Toptechnologieën die de bedrijfsvoering in 2023 zullen verstoren

Toptechnologieën die de bedrijfsvoering in 2023 zullen verstoren“Onderliggende AI-technologieën zoals ChatGPT en andere generatieve AI-tools, SageMaker, Azure AI en andere zullen fundamenteel zijn om innovators in staat te stellen snel moeilijke problemen op te lossen om verticale marktprocessen te verstoren”, zegt Goodson. “De meeste van deze tools hebben weinig opstarttijd nodig om met krachtige impact aan de slag te gaan. Waar gegevens niet gestructureerd zijn of moeilijker te benutten, zullen geavanceerdere AI-benaderingen blijven domineren, wat verstoringen veroorzaakt.”

Rahul Subramaniam, CEO van CloudFix, verwacht dat hele nieuwe productcategorieën zullen voortkomen uit grote taalmodellen die zijn gebouwd door onder meer OpenAI, Google en AWS – iets dat bedrijven kan helpen verborgen waarde te ontsluiten in de enorme hoeveelheden ongestructureerde gegevens in hun stapels.

“Bedrijven waren op zoek naar inzichten uit al hun data”, zegt Subramaniam. “De uitdaging is het vermogen om deze enorme hoeveelheid gegevens te assimileren en die kennis samen te vatten in iets bruikbaars of bruikbaars. Tot voor kort was dit bijna onmogelijk. Dankzij grote taalmodellen is het tegenwoordig veel haalbaarder om dit op te lossen.”

Chatbots om eindelijk hun CX/EX-kracht te bewijzen

Chatbots worden vaak aangekondigd als een efficiënte manier om interne verzoeken af ​​te handelen en externe klanten te helpen, maar voor veel klanten moeten ze hun belofte nog waarmaken. Evan Huston, chief digital officer bij Saatva, zegt dat dit jaar de broodnodige verbeteringen op dit gebied zouden moeten brengen.

“AI-chatbots hebben een omslag gemaakt en zullen de markt verstoren”, zegt Huston. “Chat is een vroege oplossing voor AI-taalmodellen, maar we zullen zien dat het breder wordt uitgebreid naar content- en marketingtoepassingen. SEO is tegenwoordig nog steeds grotendeels gebaseerd op analyse van menselijke zoekwoorden, ondersteund door intelligentietools, en vervolgens op door mensen opgestelde inhoud gericht op die zoekwoorden. AI zal voldoende vooruitgang boeken om dit proces te automatiseren. Tegen het einde van 2023 zullen er nieuwe AI-taalmodelapplicaties verschijnen buiten chat, wat onze benadering van online content zal veranderen.”

Subramaniam van CloudFix ziet ook een keerpunt voor dit gebied, en wijst opnieuw op grote taalmodellen die de verbeteringen aandrijven voor verschillende soorten gegevens die bedrijven verzamelen.

Lees ook:  Virtueel 'scoping' evenement zet Nigeriaans IT-talent in de kijker voor Nederlandse bedrijven

“Tot nu toe beperkten producten zich tot domeinspecifieke kennis en talen, en het beantwoorden van vragen betekende het bouwen van specifieke dashboards voor specifieke gebruikers en vragen”, zegt Subramaniam. “Ik voorzie dat chatbots deze nieuwe modellen zullen gebruiken om vragen te beantwoorden waarvoor gegevens van financiële systemen, CRM’s, ondersteuningsplatforms en een verscheidenheid aan andere interne oplossingen nodig zijn, waardoor de behoefte aan met de hand gebouwde semantische modellen of de noodzaak om expliciet aan te geven waar de gegevens moeten zijn, teniet wordt gedaan. opgehaald uit of hoe het moet worden samengevoegd met andere gegevens – antwoorden efficiënter leveren aan zowel klanten als werknemers.

Blockchain om zakelijke use cases op te bouwen

Blockchain financiële producten zijn een ander gebied dat in de nabije toekomst disruptief zou kunnen zijn, zegt Evgeny Fil, CTO bij EOS Data Analytics.

“Er zijn veel uitdagingen in het traditionele financiële systeem die het onhandig maken voor eindgebruikers”, zegt Fil. “Zaken als centralisatie, met een enkel storingspunt, langdurige ken-uw-klant- en antiwitwasprocedures, hoge vergoedingen en frictie zijn grote tekortkomingen van het oude financiële systeem. Blockchain-technologie kan gedecentraliseerde financiële diensten – zoals liquiditeitsvoorziening – mogelijk maken, waarbij alle KYC/AML vrijwel direct op blockchain wordt uitgevoerd en tegen lagere kosten.”

En volgens de State of the CIO-enquête verwachten IT-leiders dat de markt krap zal blijven voor blockchain-expertise, net als bij andere veelgevraagde technologieën, zoals cyberbeveiliging en datawetenschap en -analyse.

“De wereldwijde blockchain in de telecommarkt zal in 2030 $ 16,48 miljard bereiken, een jaarlijkse groei van 62,8% in de periode 2020-2030”, aldus een rapport van Pragma Market Research. “De markt wordt gedreven door toenemende beveiligingsproblemen, een grote vraag naar fraudebeheer, 5G-implementatie en het toenemende aantal blockchain-consortia.”

Digitale technologie om de transformatie van de gezondheidszorg te stimuleren

Als een blijvend gevolg van de COVID-pandemie is gezondheidszorgtechnologie rijp voor disruptie, zegt 1Path Chief Customer Officer Luca Jaboellis, vooral in afgelegen of anderszins achtergestelde gebieden. De digitale transformatie van gezondheidsdiensten creëert kansen voor betere, snellere en meer gepersonaliseerde zorg.

Lees ook:  De toekomst van vertrouwen - geen inhaalslag meer

“Telegeneeskunde en zorg op afstand hebben geleid tot een revolutie in de manier waarop patiënten toegang krijgen tot gezondheidszorg”, zegt Jaboellis. “Met het gebruik van teleconferenties en bewaking op afstand kunnen artsen en klinieken tijdige en efficiënte zorg bieden. Ook ziekenhuizen worden steeds afhankelijker van opkomende technologieën. Van elektronische medische dossiersystemen tot draagbare tablets voor elk personeelslid, de sleutel is om voorop te blijven lopen en een leider te zijn in dit nieuwe tijdperk.”

Volgens het World Economic Forum zorgde de pandemie ervoor dat de investeringen in de gezondheidszorg bijna verdubbelden tot 57 miljard dollar in 2021, onder leiding van telegezondheid en geestelijke gezondheid. “Techbedrijven richten zich steeds meer op de gezondheidszorg, terwijl ook digital health startups snel groeien”, meldt het bureau. “Er wordt ook steeds meer aandacht besteed aan gegevens – betere aggregatie en analyse maakt meer geïnformeerde inzichten mogelijk en mogelijk ook voorspelling en ziektemodellering. Ondertussen wordt AI gebruikt ter ondersteuning van gebieden als diagnose, klinische beslissingen, monitoring en behandeling, en workflow. AI-ondersteunde medische beeldvorming is al in gebruik en veel farmaceutische bedrijven onderzoeken de door AI ondersteunde medicijnontwikkeling.”

Duurzame technologie wordt een bedrijfsprioriteit

Duurzaamheid is top of mind voor IT-leiders, maar ook voor hun collega’s en klanten in 2023. Het is een gebied waar toonaangevende organisaties nieuwe manieren bedenken om goed te doen door goed te doen. “Investeringen in duurzame technologie hebben ook het potentieel om meer operationele veerkracht en financiële prestaties te creëren, en tegelijkertijd nieuwe wegen voor groei te bieden”, aldus een Gartner-rapport over strategische technologietrends voor 2023.

“De grootste disruptor in de industrie dit jaar is waarschijnlijk helemaal niet technologie”, zegt Peter Zornio, CTO bij Emerson. “Veel van onze klanten vinden dat de businesscase voor duurzaamheid van cruciaal belang is om een ​​uitvoerbaar pad te hebben, vergelijkbaar met hun ervaring met digitale transformatie een paar jaar geleden. Op het kruispunt van de manieren waarop dingen altijd zijn gedaan met de door technologie aangedreven visie van morgen, zal deze nieuwe architectuur grenzeloze automatisering creëren die gegevens democratiseert, zodat bedrijven hun bedrijfs- en duurzaamheidsprestaties kunnen optimaliseren.”

Lees ook:  Slimme UPS-connectiviteit: wat het is en waarom u het nodig heeft

Keith Fritz, director of solutions architecture bij QuesTek, ziet specifiek verbeteringen in de opslag van hernieuwbare energie als een potentiële disruptor in de maak voor dit jaar.

“Er staan ​​een aantal spelers op de rand van disruptieve batterijtechnologie”, zegt Fritz. “Het is er nog niet helemaal, maar 2023 zou het jaar kunnen worden waarin we een enorme sprong voorwaarts zien in batterijgrootte en -capaciteit die implicaties kan hebben voor allerlei soorten industrieën.”

IoT om te rijpen en te convergeren

De afgelopen jaren hebben een golf van IoT-toepassingen met zich meegebracht, zegt Preethi Janardhanan, hoofdproductmanager bij Rapid Finance. En IoT is een gebied dat aan populariteit wint naarmate het volwassener wordt en samenvloeit met andere technologieën.

“We zien de invloed van het internet der dingen in alle sectoren”, zegt Janardhanan. “Retailers gebruiken IoT steeds vaker om de winkelervaring te stroomlijnen en efficiënter en geautomatiseerd te maken. IoT stelt supply chain managers in staat om een ​​goed end-to-end beeld te krijgen van het proces en de tijdlijnen. En naarmate beveiliging en fraudepreventie steeds belangrijker worden, stellen IoT-apparaten banken en fintechs in staat om de klant met meer nauwkeurigheid en vertrouwen te identificeren.”

De huidige economische vertraging zorgde ervoor dat onderzoeksbureau IoT Analytics zijn prognoses voor groei in de markt met 5% verlaagde, maar schat nog steeds dat de bedrijfsuitgaven in 2023 met 19% zullen groeien. Het bedrijf merkte ook op dat IoT-projecten vaak veerkrachtig zijn te midden van technische ontslagen: “ Veel IoT-projecten zouden een boost kunnen krijgen door de instroom van hoogopgeleide software-engineers die het slachtoffer zijn van startup- en technische ontslagen. Het groeipotentieel op lange termijn van de IoT-markt voor ondernemingen is veerkrachtig en zal naar verwachting in 2027 $484 miljard bereiken.”

Meer informatie over ?

Toptechnologieën die de bedrijfsvoering in 2023 zullen verstoren
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Toptechnologieën die de bedrijfsvoering in 2023 zullen verstoren

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Toptechnologieën die de bedrijfsvoering in 2023 zullen verstoren

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?