliging en “projecten die ons kunnen helpen meer zaken binnen te halen” als belangrijkste drijfveren bij Colonial.

Het volwassener maken van het data- en analyseprogramma van de bank en het verbeteren van de klantervaring zijn tegenwoordig ook de belangrijkste zakelijke doelstellingen, zegt Horne, waarbij hij echter opmerkt dat deze items eeuwige prioriteiten zijn, waarbij hun rangschikking op de prioriteitenlijst voornamelijk verandert op basis van fluctuaties in economische en zakelijke omstandigheden.

“Ik merk dat mijn projectportfolio altijd die dingen bevat”, zegt Horne.

Meerdere zaken tegelijk aanpakken

Uit ander onderzoek blijkt dat er dit jaar een soortgelijke lijst van zakelijke vereisten op de IT-agenda staat.

Het rapport IT Priorities: 2023, uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau Frost & Sullivan voor technologiebedrijf GoTo, ondervroeg 1.000 IT-beslissers en ontdekte dat omzetgroei de nummer 1 bedrijfsdoelstelling voor het jaar was en dat 83% van de ondervraagde organisaties van plan was om die groei te realiseren door meer klanten te verwerven. Het verbeteren van de operationele efficiëntie stond op de tweede plaats op de lijst met zakelijke doelstellingen, gevolgd door het verlagen van de kosten en het verhogen van de klanttevredenheid.

Lees ook:  Lange en kronkelige spoorlijn – op weg naar de cloud

Ondertussen bleek uit het IT Priorities Report 2023 van Snow Software dat het verlagen van de IT-kosten bovenaan de lijst stond, gevolgd door het verminderen van beveiligingsrisico’s, het realiseren van digitale transformatie, het toepassen van nieuwe technologieën om de dagelijkse bedrijfsvoering te verbeteren en het stimuleren van de groei van het bedrijf.

CIO’s zeggen dat ze eraan werken om deze meervoudige en vaak overlappende behoeften gezamenlijk aan te pakken.

Dat is het geval voor James Pennington, vice-president, CIO en HIPAA-beveiligingsfunctionaris bij Southwell, een non-profit gezondheidszorgsysteem in Georgia.

Hij noemt de zakelijke behoefte om de groei te versnellen, het personeelsbestand te versterken en de kosten te verlagen als zijn belangrijkste drijfveren voor IT-uitgaven. Hij noemt ook de toewijding van Southwell aan veiligheid en kwaliteit als een topbedrijf dat IT vandaag vorm moet geven.

“Zoals met het grootste deel van de markt voor zorgaanbieders, hebben we moeite om terug te keren naar pre-pandemische volumes en inkomsten. De meeste van onze technologie-initiatieven zijn gebaseerd op tastbare ROI en/of maximalisatie van onze legacy-investeringen. Als zodanig draait onze strategie om innovatieve oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van belangrijke strategische leveranciers om waarde te kapitaliseren”, zegt hij.

Micha Albertijn, CIO van Meat&More, een verticaal geïntegreerd, in België gevestigd bedrijf dat zowel voedselproductie en -verwerking als distributie- en retailactiviteiten omvat, zegt dat hij ook werkt om te voldoen aan meerdere zakelijke behoeften van bijna even groot belang.

Ten eerste streeft Meat&More naar operationele uitmuntendheid. “Hoe efficiënter en effectiever onze processen zijn, hoe beter ons bedrijf draait”, zegt Albertijn. “Dit kan worden vertaald naar hoe we digitale oplossingen bieden aan onze medewerkers, klanten en leveranciers.”

Lees ook:  7 leiderschapskenmerken die grote ondernemingen zoeken in een CIO

De andere twee belangrijkste drijfveren zijn klantgerichter worden en uitgaven beperken, wat betekent dat activiteiten vanuit financieel oogpunt moeten worden vergeleken en dat er moet worden gewerkt aan de “juiste omvang” in termen van budget, zegt hij.

IT werkt aan verschillende initiatieven om die zakelijke vereisten te ondersteunen, met verschillende IT-projecten die waarde leveren op alle drie de gebieden, zegt Albertijn, wijzend op het werk van zijn team met de verkoop- en marketingafdeling aan datagestuurde ken-uw-klant-projecten, die helpen Meat&More klantgerichter zijn en tegelijkertijd omzetgroei en efficiënt gebruik van marketing- en verkoopuitgaven ondersteunen.

“Een onderwerp dat voor mijn komst al hoog op onze agenda stond, maar vandaag nog veel hoger op de agenda staat, is cybersecurity”, vult Albertijn aan. “We voelen door omstandigheden en ook door recente gebeurtenissen dat cybersecurity veel meer aandacht vraagt.”

Bijgevolg besteden hij en zijn IT-team meer middelen op dat gebied, waarbij geld gaat naar het verbeteren van de beveiligingsvaardigheden van het team en het implementeren van beveiligingstools van de volgende generatie, zoals tools die AI gebruiken om effectievere dreigingsdetectie en -respons te bieden.

Focussen op de ondernemingsmissie

CIO’s zeggen dat zo’n intense focus op zakelijke behoeften – en het afstemmen van IT-uitgaven en de algehele IT-strategie daarop – cruciaal is geworden voor het succes van een onderneming.

Bryan Kennedy, directeur museumtechnologie en digitale operaties bij het Science Museum of Minnesota, spreekt tot dat punt en zegt dat het uitvoerende team van het museum gefocust is op “het gebruik van technologie om zijn missie vooruit te helpen”.

Lees ook:  Wat is een klantdataplatform? Een uniforme klantendatabase

Voor Kennedy betekent dat investeren in technologieën zoals automatisering en op AI gebaseerde tools om operaties te stroomlijnen met het oog op het leveren van efficiëntie – in navolging van een bekend refrein.

Het betekent ook dat er meer werklast naar de cloud wordt verplaatst, wat het museum helpt om processen te transformeren en tegelijkertijd kosten te besparen. En het betekent investeren in gegevens en analyses om het museum te helpen meer gegevensgestuurd te worden – met als doel die inzichten te gebruiken om te begrijpen waar het kan groeien en hoe het verder kan gaan in de digitale ruimte.

Tegelijkertijd zegt Kennedy, net als zijn CIO-collega’s in andere branches, dat hij heeft gezien dat zijn collega’s aan de zakelijke kant zich meer inzetten voor het volwassener maken van de cyberbeveiligingspositie van het museum. Kennedy heeft geïnvesteerd in verschillende beveiligingstechnologieën, waaronder een tool voor wachtwoordbeheer en beveiligingsmakelaars voor cloudtoegang, terwijl hij het instituut naar een zero-trust-beveiligingsmodel brengt.

Kennedy’s prioriteiten weerspiegelen andere bevindingen in de State of the CIO-enquête van 2023, waarin werd opgemerkt dat CIO’s dit jaar verwachten dat hun betrokkenheid bij cyberbeveiliging (70%), gegevensanalyse (55%), gegevensprivacy (55%), AI/machine learning zal toenemen (55%) en klantervaring (53%).

Uit het onderzoek bleek verder dat de meeste respondenten (77%) geloven dat de zichtbaarheid van de CIO-rol binnen hun organisaties zal blijven toenemen. Nu al beschouwt 38% van de LOB-respondenten de CIO als een strategische adviseur die proactief zakelijke behoeften en kansen identificeert, terwijl nog eens 25% de CIO beschouwt als een consultant die zakelijke behoeften en technologische keuzes evalueert en adviseert.

Meer informatie over ?

Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaag
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaag

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaag

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?